×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۳, ۱۴۰۳, ۱۲:۴۹ ب٫ظ
true
true
آمادگی بهزیستی برای راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در ۱۵۳ شهر

اقتصادتهران: رییس سازمان بهزیستی از آمادگی این نهاد برای راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در ۱۵۳ شهر تا پیش از پایان سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری که صبح امروز (یکشنبه) به مناسبت روز بهزیستی در محل ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد ضمن بیان این مطلب گفت: ۱۵۳ شهر کشور بر اساس قانون برنامه ششم توسعه باید دارای اورژانس اجتماعی باشند و به همین دلیل چنانچه هر یک از این شهرها فاقد اورژانس اجتماعی هستند آمادگی افتتاح آن را در شهرستان مذکور داریم و طی هفته بهزیستی تا پایان تیرماه نیز تعداد زیادی از شهرستان‌های کشور دارای اورژانس اجتماعی خواهند شد.

در حال حاضر با همکاری خوب قوه قضاییه «الگوی دادگاه درمان مدار» را برای پذیرش معتادان سخت در دسترس عملیاتی خواهیم کرد.

وی در ادامه با بیان آنکه بهزیستی در حوزه مداخله توانمندسازی و پیشگیری معتادان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند در خصوص ارائه خدمات CBR گفت: هم اکنون بالغ بر ۴۲۰ هزار نفر از خدمات CBR روستایی سازمان بهزیستی بهره مند شدند و در هفته جاری نیز از طرح CBR شهری در سیستان و بلوچستان رونمایی خواهیم کرد.

رشد حاشیه‌نشینی در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه  با بیان آنکه هم اکنون شاهد رشد حاشیه نشینی در کشور هستیم گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر حاشیه نشین در حاشیه شهر مشهد و یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در حاشیه شهر تهران زندگی می‌کنند و به این ترتیب حاشیه نشینی در مشهد بیش از تهران است.

بندپی ادامه داد: ورود علمی و تخصصی در مناطق حاشیه نشین داشته‌ایم و به این منظور راه اندازی مراکز جامع خدمات بهزیستی را در ۳۰ شهرستان که به لحاظ شاخص‌های سازمان برنامه و بودجه از وضعیت حداقلی برخوردار هستند را در دستور کار خود قرار داده‌ایم که در هفته جاری تعدادی از آنها افتتاح خواهند شد.

وی افزود: این در حالیست که تمام مناطق حاشیه نشین کشور دارای مهدکودک بوده و در تمامی این مهدکودک‌ها یک وعده غذای گرم به کودکان ارائه می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان آنکه برنامه ششم توسعه احکام قانونی خوبی را برای بهتر و روانتر انجام دادن اقدامات تخصصی سازمان بهزیستی تصویب کرده است، گفت: افزایش ۳٫۴ برابری مستمری مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی یکی از اقدامات خوبی است که در این قانون با پیگیری‌های دولت و حمایت مجلس شورای اسلامی محقق شد.

بررسی و تصویب لایحه بازنگری قانون حمایت از حقوق معلولان

به گفته بندپی، بررسی و تصویب لایحه بازنگری قانون حمایت از حقوق معلولان در حال حاضر در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.

وی همچنین به گسترش کمی و کیفی اورژانس اجتماعی در تمامی شهرهای بیش از ۵۰ هزار نفر در سال اول اجرای برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: توسعه اورژانس اجتماعی در سایر شهرهای کشور نیز از سال دوم اجرای برنامه ششم توسعه آغاز خواهد شد و به این ترتیب پس از پایان این برنامه تمامی شهرهای کشور دارای اورژانس اجتماعی می‌شوند.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، بهزیستی شاید تنها دستگاهی باشد که موارد قانونی اجرای برنامه ششم توسعه را در هنگام تصویب این قانون با مستندات لازم پیگیری کرد و از روزهای آغازین شروع این برنامه نیز با جدیت تحقق اهداف این قانون را دنبال می‌کند.

بندپی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۳ شهر کشور بر اساس قانون برنامه ششم توسعه باید دارای اورژانس اجتماعی باشند. به همین دلیل چنانچه هر یک از این شهرها فاقد اورژانس اجتماعی هستند آمادگی افتتاح آن را در شهرستان مذکور داریم و طی هفته بهزیستی تا پایان تیرماه نیز تعداد زیادی از شهرستان‌های کشور دارای اورژانس اجتماعی خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به تغییر سبک زندگی در جوامع امروزی و بروز اختلالات ژنتیکی به شیوع آسیب‌های اجتماعی با تنوع و گستردگی بالا اذعان کرد و گفت: بهزیستی در رویکرد جدید و علمی خود در دولت یازدهم اقدامات ارتقائی را در دستور کار قرار داده و همچنین آنکه پیشگیری به عنوان اصلی‌ترین استراتژی در استراتژی بهزیستی انتخاب شده است.

راه اندازی سامانه «ثبت الکترونیکی طلاق»

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به راه اندازی سامانه «ثبت الکترونیکی طلاق» اشاره کرد و گفت: راه اندازی این سامانه در مشهد مقدس باعث کاهش ۳۰ درصدی آمار طلاق در این شهر شده است و پس از آن این سامانه در پنج شهرستان دیگر استان خراسان رضوی نیز پایلوت شده و هم اکنون در ۱۱ شهر دیگر کشور راه اندازی خواهد شد.

بندپی در ادامه طلاق را دومین آسیب اجتماعی کشور اعلام کرد که برهم زننده بنیان خانواده است و گفت: اقدامات بهزیستی در این حوزه نیز با تکیه بر توانمندسازی افراد است به طوریکه اجباری کردن آموزش‌های پیش از ازدواج، همکاری با ۳۹۰۰ مدرس ازدواج در سطح کشور، دو برابر کردن ظرفیت خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و ثبت الکترونیکی طلاق نمونه‌ای از این اقدامات است.

لزوم آموزش خودمراقبتی از سنین کودکی

به گفته وی در حال حاضر رشد طلاق در کشور مهار شده و شیب قبلی را ندارد. به طوریکه در سال ۸۵ در برابر هر ۹ ازدواج یک طلاق داشتیم، اما در سال ۹۴ در مقابل هر ۴٫۳ ازدواج یک طلاق صورت می‌گرفت که هم اکنون در مقابل هر ۴٫۱ ازدواج یک طلاق در کشور صورت می‌گیرد. به این ترتیب روند آن در کشور رو به کاهش است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به ماجرای مرگ تلخ «آتنا» اشاره کرد و گفت: هر چقدر آگاه سازی در زمینه خودمراقبتی را به خصوص در سنین اولیه کودکی افزایش دهیم کمتر شاهد بروز چنین حوادث تلخی در کشور خواهیم شد.

بندپی در ادامه به ارائه سند رشد و تکامل یکپارچه کودکان اشاره کرد و گفت: این سند با همکاری سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شده است اما واقعیت آن است که وقتی چند نهاد در کشور به صورت تیمی موضوعی را مطرح می‌کنند به علت‌ آنکه همواره یک دستگاه خود را بر سایرین برتر می‌داند امکان اجرایی شدن آن فراهم نمی‌شود و به همین دلیل هنوز نهاد متولی اجرای این سند در کشور مشخص نشده در حالیکه با اجرای آن کمتر شاهد چنین حوادثی خواهیم بود.

وی در ادامه به طرح  «نماد» (نظام مراقبت‌های اجتماعی از دانش آموزان) اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری ۹ نهاد در جهت توانمندسازی و افزایش مهارت‌های زندگی و اجتماع پذیری دانش آموزان در حال اجراست. این در حالیست که طرح «ماد» (مشارکت اجتماعی دانش آموزان) نیز طرح دیگری است که برای حساس سازی و آگاه سازی دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی با همکاری بهزیستی و آموزش و پرورش پیگیری می‌شود تا شاهد کاهش آسیب پذیری دانش آموزان در کشور باشیم.

۱۹ درصد کودکان کار کشور ایرانی، ۶۵ درصد افغانستانی و ۱۶ درصد پاکستانی هستند

رئیس سازمان بهزیستی کشوردر خصوص کودکان کار نیز گفت: در آبان و آذرماه سال ۹۵ با همکاری نیروی انتظامی و سازمان‌های مردم نهاد نسبت به پذیرش این کودکان اقدام کردیم و آمارها نشان می‌دهد که ۷۷ درصد کودکان کار پسر و ۲۳ درصد آنها دختر هستند.

بندپی ادامه داد: ۱۹ درصد کودکان کار کشور ایرانی، ۶۵ درصد افغانستانی و ۱۶ درصد پاکستانی هستند.

به گفته وی، مشکل کشور در زمینه کودکان کار مربوط به «اتباع» است به طوریکه در حال حاضر کودکان کار افغانستانی، پاکستانی و جدیدا عراقی در سطح شهر فعالیت می‌کنند و تنها ۲۰ درصد آنها ایرانی هستند.

شرط بهزیستی برای سلب حضانت کودکان کار از والدین

به گزارش ایسنا، به گفته وی محدوده سنی کار کودک در ایران شش تا ۱۶ سالگی است که ۸۵ درصد کودکان کار حاضر در تهران مهاجرانی هستند که از سایر شهرها و یا کشورهای منطقه به تهران آمده‌اند و برخی از این کودکان نیز به صورت اجیر شده فعالیت می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین اعلام کرد: در حال حاضر در حال رایزنی با قوه قضاییه هستیم تا چنانچه کودک ایرانی‌ سه بار در مراکز بهزیستی پذیرش و مجددا به خانواده باز گردانده شود برای بار سوم بتوانیم حضانت وی را از والدینش سلب کرده و در مراکز بهزیستی نگهداری کنیم.

بندپی در خصوص ارائه مسکن به خانواده‌های دو معلول به بالا نیز گفت: هم اکنون ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند. این در حالیست که تعداد خانواده‌های دو معلول به بالای کشور بیش از این تعداد بوده و به همین دلیل سامانه ثبت نام را نبسته‌ایم و خانوارهای واجد شرایط می‌توانند برای دریافت مسکن در این سامانه ثبت نام کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه در این تفاهم نامه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ۱۵ میلیون تومان، بهزیستی ۱۰ میلیون تومان و خیرین مسکن ساز پنج میلیون توام را برای هر واحد مسکونی تعهد کرده‌اند گفت: از ۱۱ هزار و ۳۰۰ مسکنی که در تعهد ماست ۲۰۰۰ مسکن را تحویل دادیم و ۴۰۰ واحد دیگر را نیز در این هفته در بجنورد تحویل می‌دهیم.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور از ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی مورد تعهد بهزیستی به خانواده‌های بیش از دو معلول ۳۷۰۰ واحد مسکن روستایی هستند.

اخذ مجوز استخدام ۲۰۰۰ نیرو در قالب خرید خدمت

بندپی در ادامه به مجوز استخدام ۲۰۰۰ نیرو به صورت «خرید خدمت» در سازمان بهزیستی کشور خبر داد و گفت: مجوز استخدام ۲۰۰۰ نیرو را به صورت خرید خدمت اخذ کردیم که این نیروها در ۱۵۰ اورژانس اجتماعی کشور و همچنین مراکز جامع خدمات بهزیستی که در حال راه اندازی هستند، جذب خواهند شد.

وی ادامه داد: در اورژانس اجتماعی فارغ التحصیلان رشته‌های روانشناسی در تمامی گرایش‌ها، مددکاری اجتماعی و علوم اجتماعی جذب می‌شوند و در مراکز جامع خدمات بهزیستی نیز فارغ التحصیلان توانبخشی، علوم اجتماعی و پیشگیری استخدام خواهند شد.

پوشش تمام پشت نوبتی‌ها در سال ۹۷

به گزارش ایسنا، وی در ادامه از تحت پوشش قرار گرفتن تمامی پشت نوبتی‌های بهزیستی در سال ۹۷ خبر داد و گفت: هم اکنون در حوزه معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن تعداد زیادی پشت نوبتی داریم که تمامی آنها بر اساس قانون در سال ۹۷ پذیرش می‌شوند.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور تا کنون ۹۰۰۰ نفر از فرزندان خانواده‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی با تایید این سازمان مشمول معافیت سربازی شده‌اند.

