true

اقتصادتهران: بدون شک تا رسیدن به نقطه مطلوب برای انجام کامل صادرات غیر نفتی و خروج از وابستگی به نفت و اقتصاد تک محصولی، کماکان، نفت به عنوان محصول اصلی تعیین کننده و محور صادرات کشور محسوب میشود.
به گزارش اقتصادتهران، این در حالی است که بازار نفت با توجه به افزایش تقاضای چهار میلیون بشکهای نفت در سال ۲۰۲۲ میلادی و کنترل کرونا، برای تعادل نیازمند نفت ایران است.
مهم ترین عوامل افزایش تولید و صادرات نفت ایران در ماههای اخیر، تعامل با مشتریان خارجی، وجود فضای جدید در مذاکرات و نیاز بازار بوده به طوری که با بازاریابیهای گسترده در دولت سیزدهم، علاوه بر مشتریان سنتی، مشتریان جدیدی به خریداران نفت ایران اضافه شدند.
از سوی دیگر با تداوم مذاکرات احیای برجام در وین و خوش بینی نسبت به رفع تحریمها، امید برای افزایش صادرات نفت ایران و فروش بیشتر آن دور از انتظار نخواهد بود.
از سوی دیگر، تعامل با مشتریان خارجی باعث شده تا در بازارهای جهانی، نفت خودمان را بهتر و بیشتر به فروش برسانیم که این موضوع راه بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت را هموار کرده است.
موضوع دیگری که توجه به آن ضروری است مساله تهاتر نفت ایران با کالاست که این امر در خصوص افزایش صادرات نفت کمک کرده بنابراین میتوان بسیاری از مشکلات را از این طریق حل کرد.
به گفته یکی از کارشناسان اقتصادی، افزایش حجم کالا در کشور و تامین کالاهای اساسی یکی از نشانههای افزایش صادرات نفت است که این موضوع نشان میدهد که بخشی از صادرات نفت از طریق تهاتر اتفاق افتاده است.
در حال حاضر با توجه به آن که تعداد محدودی از کشورها ظرفیت مازاد تولید نفت دارند که این میزان پاسخگوی نیاز بازار نیست بنابراین در این شرایط ظرفیت ایران میتواند به کمک بازارهای جهانی نفت بیاید و از آنجا که برخی مشتریان در خصوص رفع تحریمهای ایران مطمئن هستند، از این رو برای تامین نیاز، خودشان را به یک منبع مطمئن نزدیک میکنند.
به بیان دیگر، همزمانی افزایش تقاضا و کنترل نسبی کرونا با هم، شرایطی را به وجود آورده که با وجود تحریمها اقبال به نفت ایران زیاد شده است.
به هر صورت به نظر میرسد که ایران با تهاتر و توجه به مشتریان جدید توانسته تولید و صادرات نفت خود را افزایش دهد و در این میان افزایش تقاضا نیز موثر بوده است.
مهرداد عسگری
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=231133
false
true