یکشنبه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

آب شیرین بستر خلیج ‌فارس با دانش بومی قابل شناسایی است

۲۷ اردیبهشت, ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۹

آب شیرین بستر خلیج ‌فارس با دانش بومی قابل شناسایی است

اقتصادتهران: رییس سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اعلام کرد: مطالعات فیزیک و شیمیایی سواحل جنوبی و مطالعات بستر دریا تا مرز آبی با توان داخلی انجام شد و چشمه‌ های آب شیرین در بخش بستری خلیج ‌فارس قابل شناسایی است.

به گزارش سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، «راضیه لک» افزود: نقشه‌های رسوب ‌شناسی بستر دریا به عنوان اطلاعات پایه برای توسعه بنادر و اسکله‌ها توسط این سازمان تهیه و همچنین مطالعات و مغزه‌گیری در سواحل خلیج‌فارس برای بازسازی گذشته این منطقه و بررسی وضعیت جغرافیایی، تغییر سطح آب دریا، تغییر اقلیم و دوره‌های خشکسالی و ترسالی انجام شد.

وی که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت است، یادآوری کرد: مطالعات دریایی از نظر سرمایه اقتصادی، تضمین امنیت و کمک به تولید اطلاعات پایه بسیار با اهمیت است.

لک افزود: همه کشورها حق مطالعه و شناسایی ذخایر معدنی در آب‌های بین المللی را دارند. از این رو، هند به استخراج منگنز و آهن در اعماق اقیانوس هند و در آب‌های بین‌الملل پرداخته است که جای ورود برای مطالعات و شناسایی این ذخایر برای ما وجود دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد نوار ۳۰ تا ۶۰ درجه کره‌ زمین که ایران در آن قرار دارد، در سال‌های آینده به دلایل تغییر اقلیم، موضوعات زیست ‌محیطی و کمبود آب به عنوان نوار خشک و نیمه خشک برای سکونت چندان مناسب نخواهد بود.

وی تاکید کرد «با توجه به مشکلات زیست‌محیطی و کمبود آب و تغییرات اقلیمی باید به فکر توسعه مطالعات سرزمینی خود در قطب جنوب باشیم».

لک گفت: از داده‌های ژئوفیزیک دریایی باید برای توسعه سازه‌ها استفاده کرد که بر همین اساس نقشه هم شدت میدان مغناطیسی منطقه لارک و همچنین مطالعات ژئوفیزیک دریایی جنوب کشور به همت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شد که تا شناسایی چشمه‌های آب شیرین قابل توسعه است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها