true
اقتصادتهران: وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ابلاغ لایحه خروج از رکود گفت: بر اساس این لایحه، دولت ۵۰ درصد هزینه پژوهش تولیدکنندگان را پرداخت میکند.
محمدرضا نعمت زاده درحاشیه بازدید از محدوده یکهزار هکتاری منطقه ویژه تجاری اترک و مرز و گمرگ اینچه برون گلستان درجمع خبرنگاران، اظهارکرد: این منطقه برای استقرار صنایع بزرگ، متوسط و کوچک طراحی شده و سرمایه گذاران میتوانند درآن سرمایه گذاری نمایند. وی همچنین در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی اترک استان گلستان، این منطقه را فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست و از همه سرمایه گذاران دعوت به سرمایهگذاری کرد.
وی با اشاره به محدودیت های اعمال شده طی سال های گذشته مبنی بر عدم استقرار و توسعه صنعتی استان های شمالی، گفت: این محدودیت ها سبب شد تا این استان ها در مقایسه با دیگر مناطق کشور در بخش صنعت توسعه چندانی نداشته باشند.
نعمت زاده، تصریح کرد: با رفع این محدودیت ها و بکارگیری ظرفیت های موجود در استانهای شمالی بویژه گلستان، سرمایه گذاران می توانند نسبت به سرمایه گذاری در بخش صنعت اقدام کنند.
وی، ظرفیتهای بخش کشاورزی، صنایع غذایی و آرد استان گلستان را فرصت مناسبی برای استقرار صنایع تبدیلی این بخشها دانست و تصریح کرد: در اکثر شهرستان های این استان شهرک های صنعتی وجود دارد که سرمایه گذاران می توانند در آن سرمایه گذاری نمایند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: با وجود برخی محدودیتهای استقرار صنعت در گلستان، واحدهای تولیدی این استان نیز توانمندیهای خوبی دارند که باید بیشتر از آنها حمایت شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ابلاغ لایحه خروج از رکود گفت: بر اساس این لایحه، دولت ۵۰ درصد هزینه پژوهش تولیدکنندگان را پرداخت می کند.
وی ادامه داد: لایحه خروج از رکود به دولت ابلاغ شده و در حال تدوین آیین نامههای آن هستیم.
به گزارش ایسنا، وی با بیان این که این لایحه ۶۰ ماده دارد، گفت: برخی مادههای این لایحه مانند بخش بانکی نیازی به آیین نامه ندارند و با اجرای این لایحه گلوگاههایی که مانع از رشد تولید شده اند برداشته شده و شبکههای بانکی نیز در بخش سرمایه گذاری به کمک تولید می آیند.
وی تصریح کرد: بر اساس این لایحه، اگر صنایع تحقیقی برای توسعه بخش خود انجام دهند دولت ۵۰ درصد هزینه پژوهش را پرداخت خواهد کرد.
ضرورت نظارت جدی بر قیمتها پس از آزاد شدن نرخ سوخت
در حالی بنابر گفتههای وزیر صنعت، دولت سهمی مهمی در پرداخت هزینههای پژوهشی دارد که با آزاد شدن قیمت بنزین، نظارت دولت بر روند قیمتگذاریها ضروری به نظر میرسد. در همین خصوص عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران به تشریح تاثیرات تک نرخی شدن قیمت بنزین بر بخشهای تولیدی پرداخت و اظهار کرد: باید مدیریت و نظارت جدی شکل بگیرد تا قیمت تمام شده کالاها با تک نرخی شدن قیمت سوخت برای مصرف کننده نهایی بالا نرود.
سیده فاطمه مقیمی در گفتوگو با ایسنا، گفت: در سالهای اخیر پایین نگه داشتن قیمت بنزین دو نتیجه در برداشت، در طول این مدت اصلاح الگوی مصرف به وجود نیامد یعنی وقتی بی اندازه امکان استفاده برای همه مهیا شد شرایط برای صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف شکل نگرفت.
وی ادامه داد: زمانی که استفاده بیش از حد اتفاق می افتد در کنار آن بحرانهای زیست محیطی اتفاق میافتد، همان گونهای که در بسیاری از روزهای سال شاهد وارونگی هوا و اتفاقهای مربوط به مشکلات محیط زیست بودیم.
مصرف سوخت در ترکیه یک دهم ایران است
رییس کانون زنان بازرگان با مقایسه مصرف سوخت در ایران با سایر کشورها گفت: اکنون ایران نسبت به کشورهای صنعتی مصرف سوخت و انرژی بیشتری دارد؛ به عنوان مثال وقتی مصرف سوخت در ایران را با ترکیه مقایسه میکنیم متوجه میشویم که در ترکیه با وجود اینکه قیمت بنزین نزدیک به ۶۰۰۰ تومان است، مصرف آنها یک دهم مصرف سوخت در ایران است.
وی افزود: این مسئله میتواند روند توسعه در کشور را با مشکل مواجه کند و از طرفی هم باعث اتلاف سرمایه شود، به عبارت دیگر وقتی قرار است به یارانه سوخت بدهند شامل همه اقشار کشور میشود ولی میزان استفاده از سوخت در حال حاضر با حذف سهمیهها باعث ایجاد شرایط مشابه میشود.
مقیمی با بیان اینکه نزدیک شدن نرخ سوخت به نرخ فوب خلیج فارس یکی از راهکارهایی است که می تواند از قاچاق سوخت از کشور جلوگیری کند، ادامه داد: مدیریت آزادسازی قیمت سوخت از اهمیت زیادی برخوردار است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: در حال حاضر ایران جزو کشورهای اصلی تولیدکننده بنزین است اما وقتی این حامل انرژی در ایران را با برخی کشورهای دیگر مقایسه میکنیم میبینیم که قیمت بنزین در الجزایر ۴۰۰ تومان است یا در بزرگترین کشوری که تولید بنزین دارد یعنی ونزوئلا ۴۰ تومان بنزین را عرضه میکند، همچنین قیمت بنزین درعربستان ۱۶۰ تومان،ترکمنستان ۲۴۰ تومان و قطر ۳۰۰ تومان است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=21930
false
true