true
اقتصادتهران: اختتامیه نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با تقدیم ۱۰ تندیس و ۴ تقدیر به فعالان فرهنگی پایان یافت.
این مراسم با حضور حمید رضا کفاش، معاون فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید محمد بهشتی، هنگامه مفید و جمعی از فعالان فرهنگی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان برگزار شد.
عباس صالحی با تصریح این مساله که هدف از برگزاری جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی مورد توجه قرار گرفتن کالاهای فرهنگی داخلی است، گفت :«حدود ۱۵ میلیون کودک زیر ۱۵ سال در ایران زندگی میکنند که این جمعیت را یک بازار مصرف مستعد میشناسیم.»
وی با اشاره به ۲۰ میلیون خانوار ایرانی و وجود سبد کالای مصرفی آنان، از اهمیت جایگاه کودک در این سبد و حذف کتاب از این سبد سخن گفت و خاطرنشان کرد: «کتاب و کتابخوانی در معرض هشدار است. در این کارهایی که در این مجموعه آماده شده است، به اتفاقات خوب امیدواریم. این جشنواره فرصت یک تجمیع را پدید آورده است. اکنون یک گنجینه یا موزه داریم از چیزهایی که سالهای اخیر پدید آمده است.»
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استلزام سرمایهگذاری در کتاب و اسباببازی، نسبت به «خلق فرصت برای خلق تولیدات بهتر در فضای پر رقابت اما پر تاثیر» ابراز امیدواری کرد.
فریدونی، دبیر نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی در ابتدای مراسم با اظهار این نکته که در این دوره ۱۸۰۰ اثر اعم از لوازم التحریر، کتاب و اسباببازی به دبیرخانه ارسال شده است، به برگزیده شدن ۱۰ اثر و تقدیر از ۴ اثر اشاره کرد.
بهشتی نیز در یک سخنرانی مفصل به ابعاد مختلف رابطه شی و زندگی مدرن ایرانی پرداخت. وی با بیان اینکه در گذشته نه چندان دور اشیا توامان واجد معنا و کارکرد بودند، تفکیک این دو مقوله در عصر حاضر را تشریح کرد. وی تصریح کرد: «در گذشته مسجد و حمام شعر خود را میسرودند.»
وی افزود: «استنباط من در این است که جامعه در حالت گذار است و در یک بحران به سر میبرد و این بحران سیطره کمیت برماست که از ده چهل ظهور پیدا کرده است و نمونه آن نامگذاری خیابانهایی است که با متراژ شناخته میشوند.»
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=29341
false
true