×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
تاخیر یکساله در راه‌اندازی بزرگ ترین پالایشگاه کشور

در حالی که قرار بود بزرگترین پالایشگاه در حال ساخت کشور خرداد ماه امسال به بهره‌برداری برسد وزیر نفت از راه‌اندازی این طرح ملی در ابتدای سال ۱۳۹۳ خبر داد.

طبق آخرین تاریخ اعلام شده از سوی وزارت نفت فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین باید ماه گذشته به بهره‌برداری می‌رسید.

البته پیش تر علی‌رضا ضیغمی – معاون وزیر نفت- تکمیل فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس را مشروط کرده و گفته بود: فاز اول این طرح ملی در صورتی تا پایان خرداد ۱۳۹۲ تکمیل می‌شود که منابع مالی مورد نیاز آن تامین شود.

او در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان خرداد ۱۳۹۲ تکمیل می‌شود؟ اظهار کرده بود: اگر سازو کارهای مورد نیاز برای این پروژه در اختیار قرار گیرد این امر محقق خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس باید دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود.

بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، وزارت نفت اجازه یافت از صندوق توسعه ملی حدود ۲٫۵ میلیارد دلار برای ساخت پالایشگاه‌ ستاره خلیج‌فارس به بخش خصوصی تسهیلات دهد.

یکی از دلایل تصویب این مصوبه این است که در صورت تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۵۵ میلیون لیتر فرآورده‌های اصلی مورد نیاز کشور تامین می‌شود به طوری که ۳۶ میلیون لیتر از تولید این پالایشگاه بنزین خواهد بود.

به همین دلیل نیز وزیر نفت اعلام کرد در صورت راه‌اندازی بزرگترین پالایشگاه کشور ایران به صادر کننده عمده بنزین و همسایگان آن به مهمترین بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی ایران تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایسنا،‌ خوراک مورد نیاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۳۶۰هزار بشکه میعانات گازی است که در صورت تکمیل آن روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین با درجه اکتان ۹۵، دو میلیون لیتر گاز مایع، ۱۳ میلیون لیتر نفت‌گاز، سه میلیون لیتر سوخت جت سبک و ۱۳۰ میلیون لیتر گوگرد تولید خواهد شد.

این پالایشگاه که ۵۵ میلیون لیتر فرآورده‌های اصلی موردنیاز کشور را در صورت بهره‌برداری تامین می‌کند، در سه فاز تعریف شده که فاز نخست آن با ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین و شش میلیون لیتر نفت‌گاز ابتدای سال ۱۳۹۳ بهره برداری خواهد رسید.

خط لوله مورد نیاز برای انتقال خوراک و فرآورده‌های تولید شده نیز به طول ۴۰۰ کیلومتر که این پالایشگاه را به ذخایر گازی پارس جنوبی در عسلویه متصل می‌کند، ۹۲درصد پیشرفت داشته است. فرآورده‌های تولید شده از طریق اسکله بندرعباس و بندر شهید رجایی صادر می شود.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآوده‌های نفتی ایران، شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی)، صندوق بازنشستگی صنعت نفت و شرکت پتروفیلد مالزی سهامداران این طرح هستند.

 

true
برچسب ها :
true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches