true
اقتصادتهران: رئیس مرکز درمان اعتیاد بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۳۸ هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور تحت پوشش خدمات کاهش آسیب مانند توزیع سوزن و سرنگ برای پیشگیری از تزریق مشترک و جلوگیری از سرایت بیماریهای عفونی واگیر، قرار دارند.
فرید براتی سده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خدمات کاهش آسیب اعتیاد باید قبل از ورود معتادان متجاهر به مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب، موسوم به ماده ۱۶ باید توسعه پیدا کند تا ورودی این مراکز کاهش یابد.
معتاد متجاهر به معتادی اطلاق می شود که به صورت آشکار اقدام به مصرف یا حمل مواد کند.
وی ادامه داد: خدمات کاهش آسیب اعتیاد هم اکنون نیز وجود دارد اما کامل نیست و باید وسعت پیدا کند به طور مثال مراکز کاهش آسیب (DIC) وجود دارد اما استفاده کنندگان از خدمات آن، ثابت هستند.
براتی سده تصریح کرد: لازم است معتادانی که در مراکز سرپایی یا پاتوقها هستند نیز از این خدمات استفاده کنند و نیاز به راه اندازی خدمات کاهش آسیب موبایل سنتر یا همان پرتابل (خدمات سیار) است.
وی ادامه داد: تعداد شلتر (پناهگاه) و مدت دسترسی به خدمات، باید افزایش یابد. اکنون زمان اقامت معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶، سه تا ۶ ماه است که بعد از آن از خدمات پس از خروج نیز بهره مند نمیشوند.
رئیس مرکز درمان اعتیاد بهزیستی کشور اظهار داشت: ارائه خدمات پس از خروج از مراکز ماده ۱۶، فقط برعهده بهزیستی نیست و نهادهایی مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت رفاه و به ویژه شهرداریها در ارائه این خدمات باید همکاری کنند.
براتی سده افزود: آمار مشخصی از معتادان متجاهر در دست نیست اما ۳۸ هزار معتاد متجاهر در کشور تحت پوشش خدمات کاهش آسیب هستند.
وی یادآور شد: برای این افراد پس از خروج از مراکز ماده ۱۶ باید خدمات مختلفی مانند تامین مسکن و به ویژه بیمه سلامت ارائه شود.
رئیس مرکز درمان اعتیاد بهزیستی کشور گفت: هم اکنون یکصد شلتر (پناهگاه) برای معتادان در کشور وجود دارد که باید تعداد آنها را افزایش دهیم چراکه در برخی شهرستان ها اصلا شلتر وجود ندارد؛ تفاوت شلتر با گرمخانه این است که گرمخانهها، طیف بیشتری مانند کارتن خوابها و افراد غیرمعتاد را تحت پوشش می دهند اما شلترها فقط معتادان بی خانمان که مواد مصرف می کنند را تحت پوشش قرار می دهد.
براتی سده اضافه کرد: همچنین ساعت فعالیت مراکز کاهش آسیب (DIC) هم اکنون از ساعت ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر است که مقرر شده این ساعات افزایش یابد؛ از سوی دیگر ساعت فعالیت شلترها از ساعت هفت شب تا هشت صبح است بعد از این ساعت اگر به مراکز کاهش آسیب بروند فقط تا ساعت ۳ بعدازظهر آنجا هستند و بعد از آن رها می شوند در حالیکه نباید فرصت دهیم که آنها رها باشند و باید برای آنها برنامه داشته باشیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=107921
false
true