true
اقتصادتهران: مدیرعامل صندوق بازنشستگی از تغییر قریبالوقوع محاسبه میانگین خدمت کارکنان دولت خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، دکتر محمود اسلامیان در نشستی که صبح امروز در محل صندوق بازنشستگی برگزار شد، ضمن بیان این خبر گفت: در حال حاضر حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین دو سال آخر خدمت کارکنان محاسبه میشود که در این خصوص تغییراتی به وجود خواهد آمد.
وی افزود: راهکارهای مختلفی در این زمینه در دست بررسی است که محتمل ترین آن، افزایش میانگین محاسبه خدمت از دو سال پایان خدمت به ۵ سال پایانی است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور در این نشست که موسوم به پیدایش نظام بازنشستگی بود با اشاره به تصویب اولین قانون استخدام کشوری در ۲۲ آذر ۱۳۰۱ گفت: ۹۳ سال پیش اولین احکام بازنشستگی در کشور به تصویب رسید.
وی افزود: صندوق بازنشستگی بدون کمک دولت قادر به ادامه حیات نیست بنابراین اگر تصمیماتی خارج از چارچوب برنامه های صندوق بازنشستگی به آن تحمیل شود مسلما به مشکلات زیادی برخورد می کند به طوریکه ۲۸ مورد تصمیم خارج از برنامه های صندوق بازنشستگی در چهار دهه قبل از قبیل قانون خدمات کشوری و کاهش سن بازنشستگی باعث تحمیل هزینه های بسیاری به این صندوق شد تا آنجا که ۴۱۰ میلیارد تومان در ۴ دهه به صندوق بازنشستگی تحمیل شده استکه البته این رقم در دولت های مختلف متفاوت است.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور ادامه داد: از بین ۲۸ مورد تصمیم اتخاذ شده از سوی دولت و مجلس، صندوق فقط یکی از این تصمیمات را اجرا نکرد که البته خواهش کردیم ابتدا هزینه های تحمیلی را بپردازند تا پس از آن طرح را اجرا کنیم همچنین برای وصول بازنشستگی پیش از مورد به ازای هر بازنشسته باید ۱۱۰ میلیون تومان پرداخت شود.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه خواستار تغییراتی در قوانین صندوق شدیم زیرا هم اکنون یک میلیون و ۲۶۲ هزار بانشسته از صندوق بازنشستگی کشوری حقوق دریافت می کنند و همچنین حقوق ۹۸ درصد که حدود یک میلیون و ۲۲۲ هزار نفر از این افراد می شوند بین ۷۵۰ تا ۲ میلیون تومان است و البته دو درصد از بازنشستگان طبق قوانین خاص حقوق بیشتری دریافت می کنند که این افراد شامل تعدادی از اساتید دانشگاه ها و قضات هستند که حقوق آنان بر اساس قانون خاص محاسبه می شود که ما نسبت به این موضوع اعتراض داریم. پیشنهاد دادیم حقوق سالیانه بازنشستگان به صورت پلکانی افزوده شود.
اسلامیان گفت: بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر ۶ نفر شاغل یک نفر بازنشسته وجود دارد در حالی که این رقم در صندوق بازنشستگی کشوری به زیر یک رسیده است و متاسفانه ورودیهای ما به صندوق قطع و به صندوقهای دیگر منتقل شده و استخدامیهای جدید دولت در قالب تامین اجتماعی تحت پوشش قرار میگیرند که باید به این موضوع در برنامه ششم توسعه توجه شود.
وی با اشاره به تخلفات برخی از کارکنان در صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: یکی از بخش های کار صندوق بازنشستگی در حوزه اقتصادی است که با ساماندهی بنگاه های اقتصادی و تمرکز بر مزیت های کشور شرایط بسیار خوبی را در اقتصاد فراهم می کند. همچنین پرداخت حقوق به بازنشستگان از سه محل کسورات از شاغلان، کمک دولت و سود شرکت ها تامین می شود بنابراین ماهانه حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به بازنشستگان پرداخت می کنیم.
دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه
وی در خصوص کسری اعتبارات صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در حال حاضر دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه داریم و البته بودجه صندوق بازنشستگی از دو سه سال پیش قطع شده اما دولت یازدهم در آذر ماه دستور داده که به صندوق بازنشستگی کشور کمک شود. متاسفانه همه دستگاه های اجرایی کشور دچار کسری بودجه هستند اما تلاش می کنیم برای پرداخت حقوق بازنشستگان تا پایان سال جاری مشکلی پیش نیاید.
وی ادامه داد: متاسفانه در دولت قبل با نرخ تورم بسیاری روبرو بودیم که این مساله باعث کاهش قدرت خرید بازنشستگان شد همچنین طبق قانون باید افزایش حقوق و تورم به یک نسبت محقق شود در حالیکه در دولت قبل افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با تورم افزایش پیدا نکرد و در ۸ سال دولت قبل قدرت خرید بازنشستگان ۶۷ درصد کاهش پیدا کرد.
اسلامیان گفت: خوشبختانه در دو سال دولت تدبیر و امید به روایت عدد و رقم تورم کاهش پیدا کرده و تا حدی جلوی آسیب ها گرفته شده است به طوریکه در سال ۹۳ با افزایش ۲۰ درصدی و در سال ۹۴ با افزایش ۱۴ درصدی حقوق بازنشستگان روبرو بودیم که تا حدی توان خرید بازنشستگان جبران شد. خرسندیم از اینکه موضوع بازنشستگی در کنار موضوع آب و محیط زیست یک اولویت و موضوع مهم برای دولت قلمداد شده است.
پرداخت ۲۵۰ هزار وام ضروری به بازنشستگان تا پایان سال
در این نشست، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت ۲۵۰ هزار وام ضروری به بازنشستگان تا پایان سال خبر داد.
عباس رشیدی مدیرکل فرهنگی صندوق بازنشستگی کشوری در این نشست در مورد بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: از ابتدای شهریور سال ۹۴ قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان منعقد شده و ۹۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن تخصیص یافته است. همچنین بیمه تکمیلی آتیه موظف است با ۶۵ درصد از بیمارستانها قرارداد همکاری منعقد کند و این قراردادها به صورت کارمزدی است.
وی افزود: در صورتی که بیمارستانهای طرف قرارداد، اسناد پزشکی خود را در موعد مقرر به بیمه تحویل دهند در سیستم ما مدت زمان زیادی برای پرداخت صرف نمیشود بنابراین اگر مشکلی وجود داشته باشد به روند تحویل اسناد ارتباط دارد.
رشیدی با اشاره به پرداخت وام ضروری به بازنشستگان گفت: با توجه به اینکه «بازنشستگی شاد» در دستور کار صندوق بازنشستگی قرار دارد میکوشیم با اعطای تسهیلات رفاهی شرایط تحقق این امر را فراهم کنیم بر همین اساس وامهای قرض الحسنه دو میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت میشود. همچنین در سال ۹۳، به ۲۰۰ هزار نفر از بازنشستگان مبلغ دو میلیون تومان پرداخت شد و در سال ۹۴ نیز با افزایش وام قرضالحسنه به دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، ۲۰۰ هزار نفر از بازنشستگان از این تسهیلات استفاده کردهاند.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری در مورد سفرهای زیارتی و سیاحتی بازنشستگان گفت: در سال گذشته ۵۰هزار نفر از بازنشستگان از سفرهای زیارتی استفاده کردند و خوشبختانه امسال این تعداد به ۹۵ هزار نفر افزایش داشته است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=32705
false
true