true
اقتصادتهران: رییس کل بیمه مرکزی با بیان آن که تا کنون ۸۰ میلیارد تومان برای خسارت زلزلههای اخیر پرداخت شده است گفت: پیش بینی میشود که در مجموع ۱۷۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، دکتر عبدالناصر همتی در روزی که خیابانهای تهران مملو از یخبندان بود و یکروز از بارش سنگین برف در تهران میگذشت در نشستی با خبرنگاران به مناسبت آغاز چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی حاضر شد و در گزارش عملکردی از صنعت بیمه به رشد این صنعت اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال شاهد رشد ۲۰ درصدی حق بیمه ها بودیم اما رشد خسارتهای پرداختی ۲۳ درصد رشد یافته و این در حالی است که خسارت پرداختی ما ۱۴۵هزار میلیارد ریال بوده است که اگر خسارتهای معوقه نیز اضافه شود، رقم آن افزایش مییابد.
وی با بیان آن که در این مدت، ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه نامه صادر شده است، تصریح کرد: ضریب نفوذ صنعت بیمه کشور به ۲٫۲ درصد در پایان سال ۹۵ رسیده بود که با توجه به رشد۲۰ درصدی صنعت بیمه انتظار میرود نفوذ بیمه در کشور افزایش بیشتری یابد ضمن آن که در ۹ ماهه امسال ۷۰ درصد بیمه نامهها در شخص ثالث، درمان و بیمه زندگی صادر شده است.
وی عملکرد صنعت بیمه را در پرداخت خسارت به زیاندیدگان مثبت ارزیابی کرد و گفت: در یک سال گذشته حوادث تلخی در کشور رخ داد اما صنعت بیمه در آنها سربلند بود و میتوان به عملکرد صنعت بیمه به حادثه پلاسکو، قطار سمنان، معدن یورت و زلزله کرمانشاه اشاره کرد به طوری که در زلزله اخیر، صنعت بیمه تاکنون ۸۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده اما برآورد ما از تعهدات صنعت بیمه ۱۷۰ میلییارد تومان است که با تکمیل پروندهها به بیمه گذاران پرداخت میشود.
دکتر همتی: سود این صنعت در سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان بوده و این درحالی است که ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز عوارض پرداخت کرده است بنابراین میتوان گفت که حال صنعت بیمه خوب خوب است و افق خوبی در انتظار این صنعت قرار دارد.
وی یادآور شد: از سوی دیگر روند فروش بیمه نامه عمر در کشور در سالی که گذشته نسبتاً خوب بود به طوری که سال گذشته ۷۰ درصد رشد در بیمههای عمر حاصل شد و به مردم اطمینان داد که ۲۵ درصد حق بیمههای عمر آنها نزد بیمه مرکزی به صورت اتکایی اجباری نگهداری می شود و این نهاد ناظر با اعلام نرخ های فنی بر حسابهای این رشته بیمه نظارت دارد تا در زمان ایفای تعهدات شرکتها مشکلی پیش نیاید.
رییس کل بیمه مرکزی با بیان آن که تنها ۲٫۵ میلیون نفر در سال گذشته بیمه نامه عمر خریداری کردند در خصوص سایر اقدامات در این صنعت یادآور شد: تصویب آیین نامههای مربوط به بیمه شخص ثالث نیز از اقداماتی بود که تحولی عظیم در این صنعت به وجود خواهد آورد و امیدواریم نیروی انتظامی از ۲۶ بهمن، سامانه تخلفات رانندگی را در اختیار بیمه قرار دهد تا آن را در صدور بیمه نامهها اعمال کنیم زیرا طبق قانون بیمه نامه رانندگان پرخطر بیشتر از دیگران است.
وی رعایت حقوق سهامداران و بیمه گذاران در صنعت بیمه را مورد تاکید قرار داد و گفت: اساسنامه حاکمیت شرکتی پس از تایید بورس، به شرکتهای بیمه ابلاغ میشود.
سهم ۳۰ درصدی ایران در پرداخت بیمه بدنه سانچی
وی با اشاره به حادثه نفتکش سانچی با بیان اینکه تنها ۳۰ درصد بیمه بدنه کشتی سانچی به صنعت بیمه ایران مربوط می شود، اظهار داشت: ۷۰ درصد بدنه را یک شرکت بیمه نروژی بر عهده دارد که اعلام آمادگی کرده خسارت آن را پردازد.
رئیس کل بیمه مرکز افزود: از سهم ۱۰ میلیون دلاری ایران، کمتر از ۵ میلیون دلار به عده بیمه البرز و ملت است و بقیه از محل بیمه اتکایی بیمه مرکزی پرداخت می شود.
همتی با تاکید بر اینکه کشتی به طور کامل از بین رفته است، اظهار داشت: هر موقع که صاحب کشتی درخواست خسارت کند، اقدام میکند.
وی درباره بیمه خدمه نیز گفت: مسئولیت آن بر عهده کلوپهای بیمه ای است ضمن آنکه خسارت آلودگی آن نیز به عهده این کلوپهاست.
همتی در عین حال اظهار داشت که خدمه آن تا سقف حدود ۱۰۰ میلیون تومان بیمه نزد شرکت های بیمه داخلی بیمه حوادث بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه امروز شرکتهای بیمه ذخایر کافی در اختیار دارند، گفت: قرار است در یک برنامه سه ساله کمبود ذخایر شرکت ها رفع شود که اجرای آن از پارسال آغاز شد و با این کار اکنون حجم ذخایر صنعت بیمه به ۳۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
همتی درباره مشکلات بیمه منحله توسعه نیز گفت: در ابتدای انحلال این شرکت تصور می شد که حجم تعهدات آن ۸۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون این رقم به بیمه گذاران پرداخت شده است اما هنوز حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از تعهدات آن باقیمانده که با هماهنگی قوه قضاییه قرار است با فروش املاک و دارایی های بیمه توسعه در اختیار بیمه ایران قرار گیرد تا صرف پرداخت تعهدات آن شود.
آتیه سازان حافظ باید وفق مقررات بیمه مرکزی عمل کند
همتی همچنین از نظر موافق وزیر بهداشت و سازمان بیمه سلامت برای رعایت مقررات بیمهای در شرکت آتیه سازان حافظ خبر داد و گفت: این شرکت اگر می خواهد در حوزههای بیمه فعال باشد، باید مقررات بیمه مرکزی را بپذیرد و رعایت کند در غیر این صورت بیمه مرکزی تعهدی درباره آن ندارد.
وی اطمینان داد که در آینده نزدیک این شرکت نیز خود را مقررات صنعت بیمه وفق داده و بتواند از بیمه مرکزی مجوز بگیرد.
منتظر حذف مالیات بر ارزش افزوده در رشتههای عمر، درمان و ثالث هستیم
رییس کل بیمه مرکزی همچنین در مورد موضوع معافیت رشتههای بیمهای از پرداخت مالیات گفت: نشستهای زیادی در این خصوص برگزار شده به طوری که در آخرین نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، فضای خوبی برای حذف مالیات در ۳ رشته درمان، ثالث و عمر به وجود آمده است که امیدواریم این موضوع در رای گیری مجلس نهایی شود.
شرکتهای بیمه باید ضریب خسارت بیمههای مسوولیت را مدیریت کنند
وی همچنین با اشاره به آزاد بودن نرخها در رشتههای مسوولیت گفت: در بیمههای مسوولیت کارمزدها بالاست و نرخها آزاد بوده و بنابراین ضریب خسارت در این رشته بالا رفته که به نظر میرسد شرکتهای بیمه باید بتوانند ریسکهای این حوزه را مدیریت کنند و نیازی هم به اجباری کردن برخی رشتههای مسوولیت نیست زیرا دیر یا زود خود مردم به خرید بیمهنامههای مسوولیت ترغیب خواهند شد.
وی همچنین یادآور شد: بسیاری از مشکلات پس از برجام در صنعت بیمه از نظر اتکایی و سایر موارد برطرف شده و تنها به نظر میرسد که مشکل اصلی در این خصوص نقل و انتقال پول باشد که آن نیز باید با مساعدت بانک مرکزی مرتفع شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=110158
false
true