true
اقتصادتهران: معاون اول رئیس جمهوری گفت: عبارت ‘ما میتوانیم’ نباید تنها در قالب یک شعار انتخاباتی و برای بیرون راندن رقبا از صحنه استفاده شود، بلکه باید در عمل به منصه ظهور برسد و این مهم با تکیه بر نیروی انسانی و دانش بومی ایرانی امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه در آیین بهره برداری از طرح فولاد نی ریز فارس افزود: ‘ما می توانیم’ یعنی کارآفرینان کشور آنقدر قدرت داشته باشند که بدون استفاده از رانت، ریسک پذیر بوده و واحدهای اقتصادی را در مکانهایی دور از مرکز با ایجاد اشتغال برای جوانان راه اندازی کنند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به بهره برداری از واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد غدیر نی ریز با فناوری ایرانی در این آیین بیان کرد: تولید آهن اسفنجی پیش از این در انحصار آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بود که بهترین شیوه تولید فولاد در جهان به شمار میرود.
وی یادآور شد: در روش احیای مستقیم که در آن گاز همراه با سنگ آهن به فولاد تبدیل میشود، در اختیار تعداد معدودی از کشورهای جهان است که از این امکانات برخوردارند.
جهانگیری ادامه داد : جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن مواهب خدادادی نظیر گاز و سنگ آهن میتواند به قطب تولید فولاد به شیوههای مستقیم تبدیل شود.
وی اضافه کرد: زمانی با ساخت کارخانجات فولاد مبارکه و فولاد خوزستان، آمریکاییها به طرح شکایت از ایران به دلیل کپی برداری پرداختند، اما امروز جوانان این مرز و بوم به فناوری بومی تولید آهن اسفنجی دست یافتند و این معنای واقعی ‘ما می توانیم’ است.
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در چهار دهه گذشته دستاوردها، نقاط قوت و نقاط ضعف و کمبودهای بسیاری داشتهایم که موفقیتها، در حقیقت جهتگیریهای اصلی انقلاب بوده و نقاط ضعف به ضعف عملکرد مدیران باز میگردد که باید اصلاح شود.
وی گفت: آنچه مهم است ما امروز به دنبال ایرانی در سطح بالا از نظر اقتصادی و توسعه و توجه به زندگی مردم هستیم و باید به نقطهای از نطر اقتصادی برسیم که متناسب با شان مردم باشد.
جهانگیری اظهار کرد: ایرانیان ملتی بزرگ و تاثیرگذار در تمدن بشری بوده و هستند و خدمات ارزشمندی برای بشریت انجام دادند، اما امروز از نظر اقتصادی با محدودیتها و مسائلی روبرو هستیم.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به مخالفت برخی کشورها با هستهای شدن ایران اشاره کرد و گفت: زمانی رئیس جمهوری آمریکا در داوس سوئیس سخنرانی کرد و گفت ‘با دوستانمان به توافق رسیدیم که ایران هستهای نباشد’ و ما به وی می گوییم ‘شما بیجا کرده اید و هیچ کس نمی تواند برای این ملت بزرگ اعمال محدودیت کند’.
وی بیان داشت: امروز ایران پذیرفته در چارچوب قواعد و قوانین بین المللی حرکت کند و رئیس جمهوری آمریکا حق ندارد راجع به ملت ایران اینچنین سخن بگویند.
جهانگیری تصریح کرد: امروز آنچه که بتوانیم در چارچوب قوانین و مقررات برای رشد و توسعه کشور انجام میدهیم.
جهانگیری بیان داشت: در دولتهای یازدهم و دوازدهم شاهد بودیم افرادی با ایجاد شرکتهای دانش بنیان به ارائه برخی خدمات در سطح جهانی میپردازند، امروز ایران می تواند به هاب توسعه منطقه و کانون اصلی توسعه صنعتی منطقه تبدیل شود.
وی تصریح کرد: اگر تاکنون نتوانسته ایم به این اهداف دست یابیم به دلیل ضعف در سیاست گذاریها بوده است.
معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: قائل هستیم به اینکه فضای کسب و کار کشور باید پیش برنده و نه بازدارنده باشد، اگر نتوانیم شرایط مناسبی را برای کارآفرینان ایجاد کنیم جفا کرده ایم و جفای مضاعف را کسانی میکنند که به این ملت نا امیدی تزریق می کنند.
وی گفت: ایرانی ها در طول تاریخ نشان دادند که میتوانند کارهای ماندگاری انجام دهند، ما می توانیم کشورمان را توسعه دهیم و در اقصی نقاط مختلف کشور فرصتهای متعددی برای توسعه و بالندگی در کنار نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده وجود دارد، اما مهم این است که اراده لازم شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: امروز برخی به دنبال ناامن جلوه دادن فضای جامعه هستند و این در حالی است که ایران از ظرفیت لازم برای جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در یک سال برخوردار است، فقط باید دست به دست هم بدهیم تا فصای سرمایهگذاری را در کشور ایجاد کنیم.
جهانگیری ادامه داد: باید نهادهای عمومی را صادقانه به بخش خصوصی واگذار کنیم و اجازه دهیم بخش خصوصی واقعی وارد کارزار اقتصادی شوند.
وی تاکید کرد: حاکمیت باید به عنوان داور به تهیه دستورالعمل و سیاستگذاری بپردازد و راه روشن را به سرمایهگذاران نشان دهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=109904
false
true