true
اقتصادتهران: معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت از پرداخت ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۳۰۰ واحد صنعتی به منظور رونق تولید خبر داد.
به گزارش “شاتا” محسن صالحی نیا در نشست امروز خبری خود در مورد پروژه رونق تولید و تعیین تکلیف ۷۵۰۰ واحد تولیدی مشکل دار با هدف فعال کردن آنها که جزو طرح های اقتصاد مقاومتی است، گفت: تاکنون یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به یک هزار و ۳۰۰ بنگاه پرداخت شده است.
صالحی نیا ادامه داد: تاکنون ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پرداختی بانکها به عنوان تسهیلات در سه ماهه امسال است که این میزان ۳۰٫۵ درصد ار کل تسهیلاتی است که باید بانکها به بخش صنعت، معدن و تجارت پرداخت کنند و این میزان می تواند تا حداقل ۳۶ درصد افزایش یابد.
وی گفت: تحریک بازار داخلی یکی از اقدامات برای پشتیبانی رونق تولید است و باید ادامه یابد و به لحاظ موانع و محدودیتهایی که برای واردات کالا در قواعد تعرفهای علی الخصوص مصرفی که به تولید اخلی ضربه می زند اعمال شد، ۸۷ ردیف تعرفه را احصا و واردات ۱۷۰۰ ردیف کالای مصرفی را حداقل با ارز مبادلهای محدود کردیم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه نشست ازهدفگذاری رشد ۸ درصدی در بخش صنعت و معدن و تجارت خبر داد و گفت: هدفگذاری پیش بینی شده در بخش اقتصاد به میزان ۵ درصد پیش بینی شده و ما باید در بخش صنعت و معدن و تجارت به عدد ۸ درصد برسیم تا رشد اقتصادی محقق شود.
وی با اشاره به بخش های مهم در ایجاد ارزش افزوده بخش صنعت گفت: خودرو یکی از این بخشهاست و با ۱۶ درصد نقش خود را ایفا می کند و با نرخ رشد ۳٫۵ درصد تا روز گذشته ۴۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید کرده است.
وی به هدفگذاری تولید ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال اشاره کرد و افزود : با این میزان تولید درصد برنامه محقق شده است و امیدواریم در ماههای آتی با توجه به شرایط به ۱۰۰ درصد برنامه برسیم.
صالحی نیا با اعلام آمار رشد صادرات افزود: در مجموع بخش صنعت، معدن و تجارت رشد ۲۱٫۱ درصدی را بدون احتساب میعانات گازی تجربه کرد و در هر یک از بخشهای پتروشیمی این رقم ۴۰٫۴ درصد و و متوسط صنعت و پتروشیمی ۲۴٫۲ درصد گزارش شده است.
به گفته وی بخش معدن ازصادرات ۶۴ درصدی و فرش ماشینی و صنایع دستی صادرات ۱۳٫۲ درصدی برخوردارند.
این مقام مسوول تصریح کرد : برای استمرار رونق تولید برای رشد صادرات ۱۰ میلیارد دلاری کالاهای صنعتی و معدنی نسبت به سال گذشته برنامه ریزی کردهایم.
وی اامه داد: امسال به دلیل اهمیت موضوع تمامی بخشهای صنعت را پایش و رصد می کنیم و به صورت هفتگی از میزان صادرات و محدودیتها و مشکلات با خبر میشویم.
صالحی نیا گفت: ۳ میلیارد دلار برای صادرات صنایع غذایی و دارویی هدفگذاری کرده ایم و ۱٫۲۵ میلیارد دلار از برنامه تاکنون محقق شده است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سه ماهه ابتدای سال در اقلامی مانند لاستیک خودرو، پودر شوینده، سموم دفع نباتی، دوده صنعتی و تولید تراکتور نرخ رشد بین ۵ تا ۸ درصد است.
الیاف تاپس پلی استر ۲۲ درصد، نخ پنبه ای ۶ درصد و کولر آبی ۵ درصد افزایش نشان میدهد.
بر این اساس فرش ماشینی و کفپوشها و صنایع غذایی با رشد ۱ و ۲ دردصی و فولاد به عنوان یکی از اقلام اساسی در ارزش افزوده در ۴ ماهه رشد ۳ درصدی داشته است. شمش آلومینیوم ۷ درصد، سنگ آهن ۴٫۴ درصد و سیمان و کاشی و سرامیک، ظروف شیشه ای و چینی و چینی بهداشتی و صنایع ساختمانی به دلیل رکود بخش ساختمان و صادرات این محصولات در کشورهای هدف با کاهش تولید روبرو بودیم.
صالحی نیا با بیان اینکه در بخش پتروشیمی با رشد بالای ۴۰ درصد در ۴ ماهه روبرو بوده ایم افزود: هم تامین اقلام بخش صنعت و هم صادرات نشان دهنده رشد خوبی است و به دلیل سیاستهای وزارتخانه مثل واقعی کردن قیمت این کالاها و محدودیتی که در واردات اعمال شد صنایع داخلی در رقابت با کشورهای دیگر نیاز واحدهای تولیدی را تامین کنند و کاهش واردات و افزایش صادرات مبین موفقیت این سیاست است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=47632
false
true