true

مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، با اشاره به کاهش ۴۴ درصدی ورودی سدهای کشور در سال آبی جاری نسبت به متوسط پنج ساله، وضعیت منابع آبی را نگرانکننده توصیف کرد و گفت: کاهش چشمگیر ورودی سدها موجب تداوم وضعیت بحرانی منابع آب در برخی استانها شده است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسمزاده روز چهارشنبه با اشاره به شرایط نگرانکننده منابع آبی اظهار داشت: مطابق پیشبینیهای اقلیمی، پاییز و زمستان امسال خشک بود و اکنون نیز آمارهای ثبتشده نشان میدهد که میزان بارندگی کشور در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، تاکنون ۳۴ درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است.
وی تصریح کرد: بارشهای فعلی هر چند وضعیت منابع آبی برخی استانها را بهبود بخشیده است اما همچنان با میزان نرمال فاصله دارد و تنها دو استان کشور با افزایش بارش نسبت به بلندمدت همراه بودهاند.
قاسمزاده با بیان اینکه براساس آمار شبکه ایستگاههای مبنای وزارت نیرو، سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر با کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارش مواجه است، افزود: استان تهران نیز نسبت به شرایط نرمال، کاهش ۳۵ درصدی بارش را تجربه کرده است.
وی تصریح کرد: از نظر رتبهبندی بارش، امسال در میان ۵۷ سال آماری، جایگاه ۵۳ را داریم که آن را در زمره سالهای بسیار خشک قرار میدهد.
کاهش ورودی سدها و افت شدید ذخایر آبی
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور با اشاره به تأثیر خشکسالی بر منابع آبی ایران تصریح کرد: تداوم خشکسالی در سالهای اخیر باعث کاهش جدی آورد رودخانهها و ورودی سدها شده است. میزان ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون، نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد و نسبت به متوسط پنجساله ۴۴ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به کاهش حجم ذخایر سدهای کشور گفت: درصد پرشدگی مخازن سدها بهطور متوسط به ۴۶ درصد رسیده است که در مقایسه با سال گذشته، کاهش ۱۰ درصدی و نسبت به متوسط پنجساله، کاهش ۱۴ درصدی را نشان میدهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=300166
false
true