true
اقتصادتهران: در حالی به روزهای افزایش مصرف آب در کشور همزمان با ورود به فصل گرما نزدیک می شویم که در روزهای ابتدایی امسال شاهد بارندگی های وسیعی در کشور بودیم. میزان بارندگی ها اگرچه قابل توجه بود اما به گفته مسوولان، تا کنون این میزان بارش ها نتوانسته کم آبی مربوط به سال گذشته را به طور کامل جبران کند.
به گزارش اقتصادتهران، بارش های کل کشور در سال آبی پارسال (ابتدای مهر ۹۷ تا آخر شهریور ۹۸) و تا ۱۰ فروردین ۹۸ به میزان ۲۶۱.۵ میلیمتر رسیده بود اما گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب بیان گر آن است که میزان بارش های کشور اگرچه از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۸) تا دهم فروردین ۹۹ به ۲۳۱.۹ میلیمتر رسیده، اما هنوز نتوانسته کسری نسبت به سال آبی پارسال را جبران کند.
از سوی دیگر طبق گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، میزان بارش ها در حوضه آبریز دریای خزر از ابتدای مهر ماه تا ۱۰ فروردین امسال ۳۰۴.۳ میلیمتر است که نسبت به دوره مشابه پارسال که ۴۰۱ میلیمتر بارندگی داشت، روندی کاهشی را نشان می دهد.
این روند در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هم به همین ترتیب یعنی با کاهش همراه شده است؛ زیرا پارسال این حوضه ۴۴۸.۱ میلیمتر بارندگی دریافت کرده بود که امسال تا دهم فروردین فقط ۳۸۰ میلیمتر بارندگی را نشان می دهد.
از سوی دیگر این روزها و به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور میزان مصرف آب، رو به فزونی گذاشته و تداوم مصرف بی رویه احتمال بحران کم آبی در ماه های آینده را جدی تر خواهد کرد به طوری که اگر مردم در مصرف آب ملاحظه نکنند کشور به طور حتم با بحران مواجه خواهد شد.
روند مصرف آب در کشور به گونه ای بوده که با وجود بارش های پراکنده در سال آبی گذشته، وزیر نیرو از افزایش ۱۲ درصدی مصرف آب در کشور خبر داده است.
اگرچه گفته می شود ۴۰ طرح بزرگ فقط برای بهار امسال با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد تومان افتتاح خواهد شد اما این به معنای عدم صرفه جویی در مصرف آب نیست زیرا با توجه به آنکه وضعیت مخازن کشور مطلوب ارزیابی می شود اما آنچه حائز اهمیت است این که مردم توجه کنند تا بدون کوچک ترین خلالی در رعایت مسائل بهداشتی، شیوه رعایت بهداشت به گونه ای انجام شود که آب شرب کمتری مصرف شود تا بدون مشکل این ایام سپری گردد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=183289
false
true