true
اقتصادتهران: رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اعلام پایان پروژه توسعه صحن حرم امام علی (ع) و ترفیع گنبد امام حسین (ع) در سال ۹۶، گفت: طبق برنامه انضباط مالی برای ۶ سال، نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در عتبات عالیات تعریف شده است.
به گزارش ایسنا، حسن پلارک در نشست پایان سال ۹۵ که پیش از ظهر سهشنبه (۲۴ اسفندماه) در ستاد بازسازی عتبات عالیات برگزار شد، ضمن ارائه گزارش عملکرد این ستاد در عراق و سوریه، در پاسخ به سوال ایسنا دربارهی برآورد مالی برای اجرای پروژههای تعیین شده، اظهار کرد: پروژههای زیادی در دستور است، اما پنج شش پروژه کلان تعریف شده که بیشتر درباره آنها صحبت میشود، اما براساس برنامه انضباط مالی و طبق پروژههایی که مدت زمان تکمیل آنها تا شش سال آینده تعریف شده، نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که البته ستاد بازسازی، بودجه سالیانه در نظر میگیرد، چرا که حسابرسی، آنها را کنترل میکند.
وی اضافه کرد: براساس بودجه سالیانه، ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه برای پروژههای یک ساله نیاز است، البته تلاش میشود از طریق متبرعان و پیمانکاران بخشی از آن تأمین شود.
او در عین حال تأکید کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات با وجود آنکه به همراهی مردم برای تکمیل پروژههای عتبات عالیات عراق و سوریه نیازمند است، اما در مضیقه مالی نیست چرا که مردم چند سالی است که متوجه اهمیت موضوع شدهاند و مطمئناند با این نذورات کارهای بزرگی انجام میشود. ضمن آنکه هزینهکرد نذورات آنها ملموس بوده و ما با نظام شفاف مالی پول آنها را تضمین کردهایم.
پلارک گفت: اگر همه ۷۰ میلیون نفر جمعیت ایران به بازسازی عتبات عالیات کمک کنند، ما کاملا بینیاز خواهیم بود و تمام پروژهها را به سرانجام خواهیم رساند. مثل حرم امام حسین (ع) که با همین هزارتومانهای مردم در حال ساخت و توسعه است و همه مردم در آن شریک هستند.
وی سپس به بخشی از این پروژهها اشاره کرد و افزود: شاید نزدیک به ۱۵۰ پروژه برای شش سال آینده تعریف شده که از آن جمله بازسازی ضریحها، نقرهکاری درها، کاشیکاریها و مفروشکردن حرمها به فرش دستباف ایرانی میتوان اشاره کرد. پروژه استفاده از فرشهای دستباف ایرانی که از کرمان، خراسان و کاشان تأمین میشود بسیار عظیم و خاص است که به صورت امانی و در راستای اقتصاد مقاومتی اجرا میشود.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران درباره این پروژه توضیح داد: ما برای مفروش کردن صحن حضرت زهرا (س) فضایی به وسعت ۱۰۰ هزار متر را در نظر گرفتهایم که برای تهیه آن ۵۵۰ نفر در کرمان، ۴۰۰ نفر در خراسان و ۱۵۰ نفر در کاشان مشغول بافت فرش هستند. با حرمها نیز توافق شده این فرشها به صورت امانی به مدت یک سال در اختیار این اماکن مقدس قرار گیرد که پس از آن، فرش متبرک در داخل فروخته میشود تا چرخه تولید همچنان ادامه داشته باشد. با این کار ضمن احیای تولید فرش دستباف ایرانی، اشتغالزایی دائم و تأمین فرش حرمها و نیاز مالی آن، در راستای اقتصاد مقاومتی نیز حرکت شده است.
پلارک در ادامه از شروع عملیات نصب ضریح حرمین عسگرین (ع) در سامرا خبر داد و افزود: تلاش ما بر این بود که این پروژه تا نوروز تمام شود، اما به خاطر ظرافتهای طرح ترجیح دادیم نیمه شعبان ضریح این حرم رونمایی شود. بنابراین زائرانی که در نوروز به سامرا مشرف میشوند، فضای محدودتری در اختیار خواهند داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=72953
false
true