×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
آغاز ساخت بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا

اقتصادتهران: ساخت بزرگ ترین مجموعه پالایشی میعانات گازی دنیا، نوسازی پالایشگاه های کنونی، ارتقای کیفیت سوخت و گسترش دامنه توزیع سوخت یورو۴ دستاوردهای دولت یازدهم با هدف افزایش ظرفیت پالایشی کشور بود.

به گزارش ایرنا، اکنون ظرفیت پالایشی کشور روزانه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر است که بر اساس برنامه ششم توسعه باید به سه میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

برای تحقق این هدف، اصلاح و نوسازی پالایشگاه های موجود و ساخت و راه اندازی طرح های جدید پالایشی در دستور کار قرار گرفته است که از جمله آنها می توان به پالایشگاه ستاره خلیج فارس، مجموعه پالایشی سیراف، شیراز، جاسک و آناهیتا اشاره کرد.

پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ظرفیت روزانه ۳۶۰ هزار بشکه و مجموعه پالایشی سیراف به ظرفیت ۴۸۰ هزار بشکه به عنوان مهم ترین طرح های پالایشی به شمار می روند.

طرح فراگیر پالایشی سیراف با ظرفیت ۴۸۰ هزار بشکه در روز به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی در دنیا شناخته می شود.

این طرح با هدف جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و تضمین تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز با الگوی فرایندی مشابه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی (سایت۲- کنگان) ساخته می شود.

ساخت این پالایشگاه از خرداد ۱۳۹۴ کلنگ زنی شد.

محصولات اصلی پالایشگاه های سیراف شامل گاز مایع تصفیه شده، نفتای سبک و سنگین تصفیه شده، سوخت جت و نفت گاز (مطابق با استاندارد یورو۵) است که ظرفیت تولید سالیانه‌ آنها در مجموع هشت پالایشگاه حدود ۲۰ میلیون تن در سال می شود.

با بهره برداری از پالایشگاه های سیراف، ظرفیت خوراک مایع که می تواند در صنعت پتروشیمی کشور استفاده شود، حدود ۱۳۰ درصد افزایش می یابد.

از سوی دیگر، مجموع خوراک گاز و مایع پتروشیمی های کشور معادل ۱۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه معادل نفت خام اعلام شده است. بنابراین مجموعه پالایشگاهی سیراف می تواند به ظرفیت خوراک گاز و مایع پتروشیمی های کشور ۵۷ درصد بیفزاید.

تولید ۲۰ میلیون تن در سال محصولات پالایشی و افزایش ۲۲ درصدی ظرفیت پالایشی کشور، ایجاد سالیانه ۱۳ میلیارد دلار درآمد ناخالص حاصل از فروش محصولات پالایشی و ارایه حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار (معادل ۵۷ هزار میلیارد ریال) کالا و خدمات برای سازندگان، مشاوران و پیمانکاران داخلی نیز از اهداف دیگر این طرح به شمار می رود.

ایجاد ۱۷ هزار شغل در دوران ساخت که ۲ هزار مورد آن اشتغالزایی مستقیم در دوران بهره برداری است، افزایش ۱۳۰ درصدی ظرفیت خوراک مایع پتروشیمی در کشور و رشد ۵۷ درصدی مجموع ظرفیت خوراک گاز و مایع پتروشیمی در کشور از دیگر اهداف این طرح محسوب می شود.

پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه در دست ساخت میعانات گازی منطقه خاورمیانه به شمار می رود که مرحله نخست آن در اردیبهشت ماه امسال افتتاح شد.

در گام نخست، ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین است که اکنون در مرحله تثبیت تولید قرار دارد.

تکمیل و راه اندازی این پالایشگاه به دلایل مختلف بارها به تاخیر افتاد اما در نهایت توسط دولت یازدهم راه اندازی شد. دولت یازدهم با تمرکز بر توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در سال های گذشته دچار سوءمدیریت و کمبود نقدینگی شده بود و از ناتوانی در تامین تجهیزات به دلیل مانع تحریم رنج می برد، یکی پس از دیگری موانع توسعه بزرگترین پالایشگاه تولید کننده بنزین کشور را برطرف کرد.

این پالایشگاه از ظرفیت تولید روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین و ۱۴ میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو۴ اتحادیه اروپا برخوردار است.

علاوه بر بنزین و گازوییل محصولات دیگری مانند ۲ هزار تن در روز گازمایع، سه میلیون لیتر سوخت هواپیما و ۱۳۰ تن گوگرد تولید و عرضه می شود.

با وارد مدار شدن سایر فازهای پالایشگاه ستاره، ایران پس از ١٠۵ سال از واردات بنزین خودکفا می شود و در سال ۱۳۹۷ به جمع صادرکنندگان بنزین می پیوندد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches