true
اقتصادتهران: عوامل مختلفی در رسوب کالاها در گمرک دخیلاند، اما مدیر کل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه معمولا تا زمان تخلیه کالا گواهی استاندارد صادر میشود، تصریح کرد: وقتی کالایی اظهار میشود و گواهی استاندارد را دریافت نمیکند و این کالا در گمرک میماند، دستگاههای متولی خروج کالا باید پاسخگوی تعیین تکلیف آن باشند.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر حداقل شش میلیارد دلار کالاهای اساسی و تولیدی در گمرکات وجود دارد که ۳.۵ تا ۴ میلیون تن آن کالاهای اساسی است. طبق اعلام گمرک پیش از اظهار کالا عواملی مثل نداشتن مجوز ثبت سفارش، مشکلات بانکی و پس از اظهار کالا به گمرک عدم ارائه کد رهگیری بانک عامل، طولانی شدن در صدور مجوزهای قانونی مانند استاندارد، انرژی اتمی، بهداشت و همچنین عدم پرداخت حقوق ورودی از جمله دلایل رسوب کالا در گمرکات است.
البته مسئولان گمرک معتقدند به طور کلی تعدد قوانین از جمله مهمترین عوامل ایستایی و رسوب کالا در گمرک است، چراکه گمرک با ۳۵ دستگاه مختلف در ارتباط است و بر این اساس طولانی شدن تشریفات کالا برای اخذ مجوزهای قانونی عاملی برای ایستایی کالا در گمرک میشود، به طوری که ۱۰ تا ۲۰ درصد صاحبان کالا هستند که کالای خود را در گمرک نگه میدارند، اما ۸۰ درصد دیگر با اینکه میخواهند کالای خود را ترخیص کنند به دلیل مشکلاتی که از سوی سازمانهای مختلف پیش میآید نمیتوانند در این رابطه اقدامی انجام دهند. اما سازمان ملی استاندارد میگوید که در مواردی حتی گواهی استاندارد ماهها تمدید شده اما مسائل دیگری مانع از ترخیص کالا شده است.
در این رابطه تقی تقی پور، مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه اخیراً در برخی مصاحبهها بخشی از مسائل رسوب کالا در گمرک به استاندارد معطوف شده، تصریح کرد: موضوع اینجاست که آیا انتظار میرود به کالای معیوب هم گواهی استاندارد داده شود؟ وقتی کالایی اظهار میشود و گواهی استاندارد را دریافت نمیکند و این کالا در گمرک میماند، دستگاههای متولی خروج کالا باید پاسخگوی تعیین تکلیف آن باشند.
وی افزود: آیا ما باید به هر کالایی که وارد کشور میشود مجوز دهیم؟ اگر قرار است ارزیابی و انطباقها انجام شود و اگر قرار است استاندارد حافظ سلامت و ایمنی مردم باشد، این فرآیند باید اجرا شود لذا برای این امر باید از حاشیهها دوری کرد.
تقی پور در ادامه عدم اجازه ترخیص ذرتهای آلوده به کشور را یک عمل مقبول توصیف کرد و گفت: این که ۱۴۶ هزار تن از ذرتهای آلوده هنوز تعیین تکلیف نشده تا از کشور خارج شود و در کالاهای اساسی آورده میشود، به این معنی نیست که سازمان ملی استاندارد با تاخیر گواهی صادر کرده یا موجب رسوب کالا شده است. بلکه بدلیل عدم انطباق درگمرک مانده که قاعدتا باید در همان سال ها مرجوع می شد، بنابراین این موارد در آمار رسوب کالا نمیآید.
مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی با بیان اینکه پیشنهاد استاندارد به گمرک که در جلسات مشترک هم مطرح شده این است که دقیقاً اعلام کنند کدام کالا به دلیل استاندارد در گمرک مانده تا استاندارد دلیل آن را اعلام کند، گفت: سازمان ملی استاندارد یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است که استقلال رای دارد و قطعا با هماهنگی با سایر دستگاهها و بر حسب شرایط روز و با توجه به اولویتهای نظام عمل میکند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=192487
false
true