×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۳ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
۲۰۰ هزار هکتار زمین حاشیه دریاچه ارومیه بیابان زدایی شد

اقتصادتهران: معاون امور بیابان، مراتع و آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های حاشیه دریاچه ارومیه بیابان زدایی شده است.

ناصر حیدری پوری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از وضعیت طرح های منابع طبیعی در حوزه احیای دریاچه ارومیه افزود: در این زمین ها عملیات ساماندهی چرا و قرق با حساسیت بسیار بالایی انجام و از زایش بیابان جلوگیری شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن با اجرای طرح های پوشش گیاهی، ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از کانون های تولید ریزگرد در حاشیه دریاچه ارومیه مهار شد که موفقیتی چشمگیر در خصوص حفاظت از آب، هوا و محیط زیست منطقه به شمار می رود.

معاون امور بیابان، مراتع و آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: ادامه اجرای طرح های احیایی دریاچه ارومیه در حوزه منابع طبیعی مورد توجه جدی این سازمان است و سعی داریم عملکرد خوب سه سال گذشته را تداوم بخشیده و زمینه ایجاد پوشش گیاهی مناسب را در این منطقه فراهم کنیم.

وی با اشاره به اجرای طرح های منابع طبیعی در مناطق جبل کندی و سپرغان ارومیه به عنوان یکی از کانون های اصلی تولید ریزگرد، بیان کرد: طرح بادشکن غیرزنده با هدف جلوگیری از ایجاد گرد و غبار و مهار کانون های شن خیز در منطقه جبل کندی و طرح قرق و احیای اراضی در منطقه سپرغان در حال انجام است که اقدامات انجام شده راضی کننده به نظر می رسد.

معاون امور بیابان، مراتع و آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از تخصیص ۷۵ میلیارد ریال اعتبار طی سال گذشته به طرح های احیایی این سازمان در دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: کل اعتبار اختصاصی این بخش در سال های اخیر برای تثبیت کانون های ریزگرد اطراف دریاچه ارومیه و بیابان زدایی ۱۷۰ میلیارد ریال بوده و طرح های مهمی نیز با این اعتبار اجرایی شده است.

حیدری پوری اظهار امیدواری کرد که با اختصاص اعتبار مناسب در سال جاری و سال های آینده، موضوع ریزگرد حاشیه دریاچه ارومیه و شن های روان به طور کل برطرف شود.

وی افزود: البته این امر علاوه بر اجرای طرح های دولتی و اختصاص اعتبار ویژه، به همراهی و مشارکت جوامع محلی و مردم منطقه نیز بستگی دارد و بدون این مشارکت، اجرای طرح ها ناقص خواهد ماند.

به گزارش ایرنا، طرح ایجاد پوشش گیاهی، قرق و بیابان زدایی از جمله طرح های مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه بوده که در سه منطقه عمده فسندوز نقده، چوپانلوی سلماس و سپرغان ارومیه اجرایی شده است.

به اذعان مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه، سازمان منابع طبیعی از جمله موفق ترین سازمان ها در اجرای طرح هایی احیایی بوده است.

در پی کاهش سطح آب دریاچه ارومیه در اواسط دهه ۱۳۸۰، زمین های اطراف این دریاچه به شوره زار، بیابان و شنزار تبدیل شد.

با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و تصویب و اجرای طرح های ۲۷ گانه احیای دریاچه ارومیه، بیابان زدایی از زمین های حاشیه دریاچه ارومیه نیز در قالب یکی از طرح ها، در دستور کار ستاد احیا قرار گرفت.

دریاچه ارومیه که دومین دریاچه شور جهان و بزرگترین دریاچه داخلی ایران به شمار می رود، در پی ۲۰ سال خشکسالی و کاهش بارش ها به همراه افزایش بی رویه مصرف آب، از اواسط دهه ۸۰ دچار معضل کاهش حجم آبی شد و در شهریور ماه سال ۱۳۹۳ میزان آب آن به حدود نیم میلیارد مترمکعب که کمنرین میزان در تاریخ به شمار می رود، رسید.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches