true
اقتصادتهران: مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بیش از ۹۷ درصد از خون های اهدایی در کشور به فرآورده های خونی تبدیل می شود که از این لحاظ در رده کشورهای با درآمد بالا قرار داریم.
علی اکبر پور فتح الله روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از ۸۵ درصد از خون های کامل اهدایی در سطح جهان، تبدیل به فرآورده های خونی می شود.
وی خاطر نشان کرد: این نرخ در کشورهای با درآمد بالا ۹۷ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۹۲ درصد، در کشورهای با درآمد رو به پایین ۵۹ درصد و در کشورهای با درآمد پایین ۵۰ درصد است در حالی که این نرخ در کشور های عضو منطقه مدیترانه شرقی ۶۵ درصد است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بر اساس آخرین گزارش اعلام شده از سوی ستاد مرکزی سازمان جهانی بهداشت ۱۱۲،۵ میلیون اهدا در سال ۲۰۱۳ انجام شده است که ۱۰۰ میلیون اهدای خون کامل و ۱۱،۹ میلیون اهدای آفرزیس (دریافت خون و جداسازی پلاکهای آن و سپس بازگرداندن خون به بدن فرد اهدا کننده است) بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در ایران شاخص یا نرخ اهدای خون ۲۷ نفر به ازای یکهزار نفر است که از این نظر رتبه اول را در میان کشور های منطقه داریم و هم ردیف کشور های توسعه یافته هستیم.
وی ادامه داد: نرخ اهدای خون در دنیا به ازای هر یکهزار نفر جمعیت بین ۳ ،۰ تا ۵۶ است و متوسط نرخ اهدا در میان کشور ها با درآمد بالا ۱، ۳۲ و در کشور های با درآمد متوسط ۹ ، ۱۴ و در کشور های با درآمد پایین ۸ ، ۷ به ازای هر یکهزار نفر جمعیت و همچنین نرخ اهدای خون در کشور های مدیترانه شرقی ۹ ، ۱۴ است.
مدیر عامل انتقال خون گفت : سازمان انتقال خون ایران برترین سرویس از نظر شاخص ها و استانداردهای انتقال خون در بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی ،منطقه مدیترانه شرقی ،کشورهای عضو اکو(سازمان همکاری اقتصادی) و کشور های عضو انجمن آسیایی انتقال خون در شرق آسیا را دارد و سالانه در ایران بیش از ۲میلیون واحد خون به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشتی توسط انسان های نوع دوست اهدا می شود .
وی اعلام کرد: ایران اولین کشور منطقه است که در سال ۲۰۰۷ توانست به اهدای خون ۱۰۰درصد داوطلبانه دست یابد که این امر مهمترین شاخص برای رسیدن به خون کافی و سالم است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=83480
false
true