true
اقتصادتهران: رئیس جهاد دانشگاهی با انتقاد از تهیه پایاننامههای دانشجویی در بازار، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای را برای برخورد با آنها تنظیم کرده بود، اما اتفاقی در این زمینه رخ نداد. باید شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بازبینی انجام دهد و مجلس شورای اسلامی نیز به این مساله توجه داشته باشد. این موضوع به کسانی که کار شایسته انجام میدهند ضربه وارد میکند و بر همین اساس باید به این موضوع توجه شود، زیرا با این شرایط آینده علم ایران در خطر است.
دکتر حمیدرضا طیبی در مراسم “مراسم پایانی بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی” اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یکی از عوامل پیشرفت جامعه را توسعه فرهنگی و توسعه علمی میداند. ما به عنوان یکی از مولدهای انقلاب اسلامی میخواستیم این الگوسازی را انجام دهیم. جهاد دانشگاهی یکی از اقداماتی که انجام داده پرداختن به چاپ کتاب و صنعت نشر بوده، زیرا ما نیاز داشتیم دانستههای استادان به صورت مکتوب منتشر شود و محققان نیز تحقیقات خود را به صورت مستند منتشر کنند. ابتدا کار را با انتشارات جهاد دانشگاهی شروع کردیم.
او افزود: ما دو جشنواره را در حوزه نوشتن برگزار میکنیم. “جشنواره ملی پایاننامه دانشجویی” که دانشجویان را تشویق کنیم کار علمی خود را به صورت دقیقتر بنویسند و “جشنواره کتاب سال دانشجویی”. این کار را انجام میدهیم تا دانشجویان در مسیر نوشتن حرکت کنند و به مسائل و مشکلات کشور نیز در نوشتن توجه داشته باشند.
رییس جهاد دانشگاهی در ادامه با بیان این که ما استراتژی توسعه صنعتی نداریم، گفت: ما باید اولویتهایمان را برای توسعه مشخص کنیم. اگر اولویتهای ما مشخص باشند استادان و دانشجویان را در این زمینه راهنمایی میکنند. این کار باید در کشور ما صورت بگیرد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که به بحث جدید در علم توجهی نداریم. بسیاری از دانشجویان مقالات خود را در ISI منتشر میکنند که خارجیها از آن استفاده میکنند، اما ما نمیتوانیم از آن بهرهای ببریم؛ بنابراین از قافله علم دنیا عقب ماندهایم. ما معتقدیم میتوانیم در حوزه علوم و فناوری فاصلهمان را با کشورهای توسعهیافته کم کنیم.
طیبی تصریح کرد: در کشور هند کمیتهای تشکیل دادهاند که هند چگونه به کشور پیشرفته تبدیل شود. همین حرفهای ما را در آن کمیته زدند. باید با استفاده از علم فاصلهمان را با کشورهای پیشرفته کاهش دهیم. مراکزی همچون جهاد دانشگاهی میتوانند مسائل روز و فناوری را حل کنند. البته این کار نیاز به اراده و برنامهریزی دارد. ما اراده را در مسئولان میبینیم، بنابراین به برنامه و اجرای خوب نیاز داریم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=139011
false
true