×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
ارسال بیش از ۸۷۰۰ نامه از دستگاه‌های نظارتی بابت واگذاری‌ها

اقتصادتهران: رئیس سازمان خصوصی سازی می‌گوید، در طول عمر دولت یازدهم ۸ هزار و ۷۱۹ نامه، مکاتبه، استیضاح و سوال از دستگاه‌های نظارتی بابت واگذاری سهام کنترلی ۱۶۵ شرکت دولتی واصل شد، یعنی هر روز باید ۸٫۷ نامه را پاسخ می‌دادیم.

 به گزارش ایرنا، «میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» روز یکشنبه در آیین معرفی شرکت‌های برتر خصوصی سازی شده در مرکز همایش‌های صدا و سیما اظهار داشت: دولت سهام های مختلفی در شرکت‌ها دارد که در سه گروه تقسیم بندی می‌شود.

وی افزود: یک بخش از این سهام‌ها، سهام خرد یا غیرمدیریتی است که دارنده آن به ریاست هیات مدیره نمی رسد یعنی زیر ۱۷ درصد است؛ سهامی که بین ۱۷ تا ۵۰ درصد باشد، مدیریتی است و دارنده این سهام می تواند ۲ عضو هیات مدیره در شرکت‌ها داشته باشند، اما کنترل شرکت را در اختیار ندارند.

پوری حسینی اضافه کرد: گروه سوم مربوط به سهام‌های بالای ۵۰ درصد است که سهام کنترلی گفته می شود؛ اینگونه سهام‌ها اکثریت هیات مدیره را در اختیار دارد و لذا می تواند مدیرعامل انتخاب کند و هدایت شرکت را بر عهده گیرد.

وی افزود: در ارزیابی شرکت‌های واگذار شده، شرکت‌هایی که به صورت کنترلی واگذار شده یعنی خریدار اکثریت هیات مدیره را در اختیار داشته و می‌توانسته مدیرعامل را انتخاب کند، مورد بررسی قرار گرفتند.

پوری حسینی همچنین گفت: بر اساس دستور العمل‌های نظارتی، ارزیابی شرکت‌ها را سه سال پس از واگذاری شروع می کنیم و تا حداقل سه سال اثر خریدار جدید را می‌سنجیم.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: در این ارزیابی شرکت‌هایی که تا پایان سال ۹۲ واگذار شده اند، بررسی شده‌اند و ارزیابی شرکت‌هایی که در دولت یازدهم واگذار شدند، بررسی نشده است.

پوری حسینی ختصریح کرد: برای تدوین الگو و شاخص های مورد نظر برای ارزیابی شرکت ها، الگوهای مورد استفاده در دیگر کشورها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت الگوی مورد نظر در هفت شاخص اصلی و ۲۶ شاخص فرعی تدوین شد.

وی گفت: سازمان خصوصی سازی به طور شفاف عملکرد خود را در زمینه واگذاری ها بیان می کند، اما انتظار دارد یک مطالبه عمومی برای روشن شدن سایر شرکت هایی که دولتی مانده اند نیز بوجود آید و آنها نیز به طور شفاف بگویند که چطور از بیت المال استفاده می‌کنند و هنوز هم زیان ده هستند و وقتی برای واگذاری به سراغشان می رویم، چه بلاهایی سرما می‌آورند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در ۱۶ سال عمر سازمان خصوصی سازی ۸۳۷ بنگاه که دولت در آنها سهام خرد، مدیریتی و یا کنترلی داشت، واگذار شد، گفت: از این رقم تا پیش از دولت یازدهم ۶۴۰ شرکت یعنی ۷۶ درصد واگذار شدند و ۱۹۷ شرکت یعنی ۲۴ درصد سهم دولت یازدهم بود.

پوری حسینی تاکید کرد: از ۶۴۰ شرکتی که پیش از دولت یازدهم واگذار شدند، ۱۷۰ شرکت بابت رد دیون و ۲۴ شرکت به سهام عدالت اختصاص دارد، یعنی اینکه واگذاری آنها رقابت نبوده و با تصویب نامه و تصمیم واگذار شده اند.

وی گفت: از نظر فروش رقابتی، بیش از ۲۵ درصد واگذاری های رقابتی در دولت یازدهم انجام شده که رقم قابل توجهی است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بنگاه‌های به فروش رفته رقابتی غیرکنترلی تا مهر سال ۹۲ برابر ۹۲ درصد بوده و بقیه به دولت یازدهم اختصاص دارد.

پوری حسینی ادامه داد: این اعداد نشان می دهد تا پیش از دولت یازدهم اغلب سهام‌های غیرکنترلی عرضه شده اند و میزان بنگاه های فروش رفته کنترلی تا مهر ۹۲ برابر ۹۲ شرکت یعنی ۳۶ درصد بوده است در حالی که این رقم در دولت یازدهم به ۱۶۵ شرکت یعنی ۶۴ درصد افزایش یافت.

وی تصریح کرد: این امر سبب شد تا برخی افکار عمومی را برای مقاومت در برابر خصوصی سازی تحریک کنند زیرا تاپیش از دولت یازدهم واگذاری‌ها اغلب غیرکنترلی بوده و همچنان مدیریت شرکت‌ها در اختیار دولت می‌ماند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches