true
اقتصادتهران: معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام حضور ۴۱ دانشمند ایرانی از رشته علوم پزشکی در فهرست دانشمندان یک درصد برتر دنیا، گفت: همچنین هماکنون ۴۲۱ نفر از محققان ما جزء دانشمندان علوم پزشکی برتر با شاخص اچایندکس ۱۵به بالا هستند.
به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملکزاده روز دوشنبه، ۲۷ دی ماه در بیستودومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تسلیت ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی به ارائه گزارشی از وضعیت تولید علم در رشته علوم پزشکی در کشور پرداخت و اظهار کرد: در سال ۲۰۱۶ با انتشار ۴۷ هزار و ۷۰۰ مقاله و مستند علمی رتبه ۱۶ جهانی و اول منطقه را حفظ کردیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در علوم پزشکی رشد خوبی داشتیم و به عدد ۱۵ هزار مقاله در سال نزدیک شدیم، افزود: در سال ۲۰۱۶ رتبه ۱۸ جهان و اول منطقه را در دریافت استنادات به مقالات را حفظ کردیم که این موضوع به منزله رشد کمی و کیفی ما بود که این مساله جزء یکی از برنامههای آینده ما قرار داشت؛ اما ما توانستیم زودتر به آن برسیم.
وی همچنین شاخص کیفی در مقالات را مورد اشاره قرار داد و گفت: در شاخص کیفی مقالات روند صعودی داشتیم و در مقالات پراستناد دنیا (۱۰ درصد مقالاتی که بیشتر از همه مورد استفاده قرار میگیرند) رشد چشمگیری داشتیم که پیشبینی میشود این رشد در آینده ادامه یابد.
ملکزاده با اشاره به یک درصد برتر دانشمندان دنیا اظهار کرد: در آغاز به کار دولت یازدهم تنها هشت دانشمند از رشته علوم پزشکی جزء یک درصد برتر دنیا بودند که امروز این رقم به ۴۱ نفر رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین در ابتدای دولت یازدهم، ۱۰۸ نفر از محققان ما جزء دانشمندان علوم پزشکی برتر با شاخصاچایندکس ۱۵ به بالا بودهاند که در حال حاضر این عدد به ۴۲۱ نفر رسیده است؛ این افراد رهبری تحقیقات علوم پزشکی در کشور را برعهده دارند که امیدواریم این تعداد روزی به ۱۰۰۰ نفر برسد تا بتوانیم وضعیت بهتری را داشته باشیم.
ملکزاده با بیان اینکه از لحاظ زیرساختهای فناوری برای اولین بار رشد خوبی داشتیم، گفت: ۳۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان کشور در حوزه علوم پزشکی فعال هستند که گردش مالی خوبی نیز داشتهاند. همچنین یکسوم اشتغال کشور نیز در بخش سلامت متمرکز است. از طرفی ۵۰ درصد وام و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش سلامت بوده است.
وی ضمن اشاره به حمایت از توسعه بازار محصولات دانشبنیان سلامت اظهار کرد: مجموعه مقررات حمایتی را تدوین کردیم تا تمام شرکتهای دانشبنیان بتوانند از بازار بهرهمند شوند. از طرفی داروهایی را که در کشور آمریکا نیز به سختی یافت میشوند، در ایران تولید میکنیم که این موضوع منجر به کاهش هزینههای معالجه در برخی از بیماریها شده است.
اعتبارات بخش سلامت ۵۰۰ میلیارد تومان است
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کیفیت پژوهش در کشور با بیان اینکه رعایت اخلاق در نشر را باید مدنظر قرار دهیم و بدانیم که زیر ذرهبین هستیم، گفت: اقدامات زیرساختی مهمی را در راستای قرارگیری تحقیقات در مسیر صحیح و اخلاقی انجام دادیم که تشکیل کمیتههای اخلاق یکی از این اقدامات بود.
وی افزود: هنوز برنامههای متعددی برای بررسی دقیقتر وضعیت تحقیقات و اعتمادسازی به صحیح بودن مقالات در کشور داریم.
ملکزاده در ادامه با بیان اینکه کل اعتبارات بخش سلامت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان (۱۲۵ میلیون دلار) است، افزود: انتظار داریم که این بودجه افزایش یابد زیرا این بودجه معادل بودجه یک یا دو دانشگاه بزرگ دنیا است؛ البته ما با صرفهجویی از این بودجه استفاده میکنیم، اما تخصیص همین میزان بودجه نیز با سختی انجام میشود و تاکنون تنها ۳۶ درصد از این بودجه تخصیص یافته است؛ البته شرایط دولت را درک میکنیم اما امیدواریم به امر تحقیقات توجه بیشتری شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جشنواره علوم پزشکی رازی تصریح کرد: در جشنواره علوم پزشکی رازی تلاش زیادی کردیم که کیفیت را بالا ببریم؛ به همین علت گروههای ششگانه را به گروههای سهگانه تبدیل کردیم و افرادی را که پیشزمینه خوبی داشتند، انتخاب کردیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=65196
false
true