×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۹:۲۵ ب٫ظ
true
true
ایران به جمع صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی پیوست

اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی از جهش ۱٫۸ درصدی مصرف بنزین در ۱۱ ماهه ابتدایی سال جاری خبر داد و گفت: در صورتی که سامانه هوشمند سوخت به کار گرفته نمی‌شد، میزان مصرف بنزین در کشور با ادامه روند دهه ۷۰ به روزی ۱۴۳ میلیون لیتر می‌رسید.

سیدناصر سجادی در نشستی با اشاره به این که میانگین مصرف بنزین در ۱۱ ماهه سال جاری ۶۹٫۲ میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: روند رشد مصرف بنزین در سال ۹۲ نسبت به سال قبل ۷٫۷ درصد بوده است که رشد ۱٫۸ درصدی ۱۱ ماهه سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ نشان از کاهش روند رشد مصرف بنزین دارد.

وی در ادامه با بیان این‌که به دلیل افزایش تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی مصرف فرآورده‌های نفتی در نیروگاه‌ها کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف نفت سفید در ۱۱ ماهه سال جاری ۱۰ میلیون لیتر، ‌گازوئیل ۱۰۰٫۷ میلیون لیتر و نفت کوره ۳۷٫۸ میلیون لیتر بوده است که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۱۵٫۲، ۳٫۸ و ۲۸ درصدی برخوردار شده است.

سجادی با بیان این‌که میزان گاز تحویلی به نیروگاه ها در ۱۱ ماهه سال جاری ۴۶ میلیارد متر مکعب بوده است، تصریح کرد: این میزان نشان از ۳۶ درصد رشد نسبت به ۳۳٫۶ میلیون متر مکعب گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در مدت مشابه سال گذشته دارد.

ایران صادرکننده فرآورده‌های نفتی شد

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این‌که طی ۱۱ ماهه گذشته ۸٫۳ میلیارد لیتر سوخت مایع کمتر مصرف شده است، گفت: با توجه به کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی در داخل کشور برنامه ریزی کرده ایم که بخشی از فرآورده‌های نفتی را به عراق، افغانستان و پاکستان صادر کنیم.

وی با بیان این‌که از اسفند ماه صادرکننده کلیه فرآورده های نفتی به جز بنزین شدیم اضافه کرد: با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از اواخر ۹۴ و یا اوایل ۹۵ صادرکننده بنزین نیز می شویم.

متوسط قیمت فروش بنزین ۷۸۶ تومان

سجادی در ادامه با اشاره به این‌که تا اوایل بهمن ماه بنزین را با سه نرخ عرضه می کردیم تصریح کرد:‌ برای کاهش تنوع قیمت‌ها سهمیه‌های بنزین ۴۰۰ تومانی تغییر کرد و آمار نشان از آن دارد که طی ۱۱ ماه گذشته ۳۶ درصد بنزین هزار تومانی، ۵۵ درصد بنزین ۷۰۰ تومانی و ۹ درصد بنزین ۴۰۰ تومانی مصرف شده که در مجموع متوسط فروش بنزین لیتری ۷۸۶ تومان بوده است.

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی میزان مصرف نفت‌گاز با نرخ ۹۰۰ تومان را ۹ درصد و با نرخ ۲۵۰ تومان را ۹۱ درصد اعلام و اضافه کرد: متوسط قیمت فروش نفت‌گاز ۲۷۲ تومان بوده است.

سهمیه بندی بنزین ترمز مصرف را کشید

وی با اشاره به این که سامانه هوشمند سوخت نقش اساسی در مصرف بنزین داشته است، گفت: در سال ۸۲ میزان مصرف روزانه بنزین حدود ۵۶٫۳ میلیون لیتر بوده است که بررسی‌ها نشان از رشد دو برابری مصرف طی سال های ۷۲ تا ۸۲ دارد.

سجادی با بیان این‌که پروژه سامانه هوشمند سوخت در سال ۸۶ اجرایی شد، تصریح کرد: همچنین توسعه سی ان اجی از سال ۷۹ -۸۰ در دستور کار قرار گرفت و روند مصرف سی ان اجی در سال ۸۲-۸۳ آغاز شد که این امر تاثیر زیادی در کنترل روند مصرف بنزین داشت.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این‌که در سال ۹۲ روزانه ۶۸٫۴ میلیون لیتر بنزین مصرف شده است، گفت: اگر توسعه استفاده از سی ان اجی و همچنین سامانه هوشمند سوخت در دستور کار قرار نمی گرفت مصرف بنزین کشور در سال ۹۲ به روزی ۱۴۳ میلیون لیتر می رسید.

به گفته وی، اکنون با احتساب مصرف روزانه ۱۹ میلیون متر مکعب سی ان اجی و ۶۹ میلیون لیتر بنزین در مجموع معادل ۸۷ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود.

سجادی با بیان این‌که حدود ۲۲۶۰ جایگاه سی ان جی در کشور وجود دارد افزود: حداکثر از ۵۰ درصد از ظرفیت جایگاه‌های سی ان جی استفاده می شود.

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی به فروش مرزی فرآورده‌های نفتی طی ۱۱ ماهه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت اقدام به فروش مرزی فرآورده‌های نفتی کرده‌ایم که طی ۱۱ ماهه سال جاری ۱۳۰ میلیون لیتر فرآورده در مرزها به فروش رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد افزایش را نشان می دهد.

وی نحوه تعیین سوخت در بازارهای مرزی را براساس ۹۵ درصد فوب خلیج فارس عنوان و اضافه کرد: عرضه سوخت در مرزها با قیمت شناور است.

هدفگذاری برای افزایش ۲۰ درصدی عرضه سوخت در خلیج فارس

سجادی ادامه داد: در راستای نفوذ به بازار بانکرینگ و عرضه سوخت در بازار خلیج فارس توسعه این صنعت در دستور کار قرار گرفته به طوری که در۱۱ ماهه سال جاری روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت عرضه شده و این درحالی است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸٫۶ میلیون لیتر بوده است.

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این‌که برای عرضه روزانه ۱۲ میلیون لیتر سوخت در آب‌های خلیج فارس برنامه ریزی کرده ایم گفت: هدف افزایش ۲۰ درصدی عرضه سوخت در این بازار است.

جزییات توزیع بنزین و نفت‌گاز یورو ۴

سجادی به عرضه فرآورده‌های نفتی یورو ۴ در راستای تکلیف قانونی و مسائل زیست محیطی اشاره و تصریح کرد: هم اکنون عرضه بنزین یورو ۴ در شهرهای تبریز، اراک، کرج، تهران، مشهد، اصفهان صورت می گیرد و با به بهره برداری رسیدن طرح توسعه پالایشگاه آبادان شهرهای شیراز و اهواز طی سه ماهه ابتدای سال ۹۴ تحت پوشش بنزین یورو ۴ قرار می گیرند.

وی همچنین به عرضه نفت‌گاز یورو ۴ در شهرهای اراک، کرج، تهران، مشهد، اصفهان ،قم، اهواز و شیراز اشاره و اضافه کرد:‌ در مجموع روزانه حدود ۱۹ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و ۱۰ میلیون لیتر نفت‌گاز در این کلانشهرها عرضه می شود.

جزییات بهره برداری ازمخازن ذخیره سازی با ظرفیت ۱٫۳ میلیارد لیتر

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به مخزن سازی و انبارسازی با ظرفیت ۱٫۳ میلیارد لیتر از سال های گذشته اشاره و اضافه کرد: در سال ۱۳۹۳، ۵۵۰ میلیون لیتر مخزن به بهره برداری رسیده و تا پایان سال نیز سه انبار ماهشهر با ظرفیت ۳۰۰ میلیون لیتر، شیراز با ظرفیت ۱۷۰ میلیون لیتر و ملایر با ظرفیت ۷۰ میلیون لیتر به بهره برداری می رسید.

به گفته سجادی، انبار ذخیره سازی با ظرفیت ۱۲۰ میلیون لیتر در ارومیه و بیرجند با ظرفیت صد میلیون لیتر در سال ۹۴ به بهره برداری می رسد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches