true
اقتصادتهران: معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شرایط تحریم بهترین فرصت برای رونق کسبوکارهای منطقهای است؛ در این شرایط باید تلاش کنیم کسبوکارهای خرد و متوسط را به شرکتهای بزرگ داخلی یا بینالمللی متصل کنیم.
تحولات پیچیده و سریع چند دهه اخیر و نیز شتاب روند جهانی شدن موجب شده است تا جوامع گوناگون تلاش کنند تا بیش از پیش خود را برای پذیرش تحول آماده کنند. آنچه تا چند دهه پیش به عنوان یک امتیاز اقتصادی تلقی میشد، عبارت بود از برپایی و فعال نگهداشتن کسبوکارهای بزرگ و استدلال این بود که هرچه این کسبوکارها بزرگتر باشد، اقتصاد پویاتر و قدرتمندتر میشود. اگرچه این تفکر طی چندین دهه رونق گرفت و براساس آن شرکتهای غول پیکری هم پدیدار شدند، ولی تحولات اخیر به ویژه فشارهای جمعیتی و نوآوریهای لحظه به لحظه و تجارب حاصل از فعالیتهای کسبوکارهای کوچک و متوسط اهمیت این بنگاهها را نمایان ساخته است.
تعریف کسبوکارهای کوچک و متوسط از سازمانی به سازمان دیگر فرق میکند و تعریف واحد و مشترکی در این خصوص وجود ندارد؛ شاخص تعداد کارکنان در تمامی تعاریف مشترک است و براساس طبقهبندی اداره آمار بانک مرکزی واحدهای با کمتر از ۱۰ پرسنل «خرد»، ۱۰ تا ۴۹ پرسنل «کوچک»، ۵۰ تا ۹۹ پرسنل «متوسط» و بالاتر از ۱۰۰ پرسنل «بزرگ» نامیده میشوند.
امروزه برای حمایت و مرتفعسازی مشکلاتی که این گونه کسبوکارها با آنها روبهرو هستند، در کشورهای مختلف قوانین و تسهیلات گوناگونی برای حمایت از آنها به وجود آمده است و ایجاد فضای مناسب برای کمک به رشد و توسعه آنها یکی از مسئولیتهای اصلی دولتهاست. در کشور ما نیز برای نیل به اهداف مورد نظر اهتمام ویژهای بر حمایت از این گونه واحدها در پیش گرفته شده است.
در این ارتباط، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: ۸۵ درصد اشتغال کشور در بخش کسبوکارهای خرد، کوچک و متوسط است و در سالهای اخیر به دلیل رکود اقتصادی، شاهد آن بودیم بخش صنعت کارخانهای و بزرگ تعطیل شده است.
«عیسی منصوری» افزود: سال گذشته خالص اشتغال بخش صنعت منفی ۳۰ هزار شغل بود و به عبارتی ریزش نیروی کار داشتیم بنابراین ضروری است که توجه ویژه به بنگاههای خرد و کوچک داشته باشیم و ابزارهای حمایتی برای آنها در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: علاوه بر توجه عام باید برای توسعه و حمایت از این بنگاهها به طور خاص برنامهریزی کنیم؛ بنابراین سال گذشته و امسال روشهای جدید تامین مالی و ارائه تسهیلات به بنگاههای خرد، کوچک و متوسط را راهاندازی کردیم و برخی از بانکها را وارد میدان کردیم و آموزش دادیم.
معاون توسعه کارآفرینی وزارت تعاون گفت: هم اکنون تامین مالی و تسهیلات بانکها اجرا میشود و رئیس جمهوری بر پایه گزارشات ارائه شده به رئیس کل بانک مرکزی دستور دادند که همه بانکها از این روش استفاده کنند.
وی افزود: در بحث حوزه دانشبنیان و فعالیت مربوط به فناوری اطلاعات، بر کسبوکارهای خرد و کوچک تمرکز کردیم و بر این اساس ۲۲ رشته فعالیت اقتصادی را در اولویت قرار دادیم.
منصوری بیان کرد: اکنون ۹۶ درصد اقتصاد کشور در اختیار بنگاههای خرد و کوچک و تنها نیم درصد مربوط به بنگاههای بزرگ است و ما نیز درصدد هستیم شرکتهای بزرگ را از جریان توجه خارج نکنیم و در شرایط موجود آنها را به هم متصل کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=163594
false
true