true
اقتصادتهران: رواج گردشگری فرهنگی بین ایران و هند در دیدار معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزیر فرهنگ و توریسم هند، مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.
به گزارش اقتصادتهران، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به منظور حضور در آیین اختتامیه دومین جایزه منطقهای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند به این کشور سفر کرده است، روز چهارشنبه هجدهم دیماه ۱۳۹۸ با سینها پاتل، وزیر فرهنگ و توریسم هند دیدار و گفت و گو کرد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: روابط ایران و هند عمدتاً با فرهنگ و کتاب شروع شده است و خوشحالیم که در دوره جدید شکلگیری این روابط بتوانیم شکوه و عظمت گذشته روابط دو کشور را احیاء کنیم.
جوادی در ادامه گفت: در کنار روابط اقتصادی که آمار خوشحال کنندهای وجود دارد؛ تلاش میکنیم به روابط فرهنگی بین دو کشور نیز عمق و وسعت بدهیم. روابط بین ایران و هند مبتنی بر محبت و دوستی است و این از گذشته وجود داشته است. زمانی شاعران و نویسندگان بسیاری بین ایران و هندوستان رفت و آمد داشتند که خود حکایت از این موضوع دارد.
وی در ادامه گفت: اکثر مردمان دو کشور تاریخ خود را خوب میشناسد ولی متاسفانه جوانان اطلاعات کافی از آن ندارند. باید تلاش کنیم تا جوانان دو کشور از این تاریخ و گذشته خود اطلاعات لازم را کسب کنند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: مبادله دانشجو، استاد و نویسندگان دو کشور میتواند کمک مهمی در توسعه گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور باشد و این آمادگی در ما وجود دارد تا نوشتههای نسل نو و جدید هند را در ایران منتشر کنیم و هم چنین این آمادگی در ما وجود دارد که آثار برجسته ایرانی را برای ترجمه به زبان هندی معرفی کنیم.
جوادی در پایان سخنان خود گفت: یکی از راههای گسترش روابط بین دو کشور توریسم فرهنگی است. باید مکان و سایتهای فرهنگی دو کشور را شناسایی کنیم تا گردشگری فرهنگی بین ایران و هند رواج یابد. امیدواریم بتوانیم از طریق همکاری در حوزههای هنر، سینما، تئاتر که ظرفیتهای خوبی در هر دو کشور وجود دارد کمک قابل توجهی به اقتصاد فرهنگ نمائیم.
سینها پاتل، وزیر فرهنگ و توریسم هند نیز در این دیدار گفت: امسال هفتادمین سالگرد روابط ایران و هند است. امیدوارم روابط فرهنگی بین دو کشور به خاطر وجود شباهتهای زبانی عمیقتر شود.
وزیر فرهنگ و توریسم هند در ادامه گفت: کشور هند همواره به ایران به عنوان یک شریک خوب و یک همسایه دوست نگاه میکند که این باعث میشود روابط ما گستردهتر و عمیقتر شود. فرصتهای زیادی بین ایران و هند در خصوص توریسم و گردشگری وجود دارد که باید به آن توجه شود.
در پایان این نشست علی چگینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند نیز طی سخنانی گفت: مردم ایران زمانی که از هند صحبت میکنند تاریخ، تمدن، روابط و دوستیهای بین دو کشور در ذهن آنها تداعی میشود و به آن نگاه میکنند. ما در هند غریب نیستیم و خوشبختانه اکنون شکل خاصی برای ارتباط و برقراری صنعت توریسم بین دو کشور وجود دارد. امیدوارم تلاشهایی که صورت میگیرد باعث افزایش رونق صنعت توریسم و گردشگری در دو کشور شود.
آمادگی موسسه خانه کتاب برای تولید بانک اطلاعات کتاب ایران و هند
در همین راستا، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، در آکادمی ادبی هند با نویسندگان هندی دیدار و گفت وگو کرد.
حسینیپور در این نشست، گفت: به کشورهای زیادی مسافرت کردیم اما یک حس درونی به من میگوید ما با کشور هند و مردمان هند از یک مادر متولد شدیم و وابستگی زیادی با هم داریم. همان حسی که من نسبت به هند دارم شما هم نسبت به ایران دارید به قول شاعر «هر کسی کو دور ماند از اصل خویش/ باز جوید روزگار وصل خویش».
وی ادامه داد: کشورهای مختلف مزیتهای بسیار متفاوتی دارند و ایران و هند هم دارای گنجینهها و معادن نهفته بسیاری هستند. اما آیا این معادن که من نام بردم معادن ذغال سنگ و نفت است یا معادن دیگری است. ذغال سنگ و نفت رو به اتمام است اما گنیجنههایی است که قرنهاست با آنها زندگی میکنیم؛ وظیفه همه ماست که این گنجینهها را حفظ و به نسلهای آینده منتقل کنیم. ما برای میراث معنوی خودمان وظیفه میراث بانی را برعهده داریم.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب عنوان کرد: یکی از وظایف میراث بانی ما تولید کتاب و انتقال دانش به دو کشور ایران و هند است. در طول چهل سال پس از انقلاب اسلامی ایران بیش از هزار و۵۰۰ عنوان کتاب با موضوع هند، هندشناسی، فلسفه هند و شعرهند در ایران چاپ و منتشر شده است. تعداد زیادی از این کتاب در تیراژهای زیاد از سوی ناشران معتبر ایرانی چاپ و منتشر شدهاند. آیا همین تعداد کتاب در مورد ایران در هند منتشر شده است؟
حسینی پور افزود: یکی از نویسندگان هندی میگوید در گذشته دور هندوان و مسلمانان در دو کرانه رودی جدا از هم زندگی میکردند؛ اما مردمانی آزاداندیش و دور از تعصبات دینی و فرقهای که بیشتر اهل ادب و عرفان بودند بین آنها پلهای ارتباطی را برقرار کردند. شکوفایی و توسعه هند محصول این تلاشها بود که میتوان آن را همسویی با آموزههای وحدتگرایانه سنتی هند قلمداد کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=175424
false
true