true
اقتصادتهران: یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فعالان بازار سرمایه پیشنهاد خود را برای بهبود بازار سرمایه به مجلس و سازمان بورس ارائه دادهاند، گفت: بحث کنونی این است که بازار با مکانیسم خاصی همراه است که باید طبق همین مکانیسم در حرکت باشد، هر چه قوانین جدید به بازار وارد شود شاهد تاثیر منفی آن در بازار و خروج بازار از حالت تعادل خواهیم بود.
به گزارش اقتصادتهران، جلال روحی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بازار دیروز در حالی معاملات خود را آغاز کرد که تا حدودی فعالین بازار درگیر برخی از مسایل مانند اعلام خبر تحریم بانکها و افزایش قیمت دلار بودند که این مسایل از ابتدا همیشه بر روند معاملات بازار تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: در ابتدا بازار، معاملات خود را منفی آغاز کرد و در محدوده بالای ۶ هزار واحد منفی شد اما بعد از انجام بخشی از معاملات بازار و پیش روی به سوی تعادل، سمت تقاضا قویتر و نقدینگی وارد بازار شد.
روحی به ارزش معاملات در بازار اشاره کرد و گفت: اکنون ارزش معاملات در بازار در مقایسه با دو ماه گذشته نصف شده است، میزان معاملات بازار در اوج شکوفایی به صورت روزانه ۲۰ هزار میلیارد تومان بود در حالی که اکنون این عدد به حدود ۱۰ هزار میلیادر تومان رسیده است.
نقطه حمایت شاخص هموزن
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه شاخص بورس بعد از ورود به سقف خود که عدد دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد بود وارد روند اصلاحی شد و تا کانال یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد کاهش یافت، افزود: این کانال حمایت خوبی برای روند معاملات بازار بود، در آن ناحیه فشار فروشی در بازار ایجاد نشد و شاخص بورس با ریزش و از دست دادن سطح حمایتی همراه نبود.
وی افزود: شاخص هموزن در وضعیت فعلی در نقطه حمایتی خوبی قرار دارد و اکثر شرکتها از نظر قیمتی و حجم معاملات در این نقطه قابل توجه هستند و مورد اقبال بازار قرار گرفتهاند.
روحی اظهار داشت: امروز از مجموع ۶۴۳ نمادی که در بازار مورد معامله قرار گرفت، ۲۳۶ سهم به ارزش سه هزار میلیارد تومان دارای صف خرید بودند که بالغ بر ۳۷ درصد تعداد کل نماد را شامل میشدند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، از طرف دیگر شاهد صف فروش ۱۶۹ سهم به ارزش سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۲۷ درصد نمادهای مورد معامله دیروز بودند.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سهام کوچک و متوسط بازار به تعادل نرسند بازار همچنان ترس از معاملات دارد اما زمانی که وضعیت سهام شرکتها در بازار مشخص شود سهامداران اقدام به سرمایهگذاری در بازار خواهند کرد و اقبال بازار به سمت سهام کوچک و متوسط خواهد رفت.
اقبال بازار به سمت سهام کوچک
روحی با تاکید بر اینکه نکته مهمی که این روزها در بازار شاهد هستیم رشد شاخص هموزن در کنار شاخص کل است که این موضوع جزو موارد مثبت در بازار تلقی می شود، گفت: دیروز رشد شاخص هموزن بیش از شاخص کل بوده که این موضوع نشاندهنده اقبال بازار به سمت سهام کوچک است و به همین دلیل در بازار امروز تعداد سهمهایی که صف فروش بودند نسبت به روزهای گذشته کاهش پیدا کرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر شاخص بورس بتواند از کانال یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحد که نقطه حمایتی است، عبور کند میتوان به نزدیک شدن سطح بعدی مقاومت و دست یابی بازار به روزهای پر رونق امیدوار بود.
وی معتقد است، شاخص به خوبی حمایت شده است و کف محکمی را بر کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دارد؛ بنابراین مشکلی را برای بازار متصور نیستیم.
روحی اظهار داشت: شاخص با توجه به حضور فعال بازارگردانها و حمایت از بازار برای مدتی بر روی کانال یک ملیون ۵۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد در نوسان خواهد بود مگر آنکه با انتشار اخبار بنیادی و افزایش قیمت دلار بتوان شاهد تاثیر آنها بر روند صعودی بازار و عبور شاخص بورس از این کانال و نزدیک شدند به سقف دو میلیون واحد باشیم.
پیشنهاد بهبود بازار سرمایه به مجلس و سازمان بورس
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فعالان بازار سرمایه پیشنهاد خود را برای بهبود بازار سرمایه به مجلس و سازمان بورس ارائه دادهاند، گفت: بحث کنونی این است که بازار با مکانیسم خاصی همراه است که باید طبق همین مکانیسم در حرکت باشد، هرچه قوانین خلق الساعهای به بازار وارد شود شاهد تاثیر منفی آن در بازار خواهیم داد که این امر باعث خروج بازار از حالت تعادل میشود.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که وارد بورس میشوند بازار را بر مبنای یک استراتژی و شرایط حال بررسی و اقدام به سرمایهگذاری در این بازار میکنند، افزود: هر گونه تصمیمگیری افراد برای سرمایهگذاری در بازار بر روند معاملات تاثیرگذار خواهد بود و باعث ورود شوک به این بازار میشود.
روحی گفت: باتوجه به اینکه قیمت دلار بر روی قیمت حدود ۳۰ هزار تومان تثبیت شده است برخی از شرکتها مانند پتروشیمی و فلزی که صادرات محور هستند و با صادرات خوبی هم همراه هستند منفی معامله شدند و بازار با ترس به آنها نگاه میکند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این موضوع نشاندهنده آن است که بازار هنوز به بلوغ کامل نرسیده است و بازار بیشتر به سمت سهمهایی می رود که اصلاح خوب قیمتی و زمانی داشتهاند.
مقاومت شاخص بورس برای عبور از کانال دو میلیون واحد
این کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد: با توجه به پیشبینی تورم انتظاری تا پایان سال، به نظر میرسد شاخص کل در همین نقاط تثبیت شود و سهامی که اصلاح قیمتی داشتند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: شاخص بورس برای عبور از کانال دو میلیون واحد در کانالهای مختلف با مقاومتهای مهمی همراه است که این موضوع نیازمند متغیرهای مثبتی است تا بتواند به آن قله برسد.
روحی با بیان اینکه بازار سرمایه بازاری است که برای سرمایهگذاری در آن باید صبر کرد و دید بلندمدت را در آن نظر گرفت، گفت: استراتژی سهامداران در بازار متفاوت است اما بازار بازدهی خوبی را در اختیار سهامدارانی قرار داده است که گزینه صبر را در این بازار در پیش گرفتهاند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=198083
false
true