true
اقتصادتهران: عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا گفت: طبق تحقیقات انجام شده تا حدود نیمی از آنتی بیوتیکهایی که در آمریکا برای عفونتهای دستگاه تنفسی تجویز و مصرف میشود، ضرورت ندارد و شاید این آمار در ایران حتی به ۸۰ تا ۹۰ درصد هم برسد.
مسعود مردانی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه در سال ۲۰۱۴ حدود ۷۰۰ هزار مورد مرگ در جهان بر اثر مقاومت آنتی بیوتیکی اتفاق افتاد، بیان کرد: پیشبینی میشود با ادامه روند کنونی و در صورت تقویت نشدن کنترلهای عفونی، تا سال ۲۰۵۰ تعداد مرگ و میر در جهان بر اثر مقاومت آنتی بیوتیکی به حدود ۱۰ میلیون نفر برسد. به همین علت سازمان جهانی بهداشت، مقاومت آنتی بیوتیکی را یک موقعیت اضطراری در جهان و اولویت نخست این سازمان اعلام کرده است.
مردانی اظهار داشت: تاکنون پیش نیامده که بیماری با عفونت دستگاه تنفسی به بنده مراجعه کند و قبل از مراجعه به من سه یا چهار آنتی بیوتیک را مصرف نکرده باشد و این وضعیت واقعا باعث تاسف است.
وی ادامه داد: جالب اینجاست که بعدا مشخص میشود که در بسیاری از موارد مصرف این آنتی بیوتیکها اصلا ضرورتی نداشته است. البته فرهنگ مردم هم در این زمینه نادرست است و نیاز به اصلاح دارد؛ زیرا برخی بیماران نیز پزشکان را برای تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار میدهند.
مردانی با اشاره به اینکه آنفلوآنزا به تنهایی یکی از علل عمده مصرف نابجای آنتی بیوتیکها محسوب میشود، افزود: طبق نتایج حاصل از مطالعات در کشورهای مختلف، تزریق واکسن آنفلوآنزا میتواند به میزان قابل توجهی باعث کاهش مصرف آنتی بیوتیکها و در نتیجه کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی شود.
وی گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا باعث کاهش موارد بستری در بیمارستانها و در نتیجه کاهش مصرف دارو و آنتی بیوتیکها میشود.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با بیان اینکه طبق مطالعات ثابت شده که تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان تا شش ماه بعد از تزریق هم باعث کاهش ۴۰ تا ۷۰ درصد موارد پنومونی شده است، گفت: بنابراین میتوان نتیجه گرفت که تزریق واکسن آنفلوآنزا علاوه بر پیشگیری از آنفلوآنزا در کاهش عفونتهای ثانویه مثل پنومونی هم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم موثر است.
مردانی بیان کرد: ایران کشور فقیری نیست و مردم ایران لایق این هستند که واکسن آنفلوآنزا در برنامه کشوری قرار بگیرد و همه مردم تحت پوشش این برنامه قرار بگیرند.
وی گت: وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان از سال ۲۰۱۴ تاکنون حتی بدتر هم شده، است. ابتلای مردم به آنفلوآنزا باعث افزایش مصرف آنتی بیوتیک در آنها میشود و در نتیجه این وضعیت خودش به ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی منجر میشود. بنابراین یک راه موثر علیه مقاومت آنتی بیوتیکی پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا از طریق تزریق واکسن است.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا اظهار داشت: مردانی گفت: همچنین بررسیهای انجام شده نشان میدهد که در کودکان دچار اختلال سرطان، تزریق واکسن آنفلوآنزا باعث کاهش مصرف آنتی بیوتیک توسط آنها میشود. همچنین تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروهها و افرادی که این واکسن را دریافت کردند، میزان مصرف آموکسی سیلین را توسط آنها به میزان چشمگیری کاهش داده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=135199
false
true