true
اقتصادتهران: سرپرست کار گروه توسعه علوم پرستاری گفت: طرح کارورزی دانشجویان پرستاری در سال آخر تحصیل دوره کارشناسی انجام می شود و دانشجویان برای نزدیکی آموزش بالینی و تئوری با ۱۴۰ ساعت کارورزی در ماه برای ورود به عرصه خدمت آماده میشوند و کمک هزینه دریافت میکنند.
کمبود حدود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان های کشور یکی از معضلات نظام سلامت است، در عین حال بسیاری از دانشجویان این رشته پس از اتمام دوره تحصیل هنوز برای ورود به عرصه کار و خدمت آماده نیستند و ضعف آموزش عملی و بالینی موجب می شود که ورود آنان به عرصه خدمت با تاخیر مواجه شود.
علیرضا ایرج پور، سرپرست کار گروه توسعه علوم پرستاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا در این مورد گفت: پیشنهاد کار گروه توسعه علوم پرستاری این است که تا جای ممکن فاصله بین آنچه در آموزههای نظری دانشجویان است و آنچه بایستی در ارائه خدمات پرستاری اتفاق بیفتد، کم شود.
ایرج پور اظهار داشت: طرحی که با همکاری معاونت پرستاری، دانشگاه های علوم پزشکی مختلف، هیئت بورد پرستاری و کارگروه توسعه علوم پرستاری آماده شده و به معاونت آموزشی وزارت بهداشت تقدیم شده این است که یکسال آخر دوره کارشناسی پرستاری به صورت کارورزی درآید.
وی گفت: در این شیوه پیشنهادی مشابه با آموزش رشته پزشکی عمومی که دوره انترنی را در پایان دوره دانشجویی دارند، در رشته پرستاری نیز دوره کارورزی را برای سال آخر کارشناسی رشته پرستاری پیشنهاد دادهایم و عملاً صلاحیت بالینی دانشجوی پرستاری در پایان ترم ششم با شرکت در یک آزمون پیش کارورزی، برای ورود به خدمت و دوره کارورزی سنجیده می شود.
سرپرست کارگروه توسعه علوم پرستاری ادامه داد: دانشجویان پرستاری در صورت قبولی در این آزمون، وارد سال چهارم میشوند و عملاً در یک سال آخر به صورت شیفت در گردش به عنوان همکار کادر پرستاری در بخش ها، آموزشهای مختلف را میگذارند و به این ترتیب دانشجویان زودتر و با کیفیت بیشتر آماده ورود به عرصه کار میشوند.
وی تاکید کرد: طبیعی است که چنین اقداماتی نیازمند نظارت و پایش مستمر است که در برنامه پیش بینی شده است. دانشکده ها و معاونتهای آموزشی دانشگاه ها و اساتید باید با هم بر این موضوع نظارت داشته باشند. اساس کار برای اجرای این طرح، بیمارستان های آموزشی و فضای های آموزشی دانشگاه ها هستند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=81625
false
true