true
اقتصادتهران: سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: ۹۷ درصد خونهای اهدایی در ایران به فرآوردههای خونی تبدیل میشوند و از این نظر در رده کشورهای با درآمد بالا قرار داریم.
بشیر حاجی بیگی روز جمعه در گفتوگو با ایرنا افزود: از سال ۲۰۱۵، بیش از ۸۵ درصد خونهای کامل اهدایی در سطح جهان تبدیل به فرآوردههای خونی میشوند و این نرخ در کشورهای با درآمد بالا ۹۷ درصد است و در کشورها با درآمد متوسط رو به بالا ۹۲ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین ۶۶ درصد و در کشورهای با درآمد پایین ۵۹ درصد است.
وی تصریح کرد: درحالی که متوسط این نرخ در کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی ۶۵ است، ایران با تبدیل بیش از ۹۷ درصد خونهای اهدایی به فرآوردههای خونی در رده کشورهای با درآمد بالا قرار دارد.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: طبق آخرین گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۷ از سوی ستاد مرکزی سازمان جهانی بهداشت، سالانه در جهان ۱۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خون اهدا میشود.
وی ادامه داد: از این میزان ۱۰۰ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد اهدای خون و ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد اهدای آفرزیس (به وسیله دستگاههای خاص پلاسما خون جدا و باقی اجزای خون به بدن اهداکننده برگردانده میشود) است.
حاجی بیگی گفت: از این مقدار سهم کشورهای عضو مدیترانه شرقی حدود ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد است و از این میزان سهم ایران بیش از دو میلیون اهدا بوده است. یعنی حدود ۲۱ درصد از کل خونهای اهدایی در ۲۱ کشور عضو منطقه مدیترانه است.
وی تاکید کرد: نرخ اهدای خون به ازای هر هزار نفر جمعیت بین ۰،۳ تا ۵۶ است. متوسط نرخ اهدا در میان کشورهای با درآمد بالا ۳۲،۱ در کشورهای با درآمد متوسط ۱۴،۹ و در کشورهای با درآمد پایین ۷،۸ به ازای هر هزار نفر جمعیت است. متوسط نرخ اهدا در کشورهای عضو مدیترانه شرقی ۱۴،۹ است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: به طور کلی در میان کشورهای گزارش شده، ۸۳،۳ درصد از خونهای اهدایی از طریق اهدای داوطلبانه بدون چشمداشت، ۱۶،۴ درصد از طریق اهدای جایگزین و، ۰،۳ درصد از اهدای خون پولی است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=157994
false
true