اقتصاد تهران
شماره خبر : 143284
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
اقتصاد تهران

کارخانه‌های تولید فرآورده‌های غذایی سطح بندی می شوند

اقتصادتهران: مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از سطح‌بندی کارخانه‌های تولید فرآورده‌های غذایی خبر داد.

به گزارش سازمان غذا و دارو، وحید مفید روز شنبه با اعلام این خبر افزود: این اقدام باعث می‌شود مصرف‌کننده‌ها از سطح کیفیت محصولات مصرفی مطلع شوند. سطح‌بندی کارخانه‌های تولید محصولات غذایی کمک می‌کند که مصرف‌کننده هنگام خرید یک کالا از کیفیت محصول مصرفی مطمئن و دلیل اختلاف قیمت را بداند.

وی درباره اصلاح سیاستگذاری‌ها بیان کرد: این کار باعث افزایش آمار صادرات صنایع غذایی می‌شود. در کشور با محدودیت‌های آب و هوایی، منابع آب و زمین روبه‌رو هستیم که مانع از افزایش روند صادرات می‌شود، اما بسیاری از کشورهای صادرکننده با وجود مشکلات مشابه، مواد اولیه را فرآوری کرده و صادر می‌کنند. در حال حاضر این ظرفیت در صنعت لبنیات ایجاد شده است و نیازمند دگراندیشی برای شتاب بخشی به حرکت رو به رشد صادرات هستیم.

مفید در مورد نظارت بر تولید و عرضه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی‌های غیرمجاز نیز اظهار داشت: محصولات غیرمجاز به دو دسته تقسیم می‌شوند، محصولاتی که در کارگاه‌های غیرمجاز یا زیر پله‌ای تولید شده و یا محصولات غیرمجازی که به‌صورت قاچاق از خارج وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: نظارت مستمر سازمان غذا و دارو بر کارخانه‌های صنایع غذایی انجام می شود و با تصویب قانون مواد خوردنی و آشامیدنی در سال ۱۳۴۶، ادارات نظارت بر مواد غذایی تشکیل شد تا کارخانه‌ها ساماندهی شده و پروانه‌های بهره‌برداری، ساخت و محصول فنی با شرایط مختلف ایجاد شود.

مفید گفت: در مورد برخورد با مواد غذایی غیرمجاز زیر پله‌ای دو رویکرد وجود دارد؛ ساماندهی این تولیدکننده‌ها تا رسیدن به شرایط مطلوب برای تولید و همچنین برخورد قهری با افرادی که در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام ندهند، از جمله این رویکردها محسوب می شود.

وی در مورد برخورد با محصولات دارای مجوز اما بی‌کیفیت نیز گفت: طرح درجه‌بندی یا رتبه‌بندی کارخانه‌های تولیدکننده مواد غذایی در آینده اجرا می‌شود که از این طریق با توجه به نوع تکنولوژی، میزان توان کارشناسی، توان کنترلی، سیستم‌های کیفیتی ایجاد شده و مجموعه عواملی که در تولید یک محصول با کیفیت و سالم تاثیرگذار هستند، رتبه‌بندی می شوند.

مدیرکل دفتر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: گرید الف (A) یا ۵ ستاره، مرحله بعد گرید (B) و سطوح دیگر نیز به‌ عنوان کف رتبه‌بندی در نظر گرفته ‌شده است که شامل محصولات معمولی می‌شود و رتبه‌های پایین‌تر نیز اجازه فعالیت ندارند.