true
اقتصادتهران: فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی کشور پیش از پایان امسال با حضور مقامهای ارشد کشور افتتاح میشود.
تمرکز وزیر نفت برای توسعه فازهای پارس جنوبی از جمله دلایل به نتیجه رسیدن این هدفگذاری بود، پس از گذشت هشت سال، سرانجام فاز ١٢ پارس جنوبی که هم اکنون ١٠ درصد از گاز مصرفی کشور را تولید میکند؛ گامهای نهایی رسیدن به بهره برداری را طی کرد.
فاز ١٢ پارس جنوبی معادل سه فاز استاندارد است که با گشایش آن روزانه سه هزار میلیون فوت مکعب گاز ترش استخراج و شیرین سازی خواهد شد، ضمن این که روزانه ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی (معادل بیش از ٣۴ میلیون بشکه در سال) و ٧۵٠ تن گوگرد جامد گرانول شده تولید می شود.
برآوردها نشان می دهد، بازگشت کل میزان سرمایهگذاری طرح در کمتر از سه سال از زمان بهرهبرداری محقق می شود.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با راه اندازی هر فاز پارس جنوبی یک درصد به تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران افزوده می شود؛ این در حالی است که با راهاندازی فاز ١٢ بیش از سه درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده می شود.پ
فاز ١٢ پارس جنوبی برای افتتاح آماده است و هم اکنون شرح کار اولیه برای تولید فاز ١٢ پارس جنوبی انجام شده و با همکاری شرکت نفت و گاز پارس بهره برداری از این فاز نیز صورت گرفته است.
درآمد زایی ١,۶ میلیارد دلاری در فاز ١٢
تا به امروز در فاز ١٢ پارس جنوبی ٧,٣ میلیارد دلار هزینه شده، از اواخر پارسال تاکنون این فاز در مجموع ١.۶ میلیارد دلار درآمد زایی داشته است.
با احتساب ١٣ سنت برای هر مترمکعب و ۶٠ دلار برای هر بشکه میعانات گازی تولید شده در فاز ١٢ پارس جنوبی، این فاز روزانه ١٧ میلیون دلار درآمد زایی برای کشور به همراه خواهد داشت.
با افتتاح رسمی فاز ١٢ پارس جنوبی، روزانه بیش از ١٧.۵ میلیون دلار و سالانه ۶ میلیارد دلار درآمد برای کشور به دست می آید. مصرف روزانه ١۵ هزار مترمکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود سازه های فلزی، تجهیزات، سه میلیون اینچ قطر لوله، یکهزار و ٢٠٠ کیلومتر کابل کشی و ۴٠٠ هزار تن بتن ریزی از جمله ویژگیهای فاز ١٢ است.
۶٧ درصد از گاز تزریق شده از فاز ١٢ پارس جنوبی از سکوهای این فاز تولید شده است و ٣٣ درصد آنها نیز از فازهای ۶ تا ٨ تامین می شود. براساس برنامه ریزی انجام شده پالایشگاه خشکی باید روزانه ٧۵ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تزریق کند.
شمارش معکوس افتتاح بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت کشور در حالی آغاز میشود که با وارد مدار تولید شدن فاز ١٢ پارس جنوبی، روزانه بیش از ١٧,۵ میلیون دلار و سالانه ۶ میلیارد دلار درآمد، برای کشور به دست می آید. بزرگترین پروژه صنعتی کشور که با بیش از ٧ میلیارد دلار سرمایه گذاری، در آستانه افتتاح رسمی است، بحق نماد مدیریتی از جنس تدبیر و امید است.
پارس جنوبی، اولویت صنعت نفت
با روی کار آمدن دولت یازدهم و ورود شیخ الوزرای کابینه تدبیر و امید به وزارت نفت، برنامه ریزی برای بررسی دوباره، اولویت بندی و بهره برداری هر چه سریعتر از فازهای پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفت و امروز با برداشته شدن گامهای نهایی در بهره برداری یکی از بزرگترین منابع گازی جهان، به حقیقت پیوستن وعده های بیژن زنگنه بیش از هر چیز، بیانگر مدیریت صحیح وزارت نفت بر ثروتهای میان نسلی است.
پروژه ای منحصر به فرد به نام فاز ١٢
فاز ١٢ پارس جنوبی، بزرگترین پروژه توسعهای پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایهگذاری و تولید محسوب می شود که با بهرهبرداری کامل آن، روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل ٧۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین) به شبکه سراسری تزریق میشود؛ در این فاز همچنین ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٧۵٠ تن گوگرد برای صادرات تولید می شود.
این فاز با توجه به سرمایه گذاری هفت تا هشت میلیارد دلاری و برنامه ریزی برای حفاری بیش از ۴۵ حلقه چاه به ارزش ٢ میلیارد دلار، از منحصر به فردترین پروژه های نفت و گاز در خاورمیانه است؛ در بیان اهمیت این میدان همین بس که با به مدار تولید پیوستن این پروژه عظیم صنعتی، علاوه بر توسعه سهم گاز ایران از بزرگترین میدان گازی جهان، تولید ناخالص ملی کشور سه درصد افزایش می یابد که تحولی اساسی در اقتصاد ملی را در پی خواهد داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=19064
false
true