true
اقتصادتهران: موضوع مبارزه با فقر غذایی از سال ۹۳ در ردیف سیاستهای رفاهی دولت یازدهم قرار گرفت و وزارت رفاه که مجری این طرح بود، امر شناسایی فقرا را آغاز و موفق شد این بستهها را تا چهار مرحله در سال اول اجرا توزیع کند. این سیاست استمرار یافت به گونهای که میتوان گفت از ابتدای اجرای برنامه، هر سال یک تا دو مرتبه و در مجموع تا کنون ۸ مرحله سبد امنیت غذایی توزیع شده است؛ هرچند طبق وعده وزیر رفاه قرار بود دفعات توزیع سبدهای غذایی افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، «در دهه ۶۰ کوپن یا کالابرگ توزیع میشد که بعدها متوقف شد. در سال ۹۲ وزارت بازرگانی اقدام به ارائه سبد کالا کرد که با مشکلات فراوانی همراه بود به طور مثال سیستم توزیع دولتی کارآمد نبود، تعادل عرضه و تقاضا در مناطق مختلف وجود نداشت، بسیاری افراد از دریافت سبد جا میماندند و بعضا خیلی دیگر ناچار بودند ساعتها در صفهای طولانی بایستند و در آخر حتی کالای مورد نظر را دریافت نکنند.
در این طرح افراد در انتخاب کالا آزاد نبودند و کالاهای از پیش تعیین شده را دریافت میکردند. از سوی دیگر اختلاف حساب و پرت منابع بسیار وجود داشت. به عنوان مثال با وجود تامین طرح به ارزش ۱۶۰۰۰ میلیارد ریال توسط دولت جهت توزیع در فروشگاههای طرف قرارداد، مجموع ارزش کالای توزیع شده به مردم طبق حساب دفتری فروشگاهها ۱۵۰۰۰ میلیارد ریال بود و ۱۰۰۰ میلیارد ریال اختلاف حساب دفتری وجود داشت. بر همین اساس در طرح جدید فرآیند ارائه سبد به صورت الکترونیک صورت گرفت.
به همین منظور دستورالعمل اجرایی جدیدی در سال ۹۳ از سوی وزارت رفاه به دولت ارائه و از همان سال آغاز شد، در دورههای قبل شناسایی دقیقی از افراد وجود نداشت و به همه کالابرگ داده میشد اما در حال حاضر برای هدفمند کردن این طرح، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که در دهکهای پایین درآمدی قرار دارند مشمول دریافت این سبد هستند البته هر فردی که به عنوان قشر نیازمند شناسایی شده باشد و تحت این دو نهاد هم نباشد چنانچه به تأیید وزارت رفاه برسد مشمول دریافت سبد خواهند شد.
توزیع سبدکالای جدید در آینده نزدیک/زمان دقیق ارائه سبد فعلا مشخص نیست
مریم السادات میرمالک ثانی، مدیر کل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت رفاه، ضمن ارائه توضیحات مزبور به اعلام جزئیات توزیع سبد جدید کالا پرداخت و گفت: همانطور که پیشتر وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی اعلام کرده است در آینده نزدیک سبد جدید توزیع میشود و مشمولان با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد، میتوانند کالاهای خود را خریداری کنند.
وی افزود: در سال ۹۶ سبد کالا در ماه رمضان توزیع شد و در ماههای آینده که البته زمان دقیق آن مشخص نیست سبدجدید داده میشود. در توزیع سبد قبلی ۳۰۰ هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی مناطق محروم شناسایی شده این مبالغ به کارتشان واریز شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=109212
false
true