true
اقتصادتهران: رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: ساخت ماهواره سنجش از دور «پارس ١» تا اواخر امسال به اتمام میرسد.
حسین صمیمی در کارگاه آموزشی فناوری فضایی و کاربردهای آن، گفت: ۴ پروژه اصلی در پژوهشگاه فضایی ایران در حال پیگیری است که شامل ساخت ماهواره های ناهید یک و دو و پارس یک و نیز بلوک انتقال مداری سامان می شود.
وی افزود: در حال حاضر ساخت ماهواره مخابراتی ناهید یک به اتمام رسیده و مراحل پایانی تحویل به پرتابگر را می گذراند.
صمیمی ادامه داد: ساخت ماهواره سنجشی پارس یک نیز تا اواخر امسال به اتمام می رسد و طراحی مدل مهندسی پیشرانش ماهواره مخابراتی ناهید ٢ نیز به پایان رسیده و تا یک ماه آینده رونمایی می شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: نمونه کیفی پروازی بلوک انتقال مداری سامان نیز تا پایان امسال آماده خواهد شد.
وی افزود: امروزه فضا از یک حوزه اقتداری صرف تبدیل به یک حوزه اقتصادی شده و از آن به عنوان یک اقتصاد نوظهور یاد میشود. برخی کشورها نیز تصمیم به راهاندازی ارتش فضایی گرفتهاند. این روندهای جهانی نشان میدهد که باید قویتر از قبل در حوزه فضایی وارد عمل شویم.
صمیمی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه در حوزه طراحی و ساخت ماهواره اظهار کرد: یکی از رویکردهای جدید پژوهشگاه فضایی ایران، تمرکز بر توسعه خدمات فضاپایه در کشور بوده و در این جهت، در گام نخست سعی کردهایم که کارآیی و اثربخشی استفاده از این خدمات فضاپایه را با دولتمردان و مدیران ارشد دستگاههای اجرایی نشان دهیم و الحمدالله از این امتحان سربلند بیرون آمدهایم.
وی عقد تفاهمنامه و همکاری با پلیس مواد مخدر برای بسیج توان سنجش از دور موجود در پژوهشگاه و دانشگاههای کشور در جهت رفع نیازهای دانشی این حوزه، همکاری با وزارت کشور در تعیین میزان خسارت وارده به کشاورزان در سیل فروردین ۹۸ و کمک به ستاد مدیریت بحران استانهای سیل زده در بحران سیل ۹۸، همکاری با سازمان برنامه و بودجه در بحث آمایش، نمونههایی از موفقیتهای پژوهشگاه فضایی ایران در این حوزه عنوان کرد.
صمیمی خاطرنشان کرد: دغدغه پژوهشگاه فضایی این است که استفاده از خدمات فضاپایه، به عنوان ابزاری کارآمد و معتبر، باید در سطح گسترده و به عنوان یک الزام در دستگاههای اجرایی مد نظر قرار گیرد و از وضعیت اختیاری تبدیل به یک الزام اجباری شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: کشور ما در حوزه سنجش از دور پتانسیل بسیار بالایی دارد، آزادسازی دادهها توسط سازمان فضایی، وجود مراکز داده و سنجشی و تعهد و تخصص کشور در حوزه نرمافزار، فضا را برای بهکارگیری این فناوری در کشور به صورت وسیع مهیا کرده و کشور ما نیازمند بهرهبرداری از این پتانسیل است. این مهم به نوبه خود، باعث ایجاد بازار کار برای جوانان و استارتآپهای فعال در این حوزه است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=162747
false
true