true
اقتصادتهران: معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری همایش آسمان آبی، زمین پاک گفت: تاکنون ۱۵۰ مقاله علمی به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این میان ۱۸ مقاله و پوستر در روز چهارشنبه در ایوان شمس ارایه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، حجت الاسلام والمسلمین میثم امرودی در نشست خبری همایش آسمان آبی، زمین پاک که با حضور مدیرکل اداره آموزش های شهروندی برگزار شد، اظهارداشت: مدیریت شهری تهران در راستای توجه به مقوله ” اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی” و باتوجه به فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی، تاکید ویژه ای بر ارتقای فرهنگ شهروندی دارد و در راستای این تاکید است که “طرح آسمان آبی و زمین پاک” را با تاکید بر دومقوله خط سفید و مدیریت بهینه پسماند مطرح کرده است.
وی تاکید کرد: شهرداری تهران در حوزه فرهنگی اقدامات مختلفی انجام داده است که یک دسته از این اقدامات مربوط به ارتقای رفتارهای شهروندی در سطح رفتارهای معیار است.
امرودی با بیان اینکه در رویکرد شهرنشینی، شهر تنها درنگ گاه است و در رویکرد شهروندی، شهر محلی برای تعامل بین شهروند و شهر محسوب می شود، عنوان کرد: با توجه به تاکید شهرداری تهران و رویکرد شهروندی شهر باید فضایی برای اسکان مطلوب، پربارسازی اوقات فراغت، فضای عبادی و معنوی، تعالی و آموزش، شکوفایی خلاقیت ها و امنیت و آرامش برای شهروندان فراهم کند. البته طبیعی است در این رویکرد نقش شهروندان برای ساختن شهرمطلوب حرف اول را می زند.
۱۰ درصد از تصادفات به دلیل بی نظمی در رانندگی اتفاق می افتد
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به راه اندازی کمپین آسمان آبی و زمین پاک از سوی شهرداری تهران و ضرورت پرداختن به موضوع خط سفید گفت: درحال حاضر روزانه ۱۷ میلیون سفر در تهران اتفاق می افتد که ۷ تا ۸ میلیون از این سفرهای درون شهری با وسایل نقلیه عمومی انجام می شود.
امرودی افزود: بر اساس آمارهای موجود متاسفانه ۳۰ درصد از بار ترافیک به دلیل عدم رعایت خط سفید است و ۱۰ درصد از تصادفات به دلیل بی نظمی در رانندگی اتفاق می افتد.
۸۰ درصد از قوانین ترافیکی با تاکید بر مساله خط سفید رعایت میشود
وی با بیان اینکه مطالعات نشان می دهد افرادی که رفتار ترافیکی را به درستی رعایت می کنند، در زندگی شخصی نیز منظم هستند، گفت: در حال حاضر زیرساخت های شهری برای اجرای طرح خط سفید به طور تقریبی فراهم شده است و خط کشی های لازم انجام شد.
معاون اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه خاطرنشان کرد: شهرداری به حوزه ترافیک و خط سفید پرداخت چرا که حدود ۸۰ درصد از قوانین ترافیکی با تاکید بر مساله خط سفید رعایت می شود.
امرودی همچنین به ایجاد بسترهای لازم برای ایجاد زمین پاک اشاره کرد و گفت: در حال حاضر روزانه ۷هزار و ۵۰۰ تن زباله در تهران جمع آوری می شود و هر دقیقه ۵ تن زباله تولید می شود.
وی با بیان اینکه زباله های امروز برخلاف زباله های خاکروبی گذشته آسیب های زیادی به محیط زیست می زنند و اغلب قابل بازیافت نیستند، گفت: شهرداری تهران در حوزه زباله سه موضوع در تغییر در جنس زباله، تفکیک زباله ازمبدا و تقلیل زباله را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ضمن تقدیر از سازمان ها و ارگان های مختلف و ساخت سریال ها و برنامه های آموزشی در راستای اجرای کمپین آسمان آبی و زمین پاک عنوان کرد: اگر مردم تنها ۱۰ گرم درطول روز کمتر زباله تولید کنند ما می توانیم از صرفه جویی در این مورد برای تجهیز تمامی آزمایشگاه های مدارس شهر تهران استفاده کنیم.
ارائه ۱۸ مقاله در همایش علمی آسمان آبی زمین پاک
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه از ارسال ۱۵۰ مقاله علمی به دبیرخانه همایش علمی آسمان آبی و زمین پاک اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۸مقاله توسط هیات داوران انتخاب شده اند که درباره ترافیک، خط سفید، پسماند و موانع موجود در تحقق این امور در روز چهارشنبه ارایه می شود. همچنین ۱۰ پوستر در این روز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در پایان گفت: همچنین قرار است از ۵ تا ۱۵ شهریور برنامه سراسری در بوستان ها، مساجد و مدارس درخصوص خط سفید و تفکیک زباله برگزار شود. ضمن اینکه ما سعی می کنیم در این خصوص هر هفته یک کار جدید به شهروندان ارایه دهیم.
لزوم تولید ادبیات علمی در حوزه خط سفید و تفکیک زباله
در ادامه این برنامه غلامرضا کریمی، دبیر همایش علمی آسمان آبی، زمین پاک با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: هدف از برگزاری این همایش تولید ادبیات علمی درحوزه خط سفید و تفکیک زباله است که البته این اتفاق تنها جزیی از اجزای متنوع این کمپین به شمار می رود.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر تنها حوزههای موضوعی در دانشگاه ها وجود دارد و ما با مشکل فقدان حوزه های بین رشته ای روبرو هستیم. بنابراین در نظر داریم تا باهمکاری مدیریت شهری و نهادهای شهری حوزه های بین رشته ای را تقویت کنیم.
کریمی با بیان اینکه تغییر رفتار شهروندان فرایند پیچیده ای است، اظهارداشت: یقینا برای رسیدن به این مهم نیازمند پشتوانه علمی هستیم تا بتوانیم به تدریج چارچوب های ذهنی شهروندان را تغییر دهیم.
دبیر همایش علمی آسمان آبی، زمین پاک در ادامه از همکاری با ۸ انجمن علمی و مکاتبه با دانشگاه های مختلف برای برگزاری همایش خبرداد و گفت: قرار است در این همایش نشست رایزنان فرهنگی را برای بررسی موضوعات بین رشته ای و آگاهی از دیدگاه های مختلف برگزار کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=25062
false
true