بندپی در ادامه در خصوص سالمند آزاری گفت: آماری در برخی از سایت‌ها در خصوص سالمندآزاری با نرخ ۸۷ درصدی مطرح شده است که صحیح نیست زیرا اغلب سالمند آزاری‌ها به صورت سوء استفاده مالی، نقل و انتقال، سند و … است و در کل آماری که در رابطه با همسرآزاری، کودک و سالمندآزاری در اورژانس اجتماعی ثبت شده، سه درصد است.

وی در ادامه از تصویب نهایی سند سالمندی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: دهکده سلامت برای ارائه خدمات به سالمندان نیز به زودی راه اندازی خواهد شد.

مخالف جمع‌کردن عده‌ای آسیب دیده در یک مکان هستم

رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص طرح ساخت شهرک بازتوانی زنان آسیب دیده که از سوی استانداری تهران مطرح شده است و در جلسه دیروز کارگروه تخصصی زنان و امور خانواده استان تهران مطرح شده است که استانداری نهادی حاکمیتی است و اگر بخواهد می‌تواند حتی بهزیستی را تعطیل کند گفت: به این صحبت‌ها پاسخی نمی‌دهم اما قانون برنامه ششم توسعه مشخص کرده است که چه سازمانی برای چنین مراکزی مجوز صادر می‌کند و مسئولیت ارائه چنین خدماتی در کشور به عهده بهزیستی است نه کارشناسی در حوزه زنان استانداری تهران.

بندپی ادامه داد: همواره از برچسب زدن به افراد پرهیز می‌کنیم و معتقدیم چنین برخوردهایی به صلاح جامعه نیست و اگر چنین رویه‌ای را پیش بگیریم به ضرر جامعه و در تضاد با نگاه اجتماعی محور در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

وی همچنین یادآوری کرد: بهزیستی حتی در مراکز شبه خانواده نیز تعداد کودکان را کاهش داده است تا اثربخشی این مراکز افزایش یابد. به این ترتیب چگونه می‌توانیم تعدادی زن آسیب دیده را در مرکزی جمع آوری کنیم و با یک برچسب مشخص به آنها ارائه خدمت دهیم؟. چنین روش‌هایی به صلاح جامعه نیست. در حالیکه اگر بود در بیرون شهر تهران یک پادگان راه می‌انداختیم و تمامی معتادان متجاهر را در آن جمع آوری می‌کردیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: باید بدانیم که ما با انسان سر و کار داریم نه با یک جسم سخت و این نحوه رفتار با انسان نیست. بگیر و ببندها هیچ وقت در حوزه آسیب‌های اجتماعی جواب نمی‌دهد. همواره با اینکه تعداد زیادی را در یک محل جمع کنیم مخالفیم و به همین دلیل از ابتدا با وجود مراکزی چون اخوان و فشافویه در کشور مخالفت داشتیم.

بندپی تاکید کرد: هر چه تعداد افراد در یک مرکز کمتر باشد اقدامات آن مرکز نتیجه بخش تر خواهد بود. به همین دلیل چنانچه مراکز توانمندسازی زنان آسیب دیده در ابعاد کم و با تعداد بسیار کم حدود ۱۰ نفری و حداکثر ۳۰ نفر در کشور راه اندازی شود با آن موافقیم و از راه اندازی آن حمایت می‌کنیم.

وی در ادامه به سامانه نیازسنجی معلولان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۵ به تمام نیازهای ثبت شده در این سامانه در ۱۱ استان کشور جواب دادیم و در سال جاری نیز به تمامی نیازهای ثبت شده معلولان در این سامانه پاسخ خواهیم داد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان آنکه حدود ۱۰٫۵ درصد افراد معلول پذیرش شده در بهزیستی دارای «معلولیت بینایی» هستند، گفت: این افراد عموما تحصیل کرده بوده و نیاز به فناوری‌های خاص دارند که خوشبختانه هم اکنون در حوزه فناوری‌های مورد نیاز معلولان بینایی در کشور خودکفا شدیم.

بندپی ادامه داد: در سال ۹۶ نیازهای معلولان بینایی که از کل کشور احصاء شده را از طریق شرکت‌های دانش بنیان داخلی با حفظ موازین قانونی پاسخ خواهیم داد و فناوری‌های مورد نیاز آنها را تامین خواهیم کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches