جمعه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

۲٫۲ میلیارد دلار طرح معدنی در سال ۹۷ به بهره برداری رسید

۱۴ اسفند, ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۳

۲٫۲ میلیارد دلار طرح معدنی در سال ۹۷ به بهره برداری رسید

اقتصادتهران: رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) گفت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر ۲،۲ میلیارد دلار طرح افتتاح شده است و در سال آینده نیز سه میلیارد دلار پروژه دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «خداداد غریب پور» در گردهمایی مدیران ایمیدرو پیرامون دستاوردهای این بخش در سال ۹۷، افزود: صادرات بیش از هفت میلیارد دلار از تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی و دستیابی به رشد تولید ۲ رقمی، افزایش ۳۲ درصدی تولید گندله و رشد ۲۱ درصدی کنسانتره سنگ آهن از جمله دستاوردهای این بخش محسوب می شود.

فعالیت صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، در توسعه فعالیت های اکتشافی معادن موجب شد که در دوره ۹۶- ۱۳۹۳ میزان ذخایر جدید فلزی به ۱٫۵ میلیارد تن برسد.

پیش از این میزان ذخایر معدنی شناسایی شده حدود ۶۰ میلیارد تن بود که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی برآورد شده بود.

غریب پور با بیان اینکه اشتغال ۷۰۰ هزار نفری بخش معدن و صنایع معدنی نشان از اهمیت این حوزه در اقتصاد کشور دارد، گفت: آموزش نیروی انسانی یک عامل مهم است، بر این اساس، امسال ۱۲ میلیارد تومان در بخش آموزش نیروی انسانی هزینه شد در حالی که از سال ۹۴ حدود ۵۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه شده بود.

غریب پور در زمینه فعالیت های اکتشافی در بخش معدن توسط ایمیدرو، گفت: انجام بیش از ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی به معنای رشد ۲۷۰ درصدی عملکرد در اکتشاف معادن بوده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: فعالیت های اکتشافی با مشارکت بخش خصوصی و در قالب کنسرسیوم ها اجرایی شده است و این امر در سال ۱۳۹۸ نیز ادامه خواهد داشت.

دولت یازدهم با توجه به اهمیت توسعه اکتشاف های معدنی در سال ۱۳۹۳ گام جدیدی را آغاز کرد و براساس چارچوب همکاری تعریف شده بین سازمان های توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ابتدا گستره ۲۵۰ هزار کیلومتر از مساحت کشور در برنامه اکتشاف معدنی قرار گرفت و در دولت دوازدهم این وسعت به ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت.

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: بخش زیرساخت تا افق چشم انداز ۱۴۰۴ نیاز به ۱۱ میلیارد یورو منابع مالی دارد که تامین آن نیازمند تنوع بخشی در روش های تامین مالی است.

مهدی کرباسیان پیشتر در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: جذب سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری برای طرح های برنامه ریزی شده در یک دوره پنج ساله، نیازمند توافقنامه های دوجانبه با بانک های مرکزی دنیا و شرکت های معدنی بین المللی است.

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) فهرست طرح ها و پروژه های واجد شرایط اخذ تامین مالی (فاینانس) را به سازمان برنامه و بودجه ارسال داشته تا از خطوط اعتباری توافق شده تامین منابع انجام شود.

رئیس قبلی هیات عامل ایمیدرو گفته بود: برای رقابتی ساختن شرایط جذب سرمایه گذاری روی قراردادهای آی.پی.سی (IPC ) برای سرمایه گذاری از مرحله اکتشاف تا بهره برداری و بازپرداخت از محل محصول کار می شود که با قراردادهای نفتی مشابهت دارد

غریب پور در گردهمایی امروز خاطرنشان ساخت: امروز از ۵۶۰ هزار میلیارد تومان ارزش بازار بورس، ۲۵ درصد متعلق به شرکت های معدنی و صنایع معدنی است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها