×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
تشکیل ستادی برای تعیین وضعیت درختان شکسته در جنگل های شمال

اقتصادتهران: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت:‌ ستادی برای تعیین وضعیت درختان شکسته و افتاده براثر باد و طوفان در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تشکیل شده است.

طرح ممنوعیت برداشت چوب از جنگل مبتنی بر برنامه ششم و مصوب مجلس شورای اسلامی است که بر اساس آن دولت موظف است از زمان اجرای این طرح (اول اذرماه امسال) هیچ قرارداد پایان یافته در طرح های جنگلداری را تمدید نکند و وضعیت سایر قراردادهای مدت دار را هم در طول سه سال اول برنامه ششم مشخص کند.

سیدوجیه الله موسوی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:‌ هم اکنون جمع آوری این درختان در کف جنگل ها و در مسیر رودخانه ها در دستور کار سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری قرار گرفته است و بنابراین یکی از اهداف این ستاد در حقیقت شناسایی و ساماندهی نیروهای طرح های جنگلداری و در مراحل بعدی تعیین وضعیت درختان شکسته در جنگل های شمال است.

گزارش های رسمی نشان می دهد که حدود ۵۲۰ هزار مترمکعب درخت افتاده و شکسته براثر بلایای طبیعی مانند طوفان، باران های شدید و برف سنگین چند سال اخیر در جنگل هیرکانی شمال کشور وجود دارد.

وی اظهارداشت:‌ متاسفانه از دوره های گذشته به علت وقوع بلایای طبیعی مانند باد، طوفان و نیز برف سنگین تعداد زیادی از درختان درکف جنگل های شمال به ویژه حوزه منابع طبیعی غرب مازندران شکسته و افتاده است و این وضعیت می تواند برای این عرصه تهدیدزا و خسارت آورباشد.

وی شدت آتش سوزی، بروز بیماری ها و آفت ها و وقوع سیل را از عمده ترین علت های تهدید کننده جنگل ها در شمال کشور ناشی از جمع آوری نکردن درختان دراین عرصه ها معرفی کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت که همزمان با اجرای طرح تنفس جنگل ها در شمال کشور بحث وجود درختان شکسته و افتاده در جنگل ها نیز موضوع مهمی است که مسئولان ذیربط باید با ارائه مجوزهای لازم نسبت به جمع آوری این درختان دراین عرصه ها و نیز مسیر رودخانه ها بزودی اقدام کنند.

به اعتقاد کارشناسان جنگل ها در صورت عدم جمع اوری درختان شکسته و فرسوده در جنگل ها به هنگام بارندگی های شدید و جاری شدن سیلاب و عبور درختان و تنه های درختان همراه با سیلاب باعث بروز خسارت زیاد به مناطق پائین دست خواهد بود.

گستره جنگل های هیرکانی با ۱٫۹ میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان آغاز شده و تا گلیداغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches