×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
بانوان بیش‌تر از آقایان افسرده هستند

اقتصادتهران: معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت افسردگی در ایران را نامطلوب عنوان کرد و گفت که تعداد زنان افسرده از مردان بیش‌تر است.

به گزارش اقتصادتهران، هادی ایازی در نشست خبری وزارت بهداشت که صبح امروز در محل ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد ضمن بیان این مطلب گفت: متاسفانه وضعیت ناراحتی‌های روحی و روانی در جامعه نگران کننده است و افسردگی نیز شامل بسیاری از افراد شده است.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۱۵۰۰ خیریه و سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت در کشور گفت: مشارکت مردم، مهمترین کلیدواژه‌ای است که در اجتماعی شدن سلامت دنبال می‌شود یادآور شد: با بیان اینکه اجتماعی شدن سلامت مسئله جدیدی نیست، بلکه از زمان پیاده سازی شبکه بهداشتی در کشور مورد توجه بوده است، گفت: سازمان بهداشت جهانی نیز در ادوار مختلف به این موضوع تاکید داشته است. به نظر می‌رسد آنطور که اقدامات مربوط به شبکه بهداشتی را دنبال کرده‌ایم به بحث اجتماعی شدن سلامت در دهه‌های گذشته نپرداخته‌ایم. البته خوشبختانه در دولت دوازدهم یکی از برنامه‌های دولت و وزیر بهداشت توسعه اجتماعی شدن سلامت بود.

وی افزود: یکی از مسائل مهم در زمینه اجتماعی شدن سلامت مشارکت مردم است. در وهله اول مردم باید به فکر سلامت خود باشند و سبک زندگی‌شان را تصحیح کنند. در حال حاضر در کشور پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد و پنج میلیون نفر هم در آستانه ابتلا به دیابت‌اند که اگر سبک زندگی خود را اصلاح نکنند دچار مشکل می‌شوند. بنابراین مشارکت مردم مهمترین کلیدواژه‌ای است که در اجتماعی شدن سلامت دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم در حوزه سلامت می‌تواند به صورت فردی و یا در سطح اجتماعی باشد، گفت: در حال حاضر در محلات تهران کانون‌های سلامت تشکیل شده و این اتفاق باید در کل کشور رخ دهد. چرا که این کانون‌ها می‌تواند به ارتقای سلامت اعضای آنها کمک کند.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۶۲۰ سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت فعالند ادامه داد: این سازمان‌ها می‌توانند هم از جهت آموزشی هم از لحاظ فرهنگسازی و هم از نظر حمایت از بیماران به مردم کمک کنند. در عین حال مشارکت مردم در حوزه توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت نیز یکی از جنبه‌های مهم در اجتماعی شدن سلامت است. در زمانی که نرخ موالید کشور افزایش یافت کمبود فضاهای آموزشی با کمک مردم رفع شد. حال امروز هم که جمعیت کشور به سمت سالمندی می‌رود و طی سه دهه آینده ۳۰ درصد جمعیت‌مان سالمند خواهد شد باید با کمک مردم و دولت زیرساخت‌های بهداشتی درمانی توسعه پیدا کند.

ایازی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۷۵ خیریه در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند ادامه داد: در سال گذشته نزدیک به ۱۵۰۰ میلیارد تومان خیرین به حوزه سلامت کمک کردند.

وی با بیان اینکه باید توجه کرد که جنبه دیگر موضوع اجتماعی شدن سلامت، پیشبرد مشارکت‌های بین بخشی است،  گفت: فلسفه ایجاد شورای سلامت و امنیت غذایی این بود که دستگاه‌های مختلف اجرایی در یک جا جمع شوند و برای کمک به حوزه سلامت تصمیم بگیرند. در این چهارچوب وزارت بهداشت با دستگاه‌های مختلف اجرایی تفاهماتی را داشته است به عنوان مثال شهرداری‌ها باید در سطح شهر فضاهایی ایجاد کنند که منجر به افزایش تحرک مردم شود و اقدامات اینچنینی به کمتر بیمار شدن مردم کمک می‌کند.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت بااشاره به فوت سالانه ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر به دلیل تصادفات رانندگی در کشور گفت: در همین سال‌ حدود ۳۳۳ هزار نفر بنابر اعلام نیروی انتظامی، بر اثر حوادث رانندگی مصدوم و مجروح و به مراکز درمانی منتقل می‌شوند حال اگر حساب کنیم که هر یک از این مصدومان پنج روز در بیمارستان بمانند فقط برای ارائه خدمت به این افراد به پنج بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی نیاز داریم. این در حالیست که اگر مردم به نکات ایمنی پایبند باشند. خودروهای با کیفیت بسازیم و راه‌هایمان را اصلاح کنیم تعداد مصدومین کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه یکی از مسائل دیگر در حوزه مسئولیت اجتماعی تعامل با بنگاه‌های اقتصادی است، اظهار کرد: بنگاه‌های اقتصادی باید مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند. ما از ظرفیت این بنگاه‌ها در حوزه سلامت استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال در زلزله کرمانشاه بخشی از نیازهایمان را از طریق تعامل با بنگاه‌های اقتصادی رفع کردیم به طوریکه قرار شد بانک آینده ۲۵ خانه بهداشت، بانک مهر ایران سه خانه بهداشت، بانک صنعت و معدن پنج پایگاه انتقال خون و … بسازند.

ایازی با بیان اینکه یکی از برنامه‌هایمان در حوزه معاونت اجتماعی راه اندازی مجامع سلامت در مقیاس ملی، استانی، شهرستانی و محلی است، گفت: این مجامع دارای سه ضلع هستند که یک ضلع آنها مردم، ضلع دیگرشان دستگاه‌های مختلف دولتی و ضلع دیگرشان فرهیختگان و انجمن‌های علمی هستند. در این زمینه مجامع سلامت استانی و شهرستانی و ملی راه اندازی شده و برنامه جدی ما در سال ۹۷ راه اندازی کانون‌های اجتماع محور و مجامع سلامت محلی خواهد بود.

وی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت با سازمان صدا و سیما در راستای تولید فیلم‌ها و سریال‌های مرتبط با موضوعات سلامت گفت: بر این اساس موسسه‌ای با عنوان آوای هنر سلامت در وزارت بهداشت ایجاد شد و فیلم‌هایی مانند پریا، پرستاران و … تولید شده است. همچنین دو جشنواره فیلم سلامت را تا کنون برگزار کردیم و سومین جشنواره را در شهریورماه ۹۷ برگزار خواهیم کرد. در عین حال اولین جشنواره رسانه‌های سلامت نیز در سال آینده برگزار خواهد شد. باید توجه کرد که معاونت اجتماعی در حوزه آسیب‌های اجتماعی هم فعال بوده و بر همین اساس ستاد کنترل و پایش این آسیب‌ها در وزارت بهداشت ایجاد شده است.

ایازی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی استفاده از ظرفیت خیرین مقیم خارج از کشور گفت: در این زمینه تفاهمی با وزارت امور خارجه انجام خواهیم داد تا با ساز و کار بهتری با ایرانیان و خیرین خارج از کشور تعامل داشته باشیم. البته در حال حاضر هم این تعامل برقرار است و خیرین خارج از کشور کارهای مختلفی را در حوزه سلامت انجام داده‌اند به عنوان مثال یکی از این خیرین در حال ساخت یک بیمارستان ۵۴۰ تختی در تبریز است. از طرفی قرار است انجمنی با حضور دیپلمات‌های سابق ایرانی ایجاد شود تا بتوان تعاملات در این حوزه را با ایرانیان مقیم خارج گسترده‌تر کرد.

ایازی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری از خشونت و کودک آزاری گفت:‌ اقدامات فرهنگسازانه برای کاهش خشونت و کودک آزاری متوجه سایر دستگاه‌های اجرایی است اما اگر کودکی مورد آزار و اذیت قرار گیرد و به بیمارستان منتقل شود یا فردی به دلیل خشونت نیاز به خدمات درمانی داشته باشد ما این خدمات را در بیمارستان‌هایمان به آنها ارائه می‌کنیم. البته باید توجه کرد که متاسفانه آمار نزاع‌های خیابانی که بخشی از اعمال خشونت آمیز هستند جزو بالاترین جرمی است که در کشور اتفاق می‌افتد و این موضوع نگران کننده است. متاسفانه بیشترین زنگ‌خورهای- تماس‌ها-  ۱۱۰ برای حوادث ترافیکی و نزاع‌های خیابانی است. بنابراین باید در این حوزه فرهنگسازی شود.

آماده کردن گزارشی از وضعیت دو جنسیتی‌ها در ایران

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کمک و حمایت از مبتلایان به اختلال دو جنسیتی گفت: وزارت بهداشت در حال آماده کردن گزارشی از وضعیت دو جنسیتی‌ها در ایران است. همچنین در این گزارش خدمات درمانی مورد نیاز آنها برای تغییر جنسیت و … را بررسی می‌کنیم. البته در این حوزه یک NGO هم وجود دارد و قرار است با آنها جلساتی برگزار کنیم.

وی افزود: متاسفانه جامعه ما نگاه خوبی به این افراد ندارد در حالیکه باید آنها را بیمار تلقی کنیم. از طرفی این افراد تحت پوشش بیمه نیستند. بنابراین باید خیرین کمک کنند تا بتوانیم به آنها هم خدمات ارائه دهیم.

ایازی در پاسخ به سوال ایسنا درباره برنامه وزارت بهداشت برای پایش و پیشگیری از خودکشی گفت: در تقسیم کار شورای اجتماعی بحث پایش خودکشی به وزارت بهداشت محول شده و ما در ستاد کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی اقداماتی را برای این موضوع انجام دادیم. بر این اساس در چهار استان غربی کشور شامل ایلام، کرمانشاه، کردستان و … در حال انجام مطالعه‌ای هستیم و انجمن پیشگیری از خودکشی عهده دار این کار شده است.

وی تاکید کرد: اینکه برخی می‌گویند آمار خودکشی در کشور به طور فزاینده‌ای زیاد شده درست نیست و آمار ما چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. رسانه‌ها هم باید به این موضوع توجه داشته باشند و کاری نکنند تا در این بخش به سلامت روان مردم آسیب وارد شود. اعداد و ارقامی که در این زمینه وجود دارد نشانی از افزایش فزاینده میزان خودکشی نمی‌دهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره درخواست کمک‌های مالی در برخی از شبکه‌های اجتماعی گفت: بعضا در فضای مجازی دیده می‌شود که افراد شاخص برای کمک به یک بیمار درخواست‌هایی را مطرح و مردم هم کمک می‌کنند. ما اینها را تقبیح نمی‌کنیم و جلسه‌ای هم با فعالین این حوزه گذاشتیم تا بتوانیم این اقدام را هدفمندتر کنیم. در عین حال باید توجه کرد که گاهی دیده می‌شود برخی افراد در خیابان‌ها خود را به یک خیریه منصوب کرده و از مردم درخواست کمک می‌کنند. در این موارد اگر فرد مشخصه خیریه را داشته باشد و قابل شناسایی باشد می‌توان کمک کرد اما در غیر اینصورت این افراد قابل تایید نیستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches