true
اقتصادتهران: قائم مقام وزیر بهداشت ضمن اشاره به بدهی بیش از ۱۳هزار میلیارد تومانی بیمههای پایه به وزارت بهداشت، از بیمههای تجاری نیز سهم وزارت بهداشت از بیمه شخص ثالث جهت درمان رایگان مصدومان ترافیکی را بپردازند.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری دیروز وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت بدهی سازمانهای بیمهگر به مراکز درمانی اظهار کرد: ما بابت ارایه خدمات در سال ۹۵ و ۹۶ بالغ بر ۲۵ هزار و ۳۵۸ میلیارد تومان اسناد ارسالی و ۴ هزار میلیارد تومان اسناد بین راهی داریم. از این ارقام بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به بیمارستانها پرداخت شده و ۱۳ هزار و ۱۵۳ میلیارد تومان فقط برای اسناد ارسالی طلب داریم.
بدهی ۱۳هزار میلیارد تومانی بیمههای پایه به وزارت بهداشت
وی افزود: سازمانهای بیمهگر تا کنون با استفاده از اوراق و تهاتر سعی کردند بدهیهای خود را پرداخت کنند، اما مجموع آنها بیش از ۴ هزار میلیارد تومان اسناد بین راهی بوده است و همچنان بیش از ۱۳ هزارمیلیارد تومان طلب داریم. این موضوع تاثیر شدیدی بر فعالیت بیمارستانها دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد: در تمامی بیمارستانهای کشور شامل دولتی، خصوصی، عمومی و غیر دولتی هرگونه دریافت وجه خارج از صندوق و بدون ارائه فاکتور رسمی ممنوع است و تخلف محسوب میشود. در بیمارستانهای دولتی هرنوع ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان برای دریافت خدماتی مانند رادیولوژی، آزمایش و … ممنوع است، مگر اینکه از طریق زنجیره ارجاع بیمارستان و با قمیت دولتی انجام شود.
وی همچنین درباره چگونه رسیدگی به مصدومان ترافیکی توضیح داد و گفت: تا ۱۳ سال پیش بیماران تصادفی باید خودشان هزینه پرداخت میکردند و گاهی ساعتها باید روی زمین میمانند، اما با توجه به ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه، بند ب ماده ۳۷ قانون پنجم توسعه و همچنین ماده ۳۰ قانون الحاق مقررات باید قسمتی از هزینهای که مردم و صاحبان خودروها بابت بیمه شخص ثالث میپردازند، در این زمینه هزینه شود و هیچ پولی بابت خدمات درمانی در مراکز دولتی از هیچ مصدوم ترافیکی دریافت نشود.
بدعهدی بیمههای تجاری و ۱۰۰۰میلیاردی که به حساب وزارت بهداشت واریز نشد
وی ادامه داد: سازمانهای بیمهگر تجاری که بیمه شخص ثالث دارند باید ۱۰ درصد از دریافتی خود در این زمینه را مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز کنند، اما تاکنون هزار میلیارد تومان از این پول به صندوق وزارت بهداشت واریز نشده است و مدتی پیش یکی از این بیمهها اعلام ورشکستگی کرده و ۶۰ میلیارد تومان از این پول را نداده است و ما نگران هستیم این موضوع باعث شود نتوانیم وسایل و تجهیزات برای مداوای این مجروحان تهیه کنیم.
درخواست وزارت بهداشت درباره تعرفههای پزشکی ۹۷
وی در ادامه صحبتهایش درباره تعرفههای پزشکی سال ۹۷ نیز توضیح داد و گفت: طبق قانون، تعرفههای پزشکی باید قبل از تقدیم لایحه بودجه سال آینده به مجلس، مشخص و در صورت نیاز، تغییرات در آن اعمال شود. کارشناسیهای لازم از تابستان برای تعرفههای انجام شده و آبان ماه پیشنهاد شورای عالی بیمه به سازمان برنامه و بودجه ارائه شد.
وی ادامه داد: در این لایحه پیشبینی لازم برای تعرفهها صورت نگرفته است، به همین دلیل نگران هستیم که بعد از بسته شدن سقف بودجه، سازمانهای بیمهگر با مشکل روبرو شوند. درخواست ما این است که قبل از تصویب نهایی بودجه، تغیرات لازم در تعرفهها انجام و تعیین تکلیف شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره چگونگی حمایت این وزارتخانه از شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی اظهار کرد: این وزارتخانه حمایت خوبی از شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی انجام میدهد. در بیشتر داروها و تجهیزات پزشکی که در تولید آن به خود کفایی رسیدهایم، محدودیت شدید واردات قطعی شده است. مشکل بعضی از شرکتها تاخیر در دریافتی آنها از بیمارستانها و داروخانههای دولتی است که امیدواریم با اقدامات اخیری که سازمانهای بیمهگر انجام دادهاند، بخشی از این مطالبات پرداخت شود. وزارت بهداشت مانند هر صنعت دیگری از شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی تقاضای افزایش بهرهوری و افزایش صادرات را دارد.
وی همچنین افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید در بعضی از این صنایع بیش از میزان مصرف کشور است. راه نجات از این موضوع ورود به بازار کشورهای همسایه و صادرات است. ما باید قسمتی از هزینهها را از بازارهای خارجی تامین کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=107810
false
true