×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۷, ۱۴۰۳, ۶:۱۸ ق٫ظ
true
true
ارائه سیستم‌های نوین معاملات به فعالان بازار سرمایه

اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سال ۹۴ تحول اساسی در نحوه ارائه خدمات به ذی نفعان ارائه خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سمات، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سال ۹۴، سالی خواهد بود که یک تحول اساسی در نحوه ارائه سرویس به ذی نفعان ارائه خواهد شد. این امکان را سامانه جدید پس از معاملات ایجاد می کند چون بر مبنای زیرساخت این سامانه، سیستم های ارزش افزوده مطلوبی به فعالان بازار اختصاص خواهد یافت.

سال ۹۳ خدمات الکترونیک شرکت سپرده گذاری توسعه داده شد، تا حداقل نیاز به مراجعه و حضور سهامداران و سرمایه گذاران وجود داشته باشد. در همین راستا سامانه های نرم افزاری و سیستم هایی طراحی شد و در اختیار شرکت ها و ذی نفعان قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری با بیان مطلب فوق گفت: در سال ۹۳ تمرکز شرکت در بهره برداری سامانه پس از معاملات بود به طوریکه وارد فاز بهره برداری آزمایشی شدیم ، پیش بینی می شود سال آینده از این سامانه به طور رسمی بهره برداری شود.

حامد سلطانی نژاد با بیان اینکه سامانه پس از معاملات یکی از سامانه های بزرگ حوزه مالی محسوب می شود، گفت: این سامانه جزء سامانه های بزرگ big data محسوب می شود، چون این سامانه ها حجم انبوهی از اطلاعات را با ویژگی های مختلف مدیریت می کنند.

وی درباره امتیازات این سامانه در مقایسه با سامانه های مشابه خارجی گفت: از آنجایی که این سامانه در شرکت آی تی زیر مجموعه سپرده گذاری طراحی شده نه تنها در مقایسه با سامانه های خارجی چیزی کم ندارد بلکه به دلیل طراحی امکاناتی که مورد نیاز ما بود، فراتر از سامانه هایی است که هم اکنون در دنیا استفاده می شود.

این مقام مسوول با تأکید بر این نکته که سال ۹۳ تمرکز سپرده گذاری بر ارائه خدمات بهتر به ذی نفعان بود، اظهار داشت: کارهای فنی و قانونی اعلام مطالبات سهامداران، انجام شده و بهره برداری از آن منوط به تصمیم گیری نهادهای قانونی، است، چون باید قوانین تصویب شود که ناشران را موظف به انتشار اطلاعات مطالبات سهامدارانشان کند.

سلطانی نژاد در مورد عملکرد سپرده گذاری در حوزه بین الملل نیز گفت: با سپرده گذاری مرکزی چین و ژاپن درباره جاده ابریشم مالی مذاکراتی انجام گرفت و طرح اولیه آن بررسی شده که امید می رود، در سالهای آتی بتوان از طرح جاده ابریشم مالی بهره برداری کرد.

وی درباره جزئیات این طرح توضیح داد: در این طرح قرار است شرکتهای سپرده گذاری کشورهایی که در حوزه جاده ابریشم قرار دارند، زیر ساخت مالی برای انجام معاملات بین المللی در بازارهای سرمایه این کشورها فراهم شود.

این مقام مسوول درباره تشکیل یک صندوق بین الملی آسیایی توضیح داد: بحث راه اندازی این صندوق در دستور کار است که با حضور تمام سرمایه گذاران بالقوه که در کشورهای آسیا وجود دارند، این صندوق مدیریت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه درباره برنامه های این شرکت در سال ۹۴ گفت: سال ۹۴، سالی خواهد بود که سپرده گذاری یک تحول اساسی در نحوه ارائه سرویس به ذی نفعان خواهد داشت که این امکان را سامانه پس از معاملات ایجاد می کند، چون بر مبنای زیرساخت این سامانه سیستم ارزش افزوده مطلوبی قابلیت ارائه پیدا می کند.

وی ادامه داد: در بازار سرمایه در مورد اقدامات شرکتی، سیستم های اطلاع رسانی مناسبی تعبیه خواهد شد که زیر ساخت آن سامانه نرم افزاری پس از معاملات جدید خواهد بود. در حوزه ارتباط با سایر سامانه هایی که می خواهند تغذیه اطلاعات شوند، چون سپرده گذاری مرکز دیتا است این امکان وجود خواهد داشت با پروتکل های روز دنیا با استانداردهای روز دنیا با ما گفتگو کنند.

سلطانی نژاد افزود: همه ذی نفعان از جمله شرکتهای کارگزاری، نرم افزاری، مشاوره ها، ناشران و همه کسانی که مجاز هستند، به اینکه اطلاعاتی را در اختیار داشته باشند می توانند به صورت مکانیزه و به روز اطلاعات مورد نیاز را از سپرده گذاری کسب کنند.

وی درباره ادامه فعالیت های بین المللی سپرده گذاری در سال ۹۴ گفت: سال آینده حوزه بین الملل به طور جدی پیگیری می شود تا سرمایه گذاران ایرانی و بین المللی بتوانند با سهولت در بازارهای مالی جهان در حوزه ثبتی، تسویه و پایاپای و اقدامات شرکتی معامله کنند.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری با بیان اینکه اهمیت شرکت های سپرده گذاری کشور ها در دنیا روشن شده است، خاطر نشان کرد: شرکت های سپرده گذاری مرکزی نهادهایی هستند که باید زمینه بین المللی شدن بازارهای سرمایه را در حوزه بین الملل فراهم کنند، چون آنچه بیش از هر چیزی در معاملات بین المللی اهمیت دارد، این است که وقتی یک معامله بین المللی در بازارهای مالی انجام می گیرد، باید روشن شود چطور منافع آن دریافت یا اینکه چگونه مالکیت ها احراز شود که همه این روند و تصمیم‌گیری مربوط به زیر ساخت های CDS ها می شود.

به گفته سلطانی نژاد، سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه تصمیم دارد سال آینده در حوزه صکوک بین المللی نیز اقدامات جدی انجام دهد، گفت: شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه که زیر مجموعه های شرکت سپرده گذاری است، سعی دارد موانع انتشار صکوک در بازار سرمایه را با کمک ارکان بازار سرمایه برطرف کند تا چنانچه فضای بین المللی مساعد شد، اقدام به انتشار صکوک در سطح بین الملل صورت پذیرد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سال ۹۴، سال پایانی برنامه پنجم توسعه است و طبق ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم، مقرر شده است وظایف حوزه تسویه و پایاپای و پس از معامله بورس کالا به سپرده‌گذاری واگذار منتقل شود، با توجه به زمان بندی که با بورس کالا انجام گرفته از سال آینده این وظایف به سپرده‌گذاری منتقل می شود و در این رابطه با بورس کالا همکاری خواهیم داشت.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches