دوشنبه, ۲۰ بهمن , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

انگیزش موفقیت چاه های نفتی با تلاش محققان شریف

۲۷ اردیبهشت, ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۸

انگیزش موفقیت چاه های نفتی با تلاش محققان شریف

اقتصادتهران: جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با توجه به نیاز کشور به ابزارهای مسدودکننده درون چاهی برای تعمیر چاه های نفت، موفق به ‘انگیزش موفقیت آمیز چاه‌های نفتی با استفاده از پکرهای متورم شونده قابل بازیافت’ شدند.

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه بیش از یک دهه قبل ضرورت حرکت به سمت نسل سوم و چهارم دانشگاه ها را احساس کرد. در این راستا جهت استفاده از دانش برای حل مسائل اساسی کشور و ثروت آفرینی از طریق نوآوری، زنجیره دانش تا ارزش را طرح ریزی کرد.

یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره، ایجاد مجتمع خدمات فناوری به عنوان محلی برای ارائه خدمات فناورانه به صنایع کشور است. درحال حاضر ۱۵ هسته پژوهشی، ۴۰ دفتر و ۱۴ مرکز خدمات فناوری در این مجتمع فعالیت می کنند.

یکی از مراکز فعال در این مجتمع، مرکز خدمات فناوری توسعه محصول صنعتی شریف است که پس از انجام چندین پروژه صنعتی و ملی، توسط جمال ارغوانی هادی از دانشکده مهندسی مکانیک و سید عباس موسوی از دانشکده مهندسی شیمی و نفت در سال ۱۳۹۵ تاسیس شده است. رسالت این مرکز، طراحی و توسعه محصولات صنعتی فناورانه با تکیه بر کار تیمی منسجم و همکاری‌های بین رشته‌ای است.

ارغوانی هادی عضو هیات علمی دانشگاه و مسئول پروژه پکرهای متورم شونده قابل بازیافت در این باره گفت: یکی از نیازهای مهم شناسایی شده در کشور در سال ۱۳۹۴ ابزارهای مسدودکننده درون چاهی برای تعمیرات چاه‌های نفت بود که با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و خروج شرکت‌های مطرح نفتی خارجی از ایران شدت یافته بود.

وی افزود: مرکز توسعه محصول پس از مطالعات امکان سنجی منسجم و شناسایی رده‌های مختلف تکنولوژی به کار رفته در این ابزارها، طراحی و ساخت ابزارهای پیشرفته فوق را امکان پذیر تشخیص داد و در قراردادی با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در آبان ۱۳۹۵ به طور جدی طراحی مستقیم و ساخت انواع پروتوتایپ های مورد نیاز را آغاز کرد.

ارغوانی گفت: با توجه به عدم امکان تامین نمونه خارجی، مهندسی معکوس امکان پذیر نبود و روش طراحی مستقیم در پیش گرفته شد. حجم عمده‌ای از فعالیت‌های طراحی از جمله طراحی اجزا و مکانیزم‌های مختلف ابزار، ماشین آلات خاص تولید، انواع جیگ، فیکسچر و قالب‌های خاص، کلیه تجهیزات تست مورد نیاز و طراحی الاستومرهای پیشرفته مهندسی تا پایان سال ۱۳۹۵ انجام شد.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها