اقتصادتهران: رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: هفت رقم جدید برنج از سال ۹۲ تاکنون در راستای افزایش کمی و کیفی تولید به کشاورزان معرفی شده است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مریم حسینی تعداد ارقام برنج معرفی شده از سوی این موسسه را از ابتدای تاسیس تاکنون ۵۵ رقم عنوان کرد و افزود: ارقام جدید برنج را در سه گروه ارقام خوش کیفیت، ارقام پُرپتانسیل و ارقام متحمل به خشکی معرفی کرده است.
وی اظهار داشت: ارقام خوش کیفیت از نظر کیفیت پخت، عطر و طعم مشابه ارقام محلی هستند، اما در عین حال معایب ارقام محلی مانند ارتفاع بوته بلند و آسیب پذیری در برابر خوابیدگی یا ورس و حساسیت به بیماری بلاست را در آنها برطرف کرده ایم.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان این که عملکرد ارقام خوش کیفیت اصلاح شده، بالاتر از ارقام محلی است، گفت: این ارقام بین ۵ تا ۶ تن در هکتار عملکرد شلتوک دارند و ارقام گیلانه، آنام و گیلار جزو ارقام خوش کیفیت اصلاح شده با عملکرد مناسب هستند.
حسینی درباره ویژگی های ارقام پر پتانسیل اظهار داشت: این ارقام عملکردی بیش از ۷ تن در هر هکتار دارند و از لحاظ کیفیت پخت نیز مطلوب هستند ضمن آن که این ارقام متحمل به بیماری بلاست بوده و علاوه بر پاکوتاهی، زودرس نیز هستند.
وی اضافه کرد: ارقام جدید تیسا،رش و طلوع جزو این گروه از ارقام پُرپتانسیل هستند.
دیدگاه ها بسته هستند.