×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۷, ۱۴۰۳, ۷:۲۹ ب٫ظ
true
true
بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار، فرصت یا تبعیض؟

اقتصادتهران: طرح بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار بدون محدودیت سنی در حالی طی ماه گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان موافق مجلس دهم رسید که شماری از کارشناسان، همچنان اجرای آن را غیر کارشناسی می دانند و خواهان رد آن در شورای نگهبان هستند.

این طرح، هم اینک جهت تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع شده است و قرار است پس از تایید نهایی در قالب قانون، اجرا شود.
طراحان مصوبه مذکور در مجلس شورای اسلامی، مصوبه بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار بدون محدودیت سنی را هدیه و فرصتی مناسب برای زنان شاغل می دانند.

موافقان طرح چه می گویند؟
حسن نوروزی یکی از نمایندگان مجلس که از موافقان طرح مذکور است در این باره می گوید: با تصویب نهایی و اجرایی شدن این مصوبه، آن گروه از زنان شاغل که از سن بازنشستگی خود هم راضی هستند به صورت اختیاری می توانند بازنشسته شوند و به امور زندگی خود برسند.
«پروانه مافی» نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی هم اظهار می دارد: استفاده از شرایط بازنشستگی برای زنان شاغل دستگاه های دولتی با سابقه ۲۰ سال، کاملا اختیاری است و در صورتی که قانون بشود برای زنان شاغلی اجرا می شود که با مشکلات عدیده ای همچون بیماری و یا پرستاری از بیمار در شرایط اضطراری بسر می برند و شرایط کار برای آنان دشوار است، تدوین و تصویب شده است.
این نماینده مجلس می افزاید: زنانی که با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته می شوند تنها حقوق ۲۰ روز کاری را دریافت می کنند و این امر، مشکلی را برای صندوق های بیمه ای ایجاد نخواهد کرد.
وی با تاکید براینکه هیچ نگاه جنسیتی و یا جناحی سیاسی درتصویب این قانون در مجلس دخیل نبوده است،‌ اظهار می کند که این قانون، صرفا با نگاه حمایت از خانواده و زنان مراجعه کننده ای که نیازمند کمک بوده اند، تدوین شده است.
مافی با اشاره به قانون تامین اجتماعی تبصره ۴ ماده ۷۵ می گوید: طبق این قانون، زنان شاغل بخش کارگری می توانند با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن بازنشسته شوند؛ بنابراین مصوبه جدید مجلس (بازنشستگی زنان شاغل در دستگاه های دولتی با سابقه ۲۰ سال) طرح جدیدی نیست با این تفاوت که اکنون تلاش شده است تا بازنشستگی مربوط به زنان کارگر، شامل زنان شاغل در دستگاه دولتی نیز بشود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید می کند: همه اقشار زنان باید از این قانون منتفع شوند.
مافی در عین حال ادعای برخی صندوق های بازنشستگی مبنی بر وارد آمدن زیان مالی سنگین با اجرای قانون یاد شده را رد می کند و می افزاید: صندوق ها هیچ زیان مالی نخواهند دید و این، ادعای کذبی بیش نیست.
وی با بیان ضد و نقیض گویی های صندوق های بازنشستگی راجع به مصوبه بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار می گوید: نمی دانم چرا صندوق ها تلاش می کنند تا در افکار عمومی طوری وانمود کنند که اجرای قانون یاد شده برای آنان بار مالی بدنبال دارد. آنان همچنین سعی می کنند تا حساسیت ها را بالا ببرند بطوریکه ثابت کنند اجرای قانون بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار، ظلم بزرگی به زنان است.
مافی تاکید می کند: حساسیت زایی صندوق های بازنشستگی در افکارعمومی کار درست و منطقی نیست و آنها نباید این حساسیت های غیر منطقی را در بین افکار عمومی ایجاد کنند.
این نماینده مجلس می گوید: هم اینک قانون بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار بدون محدودیت سنی در شورای نگهبان در حال بررسی است و منتظر نتیجه نهایی شورای نگهبان برای اجرای آن هستیم.

و اما مخالفان چه می گویند؟
مسئولان وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی از جمله کسانی هستند که اجرای بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار را طرحی غیرکارشناسانه قلمداد می کنند.
یکی از این مخالفان، حجت الله میرزایی، معاون اقتصادی وزیر تعاون، رفاه و کار است. او پیش تر در نشستی خبری گفته بود که اجرای این مصوبه، سالانه حدود پنج هزار میلیارد تومان برای صندوق بازنشستگی کشوری و حدود ۳۰هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی بار مالی بدنبال خواهد داشت.
مجید حسن زاده، یکی دیگر از کارشناسان رفاه وتامین اجتماعی است که از مخالفان اجرای طرح بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار به شمار می آید. او اجرای این طرح را طرحی تبعیض آمیز برای زنان شاغل در دستگاه های دولتی می داند و معتقد است که اجرای این طرح، تبعات زیادی بدنبال خواهد داشت.
حسن زاده در باره طرح یاد شده به خبرنگار ایرنا می گوید: اجرای این طرح درگروه زنان، باعث تغییر توازن جنسیتی در بازار کار می شود که برگشت پذیر نیست.
این کارشناس با بیان اینکه نسبت زنان شاغل به مردان در بازار کار پایین است می گوید: اجرای طرح بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار باعث می شود تا تعداد زیادی از زنان از بازار کار خارج شوند.
وی همچنین تحمیل بار مالی سنگین به صندوق های بازنشستگی را از دیگر تبعات اجرای طرح بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار برشمرد.
این کارشناس با اشاره به ضرر و زیان هایی که صندوق های بازنشستگی با اجرای طرح یاد شده متحمل می شوند، می افزاید: در صورتی که دولت، منابع مالی لازم برای اجرای مذکور را تامین کند، صندوق های بازنشستگی زیان نخواهند دید.
این کارشناس تامین اجتماعی اعتقاد دارد که بحران صندوق های بازنشستگی باید بصورت پارامتریکی و نه از طریق سیستماتیک مالی اصلاح شود.
وی درباره طرح مصوب در مجلس درباره بازنشستگی بانوان با ۲۰ سال سابقه کار می گوید: ابتدا قرار بود در مجلس شورای اسلامی، طرحی با رویکرد اصلاح عملکرد صندوق های بازنشستگی ارائه شود تا صندوق های بازنشستگی از بحران، کسری بودجه ای و کمبود نقدینگی خارج شوند اما این طرح با تغییرات زیاد به گونه ای که کمکی به رفع مشکل صندوق ها نخواهد کرد در مجلس به تصویب رسیده است.
حسن زاده با اشاره به اختلافات بین نسلی بیمه پرداز با نسل بیمه گر در صندوق های بازنشستگی هم می گوید: باید چاره ای مناسب برای رفع بحران های صندوق ها بازنشستگی اندیشیده شود و گرنه اجرای طرح هایی چون بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار، کمکی به حل مشکل نخواهد کرد.
طرح بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار پشتوانه علمی کارشناسی ندارد 
حسام نیکپور، معاون پژوهش موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی است . او نیز معتقد است که اجرای طرح بازنشستگی بانوان با ۲۰ سال سابقه کار بدون محدودیت سنی، پشتوانه علمی کارشناسی ندارد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به فضای انتخابات می افزاید: باید بررسی شود که علت تصویب این طرح در مجلس آیا به واقع حمایت از خانواده و یا کمرنگ شدن حضور خانم ها در بازار کار بوده است؟
نیکپور می گوید: بدون شک اجرای طرح یاد شده،‌ سیاست حمایت از خانواده نبوده است و می توان سیاست های بهتری را برای حمایت از زنان و خانواده تعریف کرد.
وی با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی و بیمه ای، وضعیت خوبی ندارند، خاطرنشان می کند که برای رفع مشکل این صندوق ها کم کردن سن بازنشستگی چاره کار نیست و برای حمایت از خانواده باید از مساعدت های اجتماعی استفاده شود نه آنکه از جیب مردم استفاده شود و باید راهکار مناسبی دراین باره اندیشیده شود.
معاون پژوهش موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی معتقد است که حمایت از خانواده باید در قالب ابرازهای اجتماعی صورت گیرد نه آنکه از جیب مردم با پرداخت بیمه محقق شود.
وی می گوید: با اجرای طرح یاد شده صندوق های بازنشستگی و مردم متضرر می شوند؛ ضمن اینکه سن بازنشستگی میان مردان و زنان در دنیا یکسان شده است،‌ در حالی که در کشورمان این موضوع از تناسب خوبی برخوردار نیست.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches