true
اقتصادتهران: رییس بانک مرکزی، برخی مدیران بانکی و نمایندگانی از شرکتهای کشور اتریش با قائم مقام بانک مرکزی و مسئولان این بانک دیدار و بر گسترش روابط اقتصادی، تجاری و بانکی تاکید کردند.
دکتر اکبر کمیجانی در این دیدار ضمن خیر مقدم به هیات اتریشی گفت: ملاقات با هیاتهای اروپایی را به فال نیک میگیریم؛ چراکه این مهم آغازگر فصل جدیدی در روابط بانکی، تجاری و اقتصادی تهران و وین خواهد بود.
قائممقام بانکمرکزی، دیدار هیات عالیرتبه اتریش با رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و مسئولان بلندپایه کشور را نشانگر علاقه و تمایل دوطرف برای بازبینی و بهبود روابط اقتصادی، تجاری عنوان کرد و افزود: امیدواریم روابط بانکی دو کشور ایران و اتریش در زمینه بانکی گسترش یابد تا شرایط برای تبادل نظر و اطلاعات و انتقال تجربیات فراهم شود.
کمیجانی لازمه گسترش روابط تجاری را داشتن روابط بانکی قوی اعلام و خاطرنشان کرد: اگر ذهنیت، علاقهمندی و انگیزهای برای گسترش روابط تجاری وجود داشته باشد، مادامی که روابط بانکی نرم، منعطف و روان شکل نگیرد، خود مانعی برای گسترش این روابط تجاری خواهد بود.
وی بر تشکیل کارگروه بانکی بین بانکهای مرکزی ایران و اتریش تاکید و تصریح کرد: این کارگروه در گام نخست وضع فعلی روابط بانکی و مالی را مرور و سپس در جهت رفع مشکلات، راهکارهای اجرایی ارائه میکند.
قائممقام بانک مرکزی، گفت: بانکهای تجاری ایران و اتریش در صورت تمایل میتوانند در کارگروه بانکی دو کشور حضور داشته باشند، و برای مسائلی که در گذشته موجبات اختلال در روابط بانکی شده است، راهکار ارائه کنند و گامهای جدیدی را برای مستحکمتر شدن روابط بانکی بردارند.
کمیجانی اظهارداشت: درست است که در روابط بانکی ایران با اتریش وقفه ایجاد شده، ولی روابط بانکی دو کشور قبل از تحریمهای اقتصادی مطلوب بوده که امیدواریم پس از این دیدارها روابط بانکی گسترش یابد.
وی تاکید کرد: طی ۱۵ سال گذشته نظام بانکی ایران به لحاظ ابداعات پولی ابزارهای مالی، و بکارگیری تکنولوژیهای جدید در حوزه بانکی و بانکداری الکترونیکی پیشرفتهای خوبی داشته است و در زمینه ارائه خدمات بانکی هم با برخی از بانکهای منطقه و حتی برخی از بانکهای اروپایی برابری میکند.
قائم مقام بانکمرکزی به تلاش های صورت گرفته در زمینه رعایت استانداردهای بین المللی از سوی نظام بانکی ایران اشاره کرد و گفت: در صورت برقراری روابط با بانکهای اروپایی و اتریشی زمینه آموزش کارکنان نظام بانکی و بهبود استانداردهای بین المللی بانکهای ایرانی نیز فراهم خواهد شد که بسیار مفید است.
کمیجانی با تاکید بر این که ایران در زمینه پرداخت بدهی به کشورهای اروپایی و اتریش مشکلی نداشته، اظهارداشت: ایران ازجمله کشورهای خوشنام در ایفای تعهدات بینالمللی خود بوده و حتی در شرایط سخت اقتصادی همچون زمان جنگ تحمیلی با عراق در پرداخت بدهی خارجی کوتاهی نکرده است. اختلال فعلی در روابط بانکی ما با سایر کشورها نیز ناشی از وضع تحریمهای ناعادلانه بوده است که با رفع آنها مجدداً به شرایط مطلوب بازخواهیم گشت.
دکتر کمیجانی ضمن تاکید بر شروع به کار سریع کارگروه تخصصی میان دو کشور ایران و اتریش، ابراز امیدواری کرد که نشست حاضر منجر به گسترش روابط تجاری و بانکی دو کشور شود.
رییسکل بانک مرکزی اتریش هم در این دیدار ضمن ابراز تمایل نسبت به برقراری روابط تجاری، اقتصادی و بانکی بین دو کشور از آمادگی بانکهای اتریشی بهمنظور آموزش نظام بانکی ایران در زمینه شناخت مشتریان و همچنین قوانین ضدپولشویی خبر داد.
کلاس رایدل، رییسکل بانکمرکزی اتریش همچنین خواستار ارائه وضعیت تجاری و اسناد مالی بانکهای ایرانی برای آمادهسازی به منظور برقراری ارتباط با بانکهای اتریش شد.
ایران در تسویه تسهیلات قصوری نداشت
همچنین در نشست دیگری، معاون ارزی بانک مرکزی در دیدار با هیات صنعتی و تجاری آلمان با اشاره به اینکه بحران تسویه اعتبارات اسنادی نقدی خوب مدیریت شد گفت: در گذشته قصوری در تسویه تسهیلات مالی میان و بلند مدت خارجی از سوی ایران رخ نداده است.
غلامعلی کامیاب، مشکل اصلی برای تسویه تعهدات فعلی بانکهای ایرانی را نداشتن کانال پرداخت دانست و افزود: امیدواریم پس از رفع تحریمها و اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک مشکلات موجود رفع شود.
کامیاب به ایجاد و برقراری روابط بانکی به عنوان یک ضرورت و عامل مهم در امر تجارت اشاره و اظهار داشت: امید است در چارچوب توافقات اخیر انجام شده روابط گذشته بانکی را مجدداً احیا کنیم.
معاونت ارزی بانک مرکزی، نظام ارزی کشور را نظام شناور مدیریت شده معرفی و عنوان کرد: برابری ریال در مقابل سبدی از ارزهای مختلف در نظر گرفته میشود؛ این درحالی است که نرخ ارز طی ۸ سال بعد از یکسان سازی نرخ ارز از سال ۱۳۸۱ با ثبات همراه بوده و تلاش میکنیم پس از رفع تحریم ها سیستم تک نرخی را در کشور اجرا کنیم.
وی در خصوص نحوه مدیریت و کنترل تورم در کشور نیز گفت: با توجه به نقش دولت و دستگاه های دولتی در کنترل و مهار تورم، اقدامات مربوطه با مشارکت دولت و بانک مرکزی انجام میشود. در شرایط فعلی ما موفق به کاهش نرخ تورم از ۴۰ درصد به ۱۵٫۶ درصد در پایان سال گذشته شدهایم و هدف گذاری ما رسیدن به نرخ تک رقمی در یک دوره دو ساله خواهد بود.
کامیاب ضمن تشریح سیاستگذاری بانک مرکزی در توسعه بانکهای خصوصی تصریح کرد: در زمینه سرمایهگذاری خارجی ، کشور ایران به دلیل دارا بودن نیروی کار متخصص و زیرساختهای مناسب، پتانسیل بالایی برای جذب سرمایهگذاری خارجی دارد.
معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به برنامه کشور در خصوص نظارت و انطباق با استانداردهای بینالمللی بانکی بیان کرد: ما دارای سیستمهای پیشرفته در این حوزه هستیم و انتظار داریم که در آینده تعداد شعب بانکها کاهش یافته و نظارت موثر با تکیه بر استاندارهای بینالمللی را در این خصوص اعمال کنیم.
فیلیز اشمیت، معاون نخستوزیر آلمان نیز در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای همکاریهای بانکی با ایران گفت: به محض رفع تحریم ها اقدامات لازم را در خصوص گشودن بازارهای مالی دو کشور انجام می دهیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=27280
false
true