true
اقتصادتهران: رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی از تسهیل واردات ماسک و محصولات ضدعفونی خبر داد و با اشاره به تولید ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار ماسک سه لایه و ۱۵۰ هزار انواع ماسکهای فیلتردار در روز، وعده داد که تولید ماسک تا ۱۵ اسفند به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد میرسد و تا هفته آینده مواد ضدعفونی نیز به اندازه کافی توزیع خواهد شد.
صانعی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ماسکهای N۹۵ و N۹۹ به ترتیب با ۹۵ درصد و ۹۹ درصد پیشگیری از ویروس و FFP۲ و FFP۳ که میزان پیشگیری آنها بین ماسکهای N۹۵ و N۹۹ و ماسکهای سهلایه است در گذشته بیشتر برای مصارف صنعتی تولید میشده، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ شرکت تولیدی ماسک سه لایه روزانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار عدد ماسک سهلایه تولید میکنند. البته چند تولید کننده هم اخیرا اضافه شدند که در مرحله اخذ مجوز هستند و طی چند روز آینده ظرفیت تولید روزانه بیش از یک میلیون عدد خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به افزایش ظرفیت برخی واحدهای تولیدی که در مرحله نصب و راهاندازی خط تولید هستند پیش بینی کرد که تا ۱۵ اسفند ظرفیت تولید ماسک سه لایه به بیش از یک میلیون و پانصد هزار عدد در روز برسد.
به گفته ئییس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی حدود ۱۵ شرکت نیز در تولید ماسکهای سوپاپ دار و فیلتر دار و همچنین سه یا چهار تولیدکننده در زمینه ماسکهای نانو و N۹۵ و N۹۹ فعالیت میکنند که تولید روزانه آنها مجموعا حدود ۱۵۰ هزار عدد در روز است.
وی افزود: تولید ماسک در کشور تاکنون برای کل جمعیت تولید نمیشده، چرا که عموما ممکن است در یک خانواده چهار نفره یک نفر از ماسک استفاده کند، اما در روزهای اخیر همه مردم برای تهیه ماسک، حتی بیش از نیاز روزانه شان به داروخانه ها مراجعه کردند.
صانعی با اشاره به تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش ماسک در داروخانهها، گفت: طبق این تصمیم مقرر شده ماسک فقط از طریق هیئت امنای صرفهجویی ارزی که یکی از نهادهای وزارت بهداشت است توزیع شود و مردم میتوانند از طریق خانههای بهداشت در محلات مختلف به آن دسترسی داشته باشند. دانشگاهها نیز میتوانند ماسک را از هیئت امنای وزارت بهداشت دریافت و در داروخانههای خود عرضه کنند.
رایزنی برای واردات ماسکهای N۹۵ و N۹۶
وی همچنین از تشکیل جلساتی در وزارت بهداشت برای تامین ماسکهای N۹۵ و N۹۹ خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر تقاضای این محصول در دنیا بالا رفته و کارخانهها نیز طبق برنامه برای کشورهای دیگر تولید کردند و محصول کافی برای ارسال به ایران ندارند، بنابراین شرکتهای واردکننده باید به شرکتهای واسطه که عموما در بخشهای آرایشی و بهداشتی فعال هستند رجوع کنند، اما با توجه به اینکه همه این شرکتها قابل اعتماد نیستند قبل از خرید باید مورد بررسی قرار بگیرند که این مسئله در کنار دشواریهای انتقال پول روند تامین ماسک را کمی کند کرده است.
وی افزود: اخیرا وزارت بهداشت برای تشویق وارد کنندگان امکان ترخیص راحت این محصولان را نیز فراهم کرده و برای چند واسطه نیز از خارج از کشور پول فرستاده شده که امیدواریم این پول تا چهارشنبه به حساب آنها وارد شود.
رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در پاسخ به اینکه آیا احتکار تجهیزات مقابله با ویروس منجر به کمبود آنها شده، تصریح کرد: نمیتوان گفت احتکار وجود ندارد، چراکه همیشه عدهای هستند که کالاهای خود را نگه دارد تا با قیمت گران تر عرضه کنند، اما میتوان گفت علت اصلی کمبود و گرانی ماسک و محصولات ضدعفونی، افزایش ناگهانی تقاضا و تضعیف تعادل بین عرضه و تقاضا بوده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=179821
false
true