true
اقتصادتهران: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تستهای آنتی ژن یا تشخیص سریع کرونا تا هفته آینده به دست ما میرسد که در نهایت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پاسخ نیاز دارد و بین ۹۸ تا ۱۰۰ درصد موثر هستند.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از ایرنا، سعید نمکی روز شنبه در پنجمین نشست غیرحضوری روسای دانشگاههای علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: تلاش ما این است که روزی ۱۸۰ هزار تست تشخیص سریع نیز در کشور تولید کنیم. حتما موارد تماس نزدیک نیز باید تست شوند. باید حداقل ۱۰ نفر از افراد تماس نزدیک با فرد مبتلا نیز تست شوند.
روسای دانشگاهها حتی یک روز استراحت نکردهاند
وزیر بهداشت بیان کرد: هیچ رییس دانشگاهی نبود که ساعت دو بامداد با آنها تماس بگیرم و زنگ دوم جواب بدهند و همان زنگ اول پاسخ میدادند. به رییس جمهوری میگفتم که میتوانیم بگوییم اگر فضا بهتر شود، به پرستاران استراحت بدهیم، اما حتی یک روز به معاونان درمان و روسای دانشگاههای علوم پزشکی نتوانستیم استراحت بدهیم. من شرمسار این تلاش و زحمت روسای دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان وزارت بهداشت هستم. اطمینان دارم که در تاریخ این سرزمین، همه نسلهای آینده با نگارش این ایام سخت قدردان خواهند بود.
وی ادامه داد: قبل و بعد از انقلاب هیچ وقت وزارت بهداشت اینقدر دغدغه سنگین نداشته که با آن مقابله کند. زحمتهای دانشگاههای علوم پزشکی را با هیچ بیانی نمیشود گفت و نوشت.
نگرانیها در زمینه کمبود تخت
نمکی درباره نگرانیها در زمینه کمبود تخت بیمارستانی بیان کرد: خواهش من این است که روسای دانشگاههای علوم پزشکی نامه جمعی در این زمینه بنویسند تا منعکس کنیم. همان طور که سازمان تامین اجتماعی در پرداخت حقوق در این ایام دستش تنگ است، پرداخت بیمه بیکاری و مشکلاتی مانند این نیز وجود دارد. دغدغه رییس جمهوری و مسئولان کشور، معیشت مردم است. اگر یک دکه دار مجبور شود دکه خود را ببندد و بعد معیشت او دچار مشکل میشود، دغدغه همه ماست.
وی افزود: هیچ خسرانی برای کشور از خسران طولانی شدن این اپیدمی سنگینتر نیست. اگر بتوانیم راهکارهایی را در کوتاه مدت و میان مدت پیدا کنیم تا طول مدت بیماری و فشار بر پرسنل را کمتر کنیم، موفق میشویم. اگر حرکتی حتی یک مثقال از بار ما را سبک کند، راه نفسی برای همکاران ما خواهد بود.
همکاری وزارت بهداشت با بسیج
وزیر بهداشت درباره همکاری وزارت بهداشت با بسیج اظهار کرد: این همکاری مبارک است و نباید این فرصت را از دست بدهیم، اما مرزبندیها را باید مشخص کنیم. محوریت با وزارت بهداشت است. فرمانده سپاه نیز به بسیج توصیه کرد که در امتداد فعالیتهای وزارت بهداشت کار کنند، نه پیشتاز و پیشرو. قرار نیست که مدیریت نیروهای در اختیار ما در اختیار بسیج قرار بگیرد.
وی ادا داد: در مورد منابع و هزینهها نیز کار را به وزارت بهداشت بسپارید. قانون بودجه را قبل از سال اجرای بودجه مینویسند. در آبان و آذر ماه همه چیز بسته شده بود و هزینهای برای کرونا دیده نشده بود. مبلغ یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی نیز قسمت عمده آن را به تازگی دریافت کردهایم.
اولویت بودجه با نظام سلامت است
وزیر بهداشت گفت: در جلسه شنبه نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه معمولی که به هدفمندی یارانهها گره خورده بود را در نیمه اول سال دریافت نکردیم. امروز از رییس جمهوری خواستیم که اگر اوراق به ما دادند، زودتر نقد کنیم. البته هنوز دریافت نکردیم. مقام معظم رهبری نیز فرمودند که اولویت بودجه هم با نظام سلامت است و این اولویت دنبال میشود.
زمستان سخت در پیش خواهد بود
نمکی اظهار کرد: ویروس کرونا بسیار پیچیده است و کارهای زیادی با ما انجام داده و کارهای زیادی نیز انجام خواهد داد. اگر کسی امروز بگوید راههای مبارزه با ویروس را کشف کرده، نشان از دانشمندی او نیست و نشان از کج فهمی نسبت به این ویروس پیچیده است. این ویروس مسائل زیادی با ما خواهد داشت. این پاییز بسیار سنگین را پیش بینی کرده بودم. حتی زمستانی از این سختتر را در راه خواهیم داشت و هم برای پیشگیری و کاهش موارد و هم آمادگی در این روزهای سخت باید آماده باشیم.
نظارتها را بیشتر کرده و گزارش بدهید
وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی گفت: نظارت مستمر بر کمک نیروهایی مثل هلال احمر باید انجام شود. نظارتها باید بیشتر شده و گزارشهای بیشتری به وزارت بهداشت ارائه شود. گفته میشود که وضعیت پروازها مبتنی بر پروتکلهای بهداشتی انجام میشود. یکی از دوستان دیروز با من تماس گرفت و گفت که در پرواز ایلام به صورت متراکم مردم را سوار اتوبوس کردهاند. کسی میگفت که در بانک فقط یکی از پرسنل ماسک زده بود. خواهش ما این است که هر روز تیم بازرسی مراجعه کند.
وی ادامه داد: بحث کیو آر کد باید با جدیت پیگیری شود. اگر رییس دانشگاه علوم پزشکی به موقع اعلام نکند، همه میگویند که کارشان را درست انجام دادهاند و بعد تعداد افزایش موارد را به پای دانشگاههای علوم پزشکی مینویسند. اگر عبور و مرور مرزی مبتنی بر پروتکلهای بهداشتی نیست و اگر در ادارهها و کوچه و بازار مشکلی وجود دارد باید گزارش شود.
نمکی افزود: با تقسیم کاری که مقام معظم رهبری فرمودند تا قرارگاهی برای اجرای مصوبات باشد، اگر کاستیها با نظارت مستمر اعلام نشود، نمیتوانیم این پیگیریها را مبتنی بر استناد واقعی دنبال کنیم. موضوع دیگر بحث آموزش است که باید به شدت دنبال شود.
وی بیان کرد: در شهرهای بزرگ اگر مراکز جامع سلامت و پایگاههای سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی پاسخگوی پهنه جغرافیایی است که هیچ، اگر نبود باید سراغ پهنه بندی جدید رفت و از سایر مراکز نیز استفاده کرد. این پهنهها باید کوچکتر شود و جمعیت را بشکنیم تا کار را برای جمعیت محدودتر دنبال کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=200099
false
true