true
اقتصادتهران: تجاری سازی علم و فناوری و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، گامی مهم برای رسیدن به توسعه پایدار کشور، رونق اقتصادی و تحقق اقتصادی مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب بوده و همواره مورد تاکید صاحب نظران حوزه صنعت و دانشگاه است.
به گزارش ایرنا، پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی روز شنبه در راستای نیل به این اهداف و ایجاد زمینه برای برقراری ارتباط بین صاحبان علم و فناوری با مدیران و صاحبان صنایع و ارایه فناوری ها و تکنولوژی های نوین در محل نمایشگاه بین المللی تبریز گشایش یافت.
این نمایشگاه از بیستم تا بیست و چهارم آبان در ۳ بخش ایده و فناورانه، توسعه و تجاری سازی فناوری و فروش محصولات و خدمات دانش بنیان دایر است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آئین افتتاح این نمایشگاه گفت: مشکلات پیچیده موجود کشور با روش های سنتی گذشته قابل درمان نبوده بلکه در سایه توجه به علم و فناوری می توان آن ها را حل کرد.
عیسی کلانتری با اشاره به معضلات موجود کشور از جمله آلودگی هوا، ریزگردها، پسماندها و تالاب ها که به گفته وی در برخی جاها با نادانی به وجود آمده است، افزود: این معضلات با استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های جدید برطرف می شود و نیاز به عزم اجرایی در این مسیر است.
وی بزرگترین مشکل شمال کشور را زباله های رهاسازی شده در این منطقه اعلام و اظهار کرد: برای حل این مشکلات باید مردم و همه دستگاه های اجرایی و نهادها و دانشگاه ها همکاری کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وجود ظرفیت خالی تحقیق در دانشگاه ها یادآوری کرد: بیش از ۷۰ درصد پتانسیل اعضای هیات علمی دانشگاه ها خالی است و استفاده نمی شود.
کلانتری با تاکید بر نبود عزم اجرایی در برخورد با معضلات کشور، ادامه داد: ۳۰ درصد آلودگی هوای تهران به علت ورود کامیون ها و وانت بارها در شب به این شهر است.
وی گفت: دانش و فناوری وجود دارد و باید از آن ها برای حل مشکلات بهره جست و فناوری هراسی را از دل جامعه باید پاک کرد.
کلانتری با بیان اینکه نباید با فناوران امنیتی برخورد کرد، ادامه داد: در زمان کنونی فناوری هراسی به اندازه پیاده کردن فناوری برای کشور مشکل ایجاد کرده است و باید ریشه فناوری هراسی را کند و بیرون انداخت.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: کشور ما بیش از چین دانشگاه دارد و از جمعیت ۸۰ میلیونی ما حدود ۵ میلیون نفر دانشجو بوده و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دانشجو از این تعداد نیز در مقطع فوق لیسانس و دکترا تحصیل می کنند.
برات قبادیان افزود: با وجود این پتانسیل در کشور، ما با مشکلات مختلفی دست به گریبان هستیم چراکه دانشگاه راه خود را و صنعت نیز راه خودش را می رود و هیچکدام اعتمادی به هم ندارد.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری جز از مسیر توجه به علم، دانش و دانشگاه توسعه نیافته است، اظهار کرد: اگر از یافته های علمی و فناوری های نوین در صنعت، خدمات و کشاورزی به کار نگیریم راه به جایی نمی بریم.
قبادیان با تاکید بر ایجاد رابطه بین دانشگاه و صنعت ادامه داد: باید دیوار بی اعتمادی بین دانشگاه و صنعت برداشته شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت آماده همکاری برای ایجاد این ارتباط و تجاری سازی نوآوری و فناوری با دانشگاه ها و صنعت است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو نیز با تاکید بر لزوم توجه به پژوهش و اینکه دانش باید توام با خلاقیت و نوآوری باشد، گفت: توسعه فناوری بدون توسعه علم با کیفیت امکان ندارد و در فرایند تبدیل دانش به ثروت نیز باید به نوآوری توجه کرد.
سعید سرکار با بیان اینکه تجاری سازی با تبدیل خلاقیت به فناوری بوجود می آید، افزود: تجاری سازی شامل ۲ مقوله تجاری سازی نوآوری و فناوری و تجاری سازی محصولات دانش بنیان است.
وی یادآوری کرد: مشکل ما در بحث تجاری سازی نوآوری ها وجود کارخانه در کشور بجای وجود صنعت است زیرا کارخانه موجود مرده بوده ولی صنعت موجود زنده است و خوراک می خواهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه خوراک صنعت، فناوری است، اظهار کرد: در فروش فناوری در کشور با مشکل مواجه هستیم ولی در خارج کشور کمتر با مشکل مواجه می شویم.
سرکار، ادامه داد: در ارتباط با مقوله تجاری سازی محصولات نیز باید دقت داشته باشیم و محصولات دارای استانداردهای بین المللی تولید کنیم و نگاه ما به بازارهای بین المللی باشد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=101765
false
true