true
اقتصادتهران: با وجود اینکه اردیبهشتماه امسال افزایش ۲۹ درصدی نرخ بلیت اتوبوسهای بینشهری تعیین و اعمال شد، اما بررسیهای ایرنا حاکی از افزایش خودسرانه و غیرقانونی بلیتها طی چند روز گذشته در برخی مسیرهای بیناستانی است.
به گزارش ایرنا، آخرین بار ۲۶ اردیبهشت امسال با مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت بلیت اتوبوس بینشهری ۲۹ درصد افزایش یافت. تماسهای متعدد مردمی با خبرگزاری ایرنا در روزهای گذشته حاکی از افزایش نرخ کرایهها در برخی خطوط از جمله تهران- اصفهان و تهران- شهرکرد است.
به طور مثال، قیمت بلیت تهران به اصفهان از ۱۵۷ هزار به ۱۹۷ هزار و بلیت تهران به شهرکرد از ۱۹۷ هزار تومان به ۲۳۷ هزار تومان افزایش داشته است.
در این زمینه، «احمدرضا عامری» مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسافربری، افزایش قیمت بلیت در برخی مسیرها را تایید کرد و گفت: در برخی مناطق کشور با هماهنگی مسوولان استانی، افزایش قیمت بلیت اتفاق افتاده است.
وی، دلیل این مساله را عدم صرفه اقتصادی حمل و نقل مسافری و کاهش تعداد اتوبوسها عنوان کرد و ادامهداد: بهدلیل کاهش تعداد اتوبوسها در برخی مناطق، مسوولان شهرستانی یا استانی در ستاد تنظیم بازار، برای رفاه حال مردم اقدام به افزایش نرخها کردهاند.
عامری تصریحکرد: هرچند این اتحادیه در شرایط فعلی درخواستی برای افزایش نرخها ارائه نداده است و چنین خواستهای ندارد، اما از حقیقت تورم موجود و افزایش هزینهها نمیتوان گذشت.
این مقام صنفی بیانداشت: اکنون متوسط هزینه نفر- کیلومتر یکهزار و ۹۰۰ تومان است، این در حالی است که مطابق نرخ بلیتها فقط ۴۰۰ تومان دریافت میشود و این فاصله بسیار زیاد است و سبب شده چرخ حمل و نقل مسافری با زیان بچرخد.
افزایش نرخها با مصوبه استانداریها
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به ایرنا گفت: کارشناسان معتقدند با توجه به افزایش هزینهها در ماههای گذشته، اینکه تعدیلی در نرخ بلیتها اعمال شود امری طبیعی است، اما باید روال قانونی و اداری خود را طی کند تا شاهد سیر مستمر و ایمن اتوبوسها در جادهها باشیم.
«داریوش باقرجوان» با تایید افزایش نرخها در برخی استانها، اظهار داشت: این مهم با هماهنگی استانداریها و از محل مصوبات استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت همان استان انجام میشود.
وی خاطرنشانکرد: اکنون موضوع افزایش هزینههای حمل و نقل مسافر، در جلسات کارشناسی در سطح کشوری در حال بررسی است و دولت نیز با تخصیص ارز نیمایی برای ناوگان حمل و نقل و دیگر روشها، به دنبال حمایت هرچه بیشتر از این بخش است.
باقرجوان تصریحکرد: در این زمینه جلسات کمیته تنظیم بازار کشوری با حضور کارشناسان سازمان حمایت برگزار شده، اما هنوز چیزی نهایی نشده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=276872
false
true