true
اقتصادتهران: رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: توجه به سلامت مردم همیشه از اولویت های اصلی کمیسیون بهداست مجلس بوده و هست و در این خ.مورد نیاز را انجام میدهیم
به گزارش اقتصادتهران، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مصرف لبنیات در میان خانوارهای ایرانی کاهش یافته است. سرانه مصرف لبنیات در ایران همواره کمتر از میانگین جهانی بوده چنانچه در حال حاضر به طور خوشبینانه ۷۰ کیلوگرم است و این عدد ممکن است کمتر نیز باشد.
سرانه مصرف لبنیات که منبع کلسیم است، مطابق میانگین جهانی که توصیه شده است باید حدود ۱۵۰ تا ۱۶۵ کیلوگرم باشد، این در حالی است که سرانه مصرف محصولات لبنی در کشورهای توسعهیافته از ۲۰۰ کیلو به بالاست و در برخی کشورهای اروپایی تا ۳۵۰ کیلوگرم هم میرسد در حالی که در کشور ما حداکثر رکورد سرانه مصرف لبنیات در میانه دهه ۸۰ و چیزی نزدیک ۱۰۰ کیلوگرم بوده است.
به اذعان کارشناسان بخش سلامت، مسائلی مانند کاهش دریافت کلسیم در کودکان بهخصوص در مناطق محروم منجر به کاهش میانگین قد شده است در حالی که مصرف شیر که ارزانترین و کاملترین غذا محسوب میشود جلوی بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت را میگیرد و هزینههای درمان خانوارها را در آینده کاهش میدهد.
اما با توجه به ضرورت اهمیت استفاده از کلسیم و به دلیل گران بودن لبنیات که یکی از منابع کلسیم می باشد استفاده از کربنات کلسیم در آرد نان میتواند این کمبود را جبران کند و راهکاری عالی و ارزان قیمت و گزینه ای مناسب محسوب میشود.
دکتر زهرا شیخی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به آزاد شدن ارز نهادههای دامی و افزایش قیمت چند مرحله ای محصولات لبنی به گفته سخنگوی انجمن فراورده های لبنی ایران، مصرف لبنیات خصوصا شیر با کاهش ۲۰ درصدی مصرف و کمرنگ شدن آن در سبد مصرف خانواده ها روبرو بوده و از طرفی کلسیم، بیشتر از طریق محصولات لبنی در بدن تامین می شود و این کاهش مصرف می تواند اثرات جبران ناپذیری بر کودکان، زنان باردار و مادران شیره ده و همچنین سالمندان داشته باشد درباره راهکار کمیسیون بهداشت برای رفع این مشکل برای قشر ضعیف مردم که توانایی مالی کافی ندارند
گفت: این موضوعی است که باید از طرف دستگاههای مرتبط مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و علاوه بر کمیسیون بهداشت مجلس، کمیسیون کشاورزی نیز به این موضوع مرتبط است و از طرفی شاید نیاز باشد که کمیسیون امنیت مجلس نیز ورود کند.
وی درباره این موضوع که با توجه به اینکه امروزه در دنیا استفاده از مکملهای دارای کلسیم در صنایع غذایی مختلف مانند غنی کردن آرد جهت تهیه نان به عنوان یک کالای پر مصرف در سبد غذایی خانواده و دیگر مواد غذایی، رایج است.
آیا می شود این پیگیری توسط کمیسیون بهداشت مجلس صورت بگیرد که صنایع غذایی ایران هم از این مواد در تولید محصولات غذایی خود استفاده کنند؟ توضیح داد: توجه به سلامت مردم همیشه از اولویتهای اصلی کمیسیون بهداست مجلس بوده و هست و البته بعد از انجام بررسیهای لازم شاید نیاز باشد دولت نیز به این موضوع ورود کند تا بتوان اقدامات اجرایی تر و مثبت تری را در این زمینه شاهد باشیم.
رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس افزود: بر اساس گزارشهایی که مرکز پژوهشهای مجلس ارائه میدهد اگر لازم باشد این موضوع را جزو اولویتهای اصلی کمیسیون قرار میدهیم و به تبع آن اگر دولت اعلام کند این پیشنهاد به عنوان لایحهای در مجلس مطرح میشود.
شیخی ادامه داد: البته باید جزئیات این موضوع مورد بحث و بررسی بیشتری قرار گیرد اما خاطرم هست که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز موضوعاتی از این دست مطرح شد و با توجه به اینکه سلامت غذایی مردم جزو اولویتهای دستگاههای مختلف محسوب میشود باید در این زمینه با همکاری و هماهنگی همه مجموعههای مرتبط اقدامی تاثیرگذار صورت پذیرد و البته نیاز به همکاری بخش های مختلف وجود دارد.
وی گفت: باید دید در بررسیهای انجام شده چقدر این نیاز احصا شده و پس از آن بدون فوت وقت و هرچه سریعتر برنامهریزیهای عملیاتی صورت گیرد تا سلامت مردم به خطر نیفتد و کمیسیون بهداشت مجلس نیز حمایتهای لازم را انجام میدهد.
وی در عین حال بیان کرد: ما نیز در برنامه هفتم توسعه سعی داریم این موارد را لحاظ کنیم.
رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس در عین حال یادآور شد: محوریت موضوع با مسوولین اجرایی خصوصا وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و همکاری مجلس شورای اسلامی باید هرچه سریعتر پیگیری شود و تعیین تکلیف گردد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=267046
false
true