جمعه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

توافق مبادله روبل-ریال برای تجارت ایران و روسیه

۹ فروردین, ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۳

توافق مبادله روبل-ریال برای تجارت ایران و روسیه

اقتصادتهران: نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه اقدامات دولت سیزدهم شرایط را برای توسعه مبادلات میان دو کشور تسهیل کرده است، گفت: توافق مبادله روبل-ریال در سال ۱۴۰۱ امضا شد و روابط بانکی تهران و مسکو در حوزه پولی و بانکی با روسیه ایجاد شده و در حال انجام است.

به گزارش ایرنا، روسیه کشوری در همسایگی که در طول تاریخ روابط گسترده‌ای را با ایران داشته است و در طول سال‌های اخیر نیز شاهد اتفاقات بسیاری در ارتباطات دو کشور بودیم.

در دولت سیزدهم با وجود فشار تحریم‌ها، ایران و روسیه توانستند با همکاری بیشتر و امضای توافق‌نامه‌ها مسیرهای تجاری خود را باز کنند و در کنار دستیابی به بازارهای ثالث، تجارت و اقتصاد یکدیگر را به صورت مکمل تامین کنند.

بر همین اساس «کامبیز میرکریمی» نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام دولت سیزدهم در یک سال گذشته امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بود، اظهار داشت: بر اساس این توافق کالاهایی که پیش از مشمول تجارت ترجیحی بودند با نرخ تعرفه صفر مبادله می‌شوند.

وی افزود: از نیمه دوم سال جاری و با تایید کشورها، تعرفه ۹۷ درصد کالاهای مورد مبادله ایران با پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به صفر می‌رسد که موجب چند برابر شدن آمار واردات و صادرات خواهد شد.

میرکریمی با تاکید بر اینکه این اقدام بسیار مهم و ارزشمند بوده است، یادآور شد: پیش از این در توافق ترجیحی برخی کالاهای مورد مبادله با تعرفه تخفیفی یا اندک انتقال می‌یافت؛ اما اکنون می‌تواند با نرخ ارزان‌تری در اختیار مشتری قرار بگیرد و از سوی دیگر با قیمت واقعی به ایران برسد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با اشاره به توافق مبادله روبل-ریال در سال ۱۴۰۱ برای تجارت ایران و روسیه، تصریح کرد: دو نرخی بودن ارزها و تفاوت با بازار آزاد موجب مداخلاتی در توسعه این فرآینده شده، اما روابط بانکی در حوزه پول با این کشور ایجاد شده و در حال انجام است.

وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی این دو کشور روبل و ریال را به عنوان پول رسمی برای مبادله پذیرفته‌اند، گفت: این درآمد ارزی باید به سامانه نیما واریز شود، اما به دلیل تفاوت نرخ آن با بازار آزاد مشکلاتی برای تجار به وجود می‌آید که رفع آنها تجارت با روسیه را برای ایران تسهیل می‌کند.

به گفته میرکریمی، اتصال کارت شتاب ایران به کارت میر در روسیه اقدام بسیار مهمی است، اما همین تفاوت نرخ با بازار آزاد این روند را با وقفه مواجه کرده است.

نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در خصوص ایجاد تسهیلات در توسعه تجارت ایران و روسیه، گفت: فعالیت‌های بازاریابی، حضور در نمایشگاه‌ها، تبادل هیات تجاری شرایطی را فراهم می‌کند تا فعالان اقتصادی دو کشور یکدیگر را پیدا کنند و روابط تجاری و اقتصادی خود را توسعه دهند.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها