×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۱۰:۱۴ ب٫ظ
true
true
افتتاح طرح‌های جدید آبی در پایتخت

اقتصادتهران: مدیرعامل آبفای استان تهران با اعلام اینکه فاز اول آبرسانی از سد ماملو به تهران انجام شد گفت: بارش برف در تهران ۵۰ درصد افت کرده است.

محمد پرورش با اعلام اینکه ۱.۵ متر مکعب آب از طریق سد ماملو به جنوب تهران می‌رسد گفت: فازهای ۵ و ۶ تصفیه‌ خانه فاضلاب جنوب تهران با حضور رئیس‌ جمهور به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل آبفای استان تهران اظهارداشت: فاز نخست آبرسانی از سد ماملو به تهران وارد مدار شده و هم اکنون ۱.۵ متر مکعب از طریق این سد به جنوب تهران آبرسانی می‌شود. تلاش داریم با توجه به بارندگی‌های اندک امسال و وضعیت نامناسب منابع آبی، این میزان بزودی به ۲.۵ متر مکعب در ثانیه برسد که این مقدار نقش مهمی در پایداری کیفیت آب جنوب تهران و تامین آب آشامیدنی بخشی از ساکنان پایتخت خواهد داشت.

پرورش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در باره اهمیت و جایگاه محیط زیست و عزم جدی دولت در این زمینه گفت: فازهای ۵ و ۶ تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران با حضور رئیس جمهوری در هفته آینده افتتاح خواهد شد.

به گفته وی، با بهره‌برداری از این دو فاز، یک میلیون و ١٠٠ هزار نفر دیگر از مردم تهران زیرپوشش شبکه فاضلاب قرار می‌گیرند و خروجی پساب تصفیه‌خانه با افزایش ۲.۸ متر مکعب در ثانیه به ۸ متر مکعب در ثانیه خواهد رسید.

مدیرعامل آبفای استان تهران ادامه داد: برای بهره‌برداری از فازهای ۵ و ۶ تصفیه‌ خانه فاضلاب جنوب تهران و ٣٠٠ کیلومتر شبکه‌ گذاری فاضلاب در سال ٩٣ مجموعا ٧٠٠ میلیارد تومان هزینه شده است.

پرورش خاطرنشان کرد: هم‌اکنون با پیشرفت ۶٠ درصدی طرح فاضلاب تهران، دو میلیون و ۶٠٠ هزار مشترک فاضلاب در تهران داریم و با افزایش این تعداد به بیش از سه میلیون نفر در سال آینده پیشرفت این طرح به ٧٠ درصد می‌رسد.

وی همچنین درباره وضعیت بارش‌ها در سال جاری گفت: متاسفانه متوسط بارش‌ها ١٧ درصد و بارش برف به عنوان منبع اصلی تامین آب سدها در تابستان، ۵٠ درصد کاهش داشته است. هم‌ اکنون ۵ سد اصلی به عنوان منابع سطحی آبرسانی تهران، تنها ٢٠٠ میلیون متر مکعب آب دارند که به اندازه دو رور مصرف تهرانی‌ها در زمان اوج مصرف است.

مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: تنها راه عبور از این شرایط، علاوه بر تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان آبفا و فعالیت‌های ویژه کمیته‌های تامین و توزیع، کاهش مصرف آب از سوی مشترکان است که با صرفه‌جویی ١٠ درصدی مشترکانی که زیر ٢٠ متر مکعب مصرف می‌کنند و ٢۵ درصدی مشترکان بالای ٢٠ متر مکعب و تجاری‌ها می‌توان بیش از ١۵٠ میلیون متر مکعب آب صرفه‌ جویی کرد و در گذر از تنش احتمالی تابستان کمک چشمگیری می‌کند.

پرورش به افزایش مصرف آب در روزهای پایانی سال اشاره کرد و گفت: در روزهای انتهایی امسال، مصرف تهرانی‌ها از دو میلیون و ۵٠٠ هزار متر مکعب در روز به دو میلیون و ٧٠٠ هزار رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به دو میلیون و ٩٠٠ هزار متر مکعب نیز برسد که خواهشمندیم شهروندان تهرانی‌ با رعایت مدیریت مصرف و جلوگیری از مصارف غیر ضروری، در عبور از این شرایط ما را یاری دهند.

بحران بی‌آبی به زیرزمین رسید

در همین رابطه و با توجه به کم آبی، یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام تشدید خشکسالی ها در یک دهه گذشته گفت: مصرف بی رویه از ذخایر آب و افت آورد رودخانه ها باعث شده تالاب های بزرگ گاوخونی، ارومیه و پریشان به نابودی کشیده شوند.

جهانگیر حبیبی با اشاره به تشدید خشکسالی‌ ها در دهه گذشته اظهارداشت: در حال حاضر افزایش تقاضا برای آب و محدودیت منابع در یک تضاد آشکار قرار گرفته و مصرف بی‌ رویه آب در بخش کشاورزی و شرب با توجه به منابع محدود آب، به چالشی دائمی برای کشور تبدیل شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر تضاد آشکار بین تقاضا و منابع آب اظهارداشت: در ۱۴ سال اخیر، افزون‌ بر ۷۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر راهبردی منابع آب زیرزمینی را مصرف کرده‌ ایم که اینها ناشی از برداشت‌ های مازاد در سال‌ های اخیر بوده است.

وی افزود: بیشتر از ۵۵ درصد آب مصرفی کشور از منابع زیرزمینی تامین می‌ شود، اما در بخش آب زیرزمینی، کمترین سرمایه‌ گذاری‌ ها انجام شده است. این اتفاق در آب سطحی به کاهش آورد رودخانه‌ ها و کاهش حجم ذخیره در پشت سدها منجر شده و برداشت‌ های بالادست رودخانه‌ ها موجب ایجاد مشکل در مناطق پایین‌ دست و یا حتی تالاب‌ های بزرگی همچون ارومیه و گاوخونی و پریشان شده و این مناطق به خشکی گراییده‌اند.

حبیبی با بیان اینکه بحران آب در منابع آب زیرزمینی شدیدتر است تصریح کرد: ما به‌ طور مشهود و مستقیم به کاهش این منابع توجه نداریم و در سال‌ های اخیر، برداشت بی‌ رویه خیلی بیشتر از میزان نفوذ آب در این سفره‌ ها بوده و همین امر موجب افت شدید مخازن آب زیرزمینی در دشت‌ های کشور شده است.

وی ادامه داد: حمایت از این برداشت‌ های غیرمجاز همچون تصویب قانون تعیین تکلیف چاه‌ ها، رایگان شدن حق‌ النظاره، افزایش چاه‌ های فاقد پروانه و یا حمایت برخی مسئولان محلی از صاحبان چاه‌ های غیرمجاز، موجب تشدید این موضوع شده و مجموعه این شرایط به افت تراز آب‌ های زیرزمینی منجر شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به تغییر رویکرد دولت یازدهم و وزارت نیرو در بخش آب ادامه داد: در دو سال گذشته با تغییر فضای کلی کشور در مواجهه با بحران کم‌آبی، لزوم مدیریت منابع آب، کنترل برداشت‌ ها و ضرورت تعادل منابع و مصارف آب براساس توان و ظرفیت سفره‌ های زیرزمینی و وضعیت آب سطحی به‌ طور جدی مطرح شده و وزارت نیرو نیز فضا را بیشتر بر اقدام‌ های غیرسازه‌ای و مدیریت مصرف سوق داده است.

جهانگیری بیان داشت: با تغییر کنونی رویکرد دولت و وزارت نیرو در موضوع مدیریت منابع آب، شورای‌ عالی آب نیز به پیشنهاد وزارت نیرو، موضوع حفاظت از منابع آب زیرزمینی را در دستور کار خود قرار داد و خوشبختانه با ظرفیت و نظر کارشناسان خبره بخش آب کشور، طرح احیا و تعادل‌ بخشی منابع آب زیرزمینی مطرح و به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه سالانه ۵.۵ میلیارد مترمکعب برداشت مازاد در سفره‌ ها اتفاق افتاده است گفت: طرح احیا و تعادل‌ بخشی منابع آب زیرزمینی یک طرح بلندمدت است تا کسری مخزن سال‌ های گذشته جبران شود و باید این روند در ۲۰ سال آینده اتفاق بیفتد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: در سال ۹۴ و برنامه ششم توسعه بنا داریم ۵.۵ میلیارد مترمکعب کسری مخزن سالانه را جبران کنیم و این در صورتی عملی خواهد شد که تمام نهادها و ارگان‌ های اجرایی کشور با اجرای طرح همگام شوند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches