یکشنبه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

افزایش ۲۰۰ درصدی صادرات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم

۱۱ آذر, ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۲

افزایش ۲۰۰ درصدی صادرات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم

اقتصادتهران: رییس سازمان حفظ نباتات کشور از تولید ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی سالم در کشور و افزایش ۲ برابری صادرات آن تا پایان برنامه هفتم خبر داد و گفت: اکنون عمده صادرات سبزی و صیفی‌جات ایران به روسیه است که برای رشد سه برابری آن در سال آینده برنامه ریزی شده است.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از سازمان حفظ نباتات کشور، «شاهپور علایی مقدم» در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: به طور عمده صادرات محصولات سبزی و تازه خوری به پنج کشور عضو اوراسیا انجام می‌شود که روسیه در صدر آنها قرار دارد.

وی افزود: صادرات به کشورهای عراق، افغانستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و مقداری به دلیل مشکلات لجستیکی و بحث‌های کارگو و انتقال به جاهای دور است و مقداری از صادراتمان به اتحادیه اروپاست که کم است، ولی براساس عمده تفاهم‌نامه‌هایی که با روسیه امضا کردیم، بنا داریم که در سال ۱۴۰۲ صادراتمان را به این کشور ۳ برابر کنیم.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: اکنون ۹ ماه است که هیچ مشکلی در بحث صادرات فلفل دلمه‌ای، خیار و بادمجان نداریم، این نظمی است که تولیدکنندگان ما به خودشان گرفته‌اند، گلخانه‌های ما استانداردسازی کرده و مدیر کنترل کیفی تعیین شد و وزارت بهداشت همکاری بسیار خوبی با ما دارد.

صادرات مرکبات به چین

علایی مقدم در زمینه مرکبات استان‌های گیلان و مازندران، گلستان بیان کرد: صادرات مرکبات به چین آغاز شده است. در بحث نارنگی و انواع مرکبات تولیدکنندگان و تجار می‌توانند ثبت‌نام کنند و سامانه کامل شده و اگر به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نباتات مراجعه کنند یک ظرفیت بسیار خوبی داریم که کشور چین به‌اندازه سه و چهار برابر تولید ۵.۵ میلیون تن ما مرکبات نیاز دارند. منتظریم تا تجار بیایند ثبت‌نام کنند.

این مقام مسوول با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از تجار و صادکنندگان حمایت می‌کند، تصریح کرد: صادرات در دنیا در دو محور مورد توجه است، یک زمان بر اساس حجم و میزان ارزآوری سنجیده می‌شد که الآن صادرات محصولات کشاورزی بر مبنای بهداشتی و سالم بودن محصول است؛ زیرا سلامت مردم هر جامعه داشتن غذای سالم است، یعنی محصولات سالم متضمن صادرات است. در این زمینه عقب‌ماندگی در کشور وجود داشت که بسترهای تولید را باید شناسایی می‌کردیم و به صورت سامانه‌ای و فرایند و روند تولید بایستی هر آن رصد، کنترل و پایش می‌شد که محصول بر اساس استاندارد کشورهای مقصد صادر شود.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اینکه اگر محصولی را تایید نکنیم صادر و وارد نمی‌شود، گفت: بر اساس قانون حفظ نباتات از واردات محصولاتی که کشور را آلوده کند، جلوگیری کنیم و در بحث قرنطینه‌های کشاورزی در فرودگاه‌ها، بندرها، در بخش آبی و خاکی مانند یک مرزبان عمل می‌کنیم که از ورود محصولات آلوده جلوگیری شود.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها